Activa

Met de (vaste) activa module registreert u al uw bezittingen op een centrale plek, dit geeft overzicht en zorgt voor beter inzicht.

Een activum kan gekoppeld worden aan een groep, locatie en relatie om uw activa in te delen. De referentie kan worden gebruikt om al uw activa te voorzien van een identificatie sticker, het veld serienummer zorgt hierbij voor een extra controle.

Omdat een activum gekoppeld kan worden aan een relatie is het mogelijk zowel eigen machines als machines bij klanten te beheren.

De status van een activa laat het proces zien van aanschaf tot afschrijving en verkoop. Ook verzekering en garantie kan worden geregistreerd. In het vak opmerkingen is ruimte voor extra informatie en er kan een afbeelding worden gekoppeld aan het activum.

Per activum kunt u ook de afschrijvingen instellen. Dit kan volgens een vast bedrag per jaar of vast percentage per jaar. Het aantal termijnen en de restwaarde kan worden ingesteld.

Het rapport Activum laat alle gegevens vanéén activum zien, daarnaast is er een selectierapport om bijvoorbeeld alle activa van een bepaalde groep en status op te vragen.

 

Activa online bestaat uit meerdere mogelijkheden, dit zijn:

1. Via de App

Vanuit de App kunnen medewerkers met de App zoeken in alle activa, historie inzien en servicemeldingen aanmaken. In de App zit een overzicht van alle openstaande servicemeldingen en deze kunnen in behandeling worden genomen. Ook is het mogelijk activa toe te voegen, te wijzigen en te voorzien van afbeeldingen.

2. Via een intranet

In het intranet kunnen alle medewerkers van het bedrijf alle activa inzien en hierin zoeken. Bij elke activum staat informatie over de locatie, afbeelding en onderhoudshistorie, en kan direct een servicemelding worden toegevoegd. Door middel van ip blokkade is de website alleen zichtbaar in het interne netwerk van uw bedrijf. Op de website kan worden gebladerd door de activa locaties en groepen of worden gezocht op activum.

3. Via het Service Meld Punt

Dit is bedoeld voor op locatie bij uw klanten. Via het Service Meld Punt kan uw klant zijn eigen activa zien en hier servicemeldingen voor aanmaken. Het SMP is volledig touch. Op basis van het ip-adres wordt alleen de activa van uw klant weergegeven.

4. Via het Klantenportaal

Klanten kunnen inloggen in het Klantenportaal en dan hun eigen activa zien. Ze kunnen vanuit een activum ook een servicemelding starten.

Neem contact op voor meer informatie en haal meer uit uw activa systeem met Activa online.Bekijk ervaringen Gratis demo
Activa
17.787

Software » Bedrijfssoftware » Administratie

Activa mogelijkheden & voordelen

Registreer eigen activa of beheerde activa van uw klanten
Koppel onderhoudsabonnementen
Inzicht in orderhistorie
Zichtbaar in Klantenportaal &
App
Ontzorg uw klanten en maak de historie inzichtelijk door een registratie van geleverde activa.

Toegepast bij

RietGarant maakt gebruik van Suite MKB om tijd en kosten te besparen! Lees hier de ervaring.
RietGarant
Standaard
RietGarant
Van den Weerd Installatiebedrijf uit Hulshorst kiest voor Suite MKB met Relatiebeheer, 2BA koppeling, registratie van werkzaamheden en planning.
Van der Weerd Installatiebedrijf
Standaard
Van der Weerd Installatiebedrijf
Van Walsem maakt gebruik van Suite MKB met digitaal klantenportaal, complete App voor installateurs en relatiebeheer.
Van Walsem installateurs
Standaard
Van Walsem installateurs
Van der Heiden maakt gebruik van slimme plansoftware Suite MKB. Van order tot factuur en met een overzichtelijk klantenportaal voor klanten.
Van der Heiden Installatietechniek
Standaard
Van der Heiden Installatietechniek
Hyreco maakt gebruik van Suite MKB. Suite MKB is een compleet ERP-systeem dat alle bedrijfsprocessen van Hyreco automatiseert. 
Hyreco
Standaard
Hyreco
Professioneel installatiebedrijf Oosterhoff Poolen uit Ermelo kiest voor de Suite MKB met ERP Planning, 2BA koppeling, Klantenportaal en App voor de installateurs.
Oosterhoff Poolen
Standaard
Oosterhoff Poolen
Software met App en Klantenportaal geleverd aan installatiebedrijf Veldhuizen Energie, specialist in aardwarmte en koeling. De software omvat alle bedrijfsprocessen van relatiebeheer tot planning en onderhoud.
Veldhuizen Energie
Standaard
Veldhuizen Energie
De Technische Dienst van Jonker & Schut uit Barneveld maakt gebruik van plansoftware en App voor periodiek onderhoud en storingen.
Jonker & Schut
Standaard
Jonker & Schut
Blisservice gebruikt het volledige 'Standaard' concept inclusief App, webshop en Dossier online.
Blisservice
Standaard
Blisservice
Moderne website voor Schipper Koel- en Electrotechniek BV uit Nijkerk, compleet met online cms editor, verticale project tabs en mobiele versie.
Schipper Koel- en Elektrotechniek BV
Standaard
Schipper Koel- en Elektrotechniek BV
Artikelnummer:
SMKB-5500
Branche(s):
Dienstverlening, Handel
Vereiste functie(s):

Recente verbeteringen van de functie:

Activa/8777

Binnen de module activa komt een planningsmodule voor bijvoorbeeld machineplanning. Er is nu een instelling gemaakt waarmee het gebruik van deze planningsmodule kan worden ingeschakeld.

Vervolgens kan per activum worden aangegeven of deze planbaar is.

Activa/8778

Per activum is het nu mogelijk om aan te geven of dit activum moet worden opgenomen in de activaplanning. Als je een activum markeert voor activaplanning (machineplanning) dan kan je deze koppelen aan een activiteit en op die manier reserveren.

Activa/8219

Bedrijven die producten inkopen en verkopen met een serienummer kunnen nu gebruik maken van de registratie via activa. Een product wordt dan op een inkooporder ingekocht en daarna automatisch aangemaakt als activum. Via een verkooporder wordt het activum verkocht.

Op het product is nu een tabblad gemaakt met alle activa die gekoppeld is aan dat productnummer. Direct zichtbaar is de inkoop- en verkoopdatum en of het dus nog beschikbare voorraad is.

Vanuit een activum kan nu ook doorgelinkt worden naar het product en vanuit het product tabblad activa dus weer terug.

Deze manier van werken zou niet met de voorraadmodule kunnen omdat je dan niet kunt aangeven wat het serienummer is en je dus ook vaak grotere aantallen tegelijk inkoopt.

Activa/6929

Er is een nieuwe rapportage voor activa in combinatie met verkooporders. U kunt namelijk een activum (bijvoorbeeld cv-ketel) koppelen aan een verkooporder. Op basis van die koppeling hebben we vanuit het activum een overzicht van de kosten gemaakt.

Hierdoor heeft u inzicht in bijvoorbeeld de onderhoudshistorie van een activum.