Vacature (Support) Consultant

Vacature
Vacature (Support) Consultant

De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan het ontwikkelen van onze Suite MKB bedrijfssoftware, steeds meer bedrijven ervaren dit als een succesvolle formule en kiezen ervoor om met de Suite te gaan werken.

Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe collega die klanten wil helpen bij de overgang naar de Suite en bij de ingebruikname daarvan, wij noemen dit een Consultant. 

 

Rollen van de (support) Consultant

Als consultant heb je veel contact met klanten. Dit kan op afstand en ook op locatie bij de klant. Als vast aanspreekpunt zorg je ervoor dat klanten leren werken met de Suite, dat alle wensen vertaald worden in oplossingen en alle vragen in antwoorden. 

In de opstartfase zet je eventuele bestaande gegevens over naar de Suite (conversie), richt je het systeem in naar de bedrijfsprocessen van de klant en leg je de werking uit. Ook help je de buitendienst met de installatie en uitleg van de App waar nodig.

Je werkt samen met collega consultants en de product owner. De product owner is verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de software en kan de wensen die jij verzamelt hebt laten ontwikkelen door de programmeurs. Als Consultant zorg je dus ook voor het inventariseren van de wensen en de terugkoppeling naar de klant.

In de vacature staat support tussen haakjes. Dit betekent dat je ook kunt starten als Support Consultant en vervolgens kan doorgroeien naar Consultant of Sales Consultant als je ook commercieel gericht bent.

 

Eigenschappen van de (support) Consultant

Belangrijk is dat je het leuk vindt om met mensen te werken en ze te helpen! Persoonlijk, professioneel en flexibel zijn waarden waar wij als bedrijf voor staan en die je als consultant uitdraagt omdat je veel klantcontact hebt.

Verder zijn onze consultants klantgericht, ijverig, collegiaal, humoristisch, vooruitstrevend, behulpzaam, oplossingsgericht, pro-actief, vriendelijk en zorgvuldig! Uiteraard is dit een behoorlijk intense lijst, dus laat je hierdoor niet ontmoedigen om contact op te nemen.

Een pré is het als je inzicht hebt in bedrijfsprocessen bij ons type klant (zie volgende kopje). Denk hierbij aan processen als calculatie, planning en administratie.

HBO denkniveau en een rijbewijs is vereist.

De vacature is m/v.

 

Klanten van Become-IT

Become-IT is een constant groeiend softwarebedrijf met een solide klantenbasis bij bedrijven die zich kenmerken als vakmensen. Denk aan hoveniers, installatiebedrijven etc. Deze klanten zitten verspreid door het hele land en hebben over het algemeen tussen de 3 en 30 medewerkers. Het grootste gedeelte van die medewerkers werken in de buitendienst.

Als (support) consultant heb je contact met directeur/eigenaren, planners, administratief/commercieel medewerkers en werkvoorbereiders. 

 

Werken bij Become-IT

Wij bieden een professionele werkplek met alle voorzieningen die nodig zijn voor je werk. Onze werktijden zijn van 8-17 en werken we eigenlijk nooit over. Dit omdat we heldere afspraken maken, goed georganiseerd zijn en naast werken ook waarde hechten aan onze gezondheid en sociaal leven.

2 x per jaar gaan we met het hele team en aanhang uit eten en tussendoor hebben we als team diverse teamuitjes zoals karten, lasergamen etc. In de kantine zijn allerlei voorzieningen aanwezig en er is altijd vers fruit en eieren naast koffie en thee.

Become-IT is gevestigd in Ermelo. Centraal in het land, langs de A28 en dichtbij treinstation Harderwijk. Het is een veilige omgeving om te wonen en te werken. Veel natuur voor ontspanning, sport en recreatie. In de zomer brengt het toerisme gezelligheid en worden er evenementen georganiseerd.

Uiteraard krijg je naast werkplezier en waardering ook een goede vergoeding voor het werken bij Become-IT. Dit is afhankelijk van je werkervaring, opleidingsniveau en motivatie.

 

Interesse?

Neem contact op met Leo Kodde: https://www.become-it.nl/contact/leo-kodde/1/