Abonnement

Een abonnement is een overeenkomst met een klant die periodiek wordt gefactureerd of geïncasseerd. Een abonnement bestaat uit producten met een prijs per maand. Op basis van de facturatiecyclus wordt het abonnement gefactureerd.

Per abonnement is het mogelijk om een opleverformulier te printen voor de klant, hierop staan alle belangrijke gegevens van het abonnement.

Cyclussen kunt u zelf aanmaken, bijvoorbeeld wekelijks, maandelijks, jaarlijks etc. Vervolgens kunt u per cyclus een overzicht maken van alle abonnementen die u moet factureren en hier een facturatiesessie van maken. In een facturatiesessie zitten meerdere facturen die u als groep kunt opvragen, printen of exporteren naar de factuur online website.

In combinatie met de module Incasso kunt u een incasso opdracht maken van een facturatiesessie. Van de incasso wordt een historie opgebouwd.

Met Abonnement online kunt u het abonnement exporteren naar de website zodat uw klant het abonnement kan inzien via zijn relatielogin.Bekijk ervaringen Gratis demo
Abonnement
7.140000

Software » Bedrijfssoftware » Administratie

Abonnement mogelijkheden & voordelen

Realiseer terugkerende inkomsten
Leg gemaakte onderhoudsafspraken vast
Overzicht van alle abonnementen en servicecontracten
Inzicht in benodigde onderhoudscapaciteit
Realiseer terugkerende opbrengsten en omzetgroei met periodieke facturatie en overzicht over uw abonnementen en servicecontracten.

Toegepast bij

De App voor de buitendienst en de registratie van onderhoudscontracten waren motivaties voor Jansen & Berkhof Tuinen om voor de Suite MKB te kiezen.
Jansen & Berkhof Tuinen
Standaard
Jansen & Berkhof Tuinen
Hovenier Van Strien maakt gebruik van Suite MKB, de groene bedrijfssoftware! Lees hier de ervaring van het bedrijf.
Hovenier van Strien
Standaard
Hovenier van Strien
De 'groene' bedrijfssoftware Suite MKB de oplossing van relatiebeheer tot boekhouding. Alles in één online met Suite MKB. Antwan Tuin Totaal maakt gebruik van Suite MKB.
Antwan Tuin Totaal
Standaard
Antwan Tuin Totaal
Outlook Groenprojecten
Standaard
Outlook Groenprojecten
ROALD Tuindesign is gaan werken met de groene bedrijfssoftware Suite MKB, de oplossing van Relatiebeheer tot boekhouding!
ROALD Tuindesign
Standaard
ROALD Tuindesign
RietGarant maakt gebruik van Suite MKB om tijd en kosten te besparen! Lees hier de ervaring.
RietGarant
Standaard
RietGarant
Van den Weerd Installatiebedrijf uit Hulshorst kiest voor Suite MKB met Relatiebeheer, 2BA koppeling, registratie van werkzaamheden en planning.
Van der Weerd Installatiebedrijf
Standaard
Van der Weerd Installatiebedrijf
Van Walsem maakt gebruik van Suite MKB met digitaal klantenportaal, complete App voor installateurs en relatiebeheer.
Van Walsem installateurs
Standaard
Van Walsem installateurs
Van der Heiden maakt gebruik van slimme plansoftware Suite MKB. Van order tot factuur en met een overzichtelijk klantenportaal voor klanten.
Van der Heiden Installatietechniek
Standaard
Van der Heiden Installatietechniek
Het hoveniersbedrijf Kok Groenvoorziening gebruikt Suite MKB. Met uitgebreide mogelijkheden om een calculatie en offerte te maken.
Kok Groenvoorziening
Standaard
Kok Groenvoorziening
Totaaloplossing gerealiseerd voor Hoveniersbedrijf Satter uit Hoevelaken. Van offerte tot boekhouding. Alle 15 medewerkers werken met de App en klanten kunnen meekijken via het Klantenportaal.
Satter Hoveniers
Standaard
Satter Hoveniers
Hoveniersbedrijf Post werkt met het bedrijfssoftware Suite MKB. Dit biedt uitgebreide mogelijkheden voor het bedrijf. Met een speciale App voor de buitendienst.
Hoveniersbedrijf Post
Standaard
Hoveniersbedrijf Post
Artikelnummer:
SMKB-5300
Branche(s):
Dienstverlening
Vereiste functie(s):

Recente verbeteringen van de functie:

Abonnement/7162

De huisstijl kan nu worden ingesteld op het abonnement. Bij facturatie van het abonnement wordt deze huisstijl meegenomen naar de verkoopfactuur. Bij service inplannen wordt de huisstijl meegenomen naar de verkooporder.

De huisstijl wordt vervolgens gebruikt op de rapporten. Hierdoor is het mogelijk in één administratie meerdere huisstijlen te gebruiken. Bijvoorbeeld als uw bedrijf divisies of onderdelen heeft met een verschillend logo.

Abonnement/6753

Als een abonnement wordt opgezegd in het Klantenportaal wordt er vanaf nu automatisch een taak aangemaakt op de vervaldatum van het abonnement als herinnering dat de opzegging moet worden verwerkt.

Hiervoor is de module Taken nodig.