Abonnement facturatie

De module abonnement facturatie verzorgt de volledige facturatie van abonnementen. Op het abonnement geeft u op vanaf wanneer en met welke cyclus u het abonnement wilt factureren. Op basis van deze gegevens en de laatste factuur maakt het systeem automatisch nieuwe facturen aan.

Met de optie voorcalculatie is het mogelijk vooraf te kijken welke klanten een factuur krijgen en wat het totaalbedrag is. Via voorcalculatie kunt u een controle uitvoeren op de te factureren abonnementen.

Als de voorcalculatie correct is kunt u de definitieve facturen aanmaken, bekijken, printen en versturen.

Voor abonnement facturatie heeft u ook de module Verkoopfacturen en Verkoopfacturen sessies nodig.Bekijk ervaringen Gratis demo
Abonnement facturatie
8.8935

Software » Bedrijfssoftware » Administratie

Abonnement facturatie mogelijkheden & voordelen

Factureer periodiek de abonnementen
Mogelijkheid tot proefdraaien en filter op relatie
Zorgt voor een volledig geautomatiseerde facturatie van abonnementen op basis van ingangsdatum en cyclus.

Toegepast bij

Eenvoudig samenwerken met collega's en optimaal communiceren met de klant via het klantenportaal. De software van Become-IT geeft inzicht, bespaard tijd en werkt eenvoudig online.
FS Groen
Standaard
FS Groen
Flexibele hovenierssoftware om online offerte met calculaties te maken en door te zetten naar werkbon en factuur. Compleet pakket voor de hovenier gekoppeld aan Exact of SnelStart.
Haantje Hoveniers
Standaard
Haantje Hoveniers
Het team van Become-IT en de Groot Hoveniers zijn beide vooruitstrevend en dagen elkaar steeds uit voor een beter resultaat in software en professionalisering van het bedrijf. Samen blijven we groeien.
De Groot Hoveniers
Standaard
De Groot Hoveniers
Zeer uitgebreid softwarepakket voor hoveniers met functionaliteit van relatiebeheer, calculatie tot planning en facturatie. Ideaal voor de professionele hovenier.
Hoveniersbedrijf Stef
Standaard
Hoveniersbedrijf Stef
Van Herp Totaal Tuindesign
Standaard
Van Herp Totaal Tuindesign
Totaaloplossing voor hoveniersbedrijven. Become-IT levert software voor calculatie en facturatie. Daarnaast ondersteunen ze persoonlijk en helpen ook bij inrichting van email en onedrive.
Bast Hoveniers
Standaard
Bast Hoveniers
Het gemak van een online hovenierspakket met de flexibiliteit en persoonlijke ondersteuning van Become-IT zorgt dat je weer meer tijd hebt voor het werk in de tuin.
Gidding Hoveniers
Standaard
Gidding Hoveniers
Hoveniers Arjo
Standaard
Hoveniers Arjo
De App voor de buitendienst en de registratie van onderhoudscontracten waren motivaties voor Jansen & Berkhof Tuinen om voor de Suite MKB te kiezen.
Jansen & Berkhof Tuinen
Standaard
Jansen & Berkhof Tuinen
Hovenier Van Strien maakt gebruik van Suite MKB, de groene bedrijfssoftware! Lees hier de ervaring van het bedrijf.
Hovenier van Strien
Standaard
Hovenier van Strien
De 'groene' bedrijfssoftware Suite MKB de oplossing van relatiebeheer tot boekhouding. Alles in één online met Suite MKB. Antwan Tuin Totaal maakt gebruik van Suite MKB.
Antwan Tuin Totaal
Standaard
Antwan Tuin Totaal
Outlook Groenprojecten
Standaard
Outlook Groenprojecten
Artikelnummer:
SMKB-5320
Branche(s):
Dienstverlening

Recente verbeteringen van de functie:

Abonnement facturatie/7120

Als een klant in een bepaalde periode meerdere abonnementen heeft die gefactureerd moeten worden dan worden deze samengevoegd op 1 factuur. Dit gebeurt overigens alleen als de optie 'Verzamelfacturatie' op al die abonnementen is ingeschakeld.

Omdat de factuur bestaat uit een groep met artikelen kunt u kiezen of elk abonnement een nieuwe groep wordt op die factuur of dat alle abonnementen worden samengevoegd in 1 groep. De laatste optie is compacter en geschikt als u veel abonnementen voor dezelfde klant factureert.

Abonnement facturatie/7360

Een handige functie bij verzamelfacturatie is het proefdraaien. Er worden dan nog geen facturen gemaakt en het geeft je de mogelijkheid te controleren of alles goed staat.

Bij abonnementen kan het bijvoorbeel zijn dat er geen startdatum is ingevuld of dat het abonnement nog niet is verstuurd. Deze abonnementen worden dan onder het kopje 'Fouten' getoond bij proefdraaien. Vanuit de verzamelfacturatie kan direct naar de betreffende abonnementen geklikt worden om de 'fouten' op te lossen.

Verder staat er de lijst met abonnementen die goed staan. Je kan deze dan controleren of cyclus, bedrag en welke periode gefactureerd gaat worden.

Wij zijn super tevreden over de verzamelfacturatie voor abonnementen, hopelijk jij ook!

Abonnement facturatie/7547

Facturatieopmerkingen van abonnementen worden nu meegenomen naar de factuur bij het gebruik van facturatie sessies.

Op een abonnement kun je op het tabje ‘Facturatie’ een opmerking plaatsen die op elke factuur moet komen. Deze wordt dan vervolgens op de factuur gezet wanneer de factuur wordt aangemaakt door de facturatiesessie.

Abonnement facturatie/6915

Het factureren van abonnementen kan een tijdrovende klus zijn, zeker als je hiervoor niet de juiste instrumenten hebt. Met de online abonnementen facturatie van de Suite MKB werkt dit proces in alle situaties perfect!

De basis is uiteraard abonnementen met daarop een facturatiecyclus (per maand, per kwartaal etc.) een startdatum, een vervaldatum en een bedrag per cyclus opgebouwd uit producten die toegevoegd zijn aan het abonnement.

Op basis van de vervaldatum gaat het systeem voor abonnement facturatie kijken of er weer gefactureerd moet worden. De vervaldatum is de datum waar tot gefactureerd is.

Het factureren werkt met een sessie. Deze sessie heeft een 'Verwerken tot' datum. Alle abonnementen waarbij de 'Vervaldatum' kleiner is dan de 'Verwerken tot' datum worden meegenomen in de sessie. Vervolgens worden er net zoveel cyclussen gefactureerd totdat de 'Vervaldatum' groter is dan de 'Verwerken tot' datum.

De sessie werkt met 'Proefdraaien' en 'Uitvoeren', bij proefdraaien worden de facturen nog niet aangemaakt, maar kan je wel zien (klant, omschrijving, bedrag) hoe het gaat worden en zo een controle doen. Bij uitvoeren worden de facturen aangemaakt en in een tweede stap kan je die facturen dan per stuk bekijken en versturen of per 10 tegelijk vanuit de sessie versturen.

Uiteraard wordt na het 'Uitvoeren' alle abonnementen bijgewerkt met de nieuwe vervaldatum zodat er nooit een periode dubbel gefactureerd wordt. Op het abonnement is ook een tabblad 'Verkoopfacturen' zodat je vanuit het abonnement direct kan zien welke factuur gestuurd zijn. De vervaldatum en gekoppelde facturen zijn voor de klant ook zichtbaar in het klantenportaal.

Is een abonnement opgezegd? Dan wordt deze nog gefactureerd totdat de vervaldatum groter is dan de opzegdatum.

Met het vinkje 'Verzamelfacturatie' kan je meerdere abonnementen op één factuur factureren.

Het proces werkt echt perfect, op deze manier kan elk abonnement zijn eigen startdatum, vervaldatum en cyclus hebben en zorgt de sessie ervoor dat alles gefactureerd wordt als het tijd is!

Abonnement facturatie/6950

Het factureren van abonnementen gaat op basis van een cyclus. Bijvoorbeeld elke maand, kwartaal of jaar. In het abonnement zijn regels opgenomen die moeten worden gefactureerd. Vaak hebben die regels een vaste prijs per maand. 

Voert u op een abonnement met cyclus 'Kwartaal' een productregel in dan moet u dus opletten dat die productregel het bedrag per kwartaal is.

Om dit op te lossen hebben we een instelling gemaakt 'Maakt u gebruik van de abonnement cyclus-eenheid conversie?'. Als die instelling is ingesteld kunt u ervoor zorgen dat bij een abonnement met cyclus 'Kwartaal' en productregel eenheid 'mnd' het bedrag wordt vermenigvuldigd met 3 als de factuur wordt gemaakt.

Uiteraard kunt u deze instelling beter vooraf bepalen of als u alle abonnementen van plan bent door te nemen.