Activiteiten

De module Activiteiten (voorheen Uren & afspraken) geeft u inzicht in alle werkzaamheden en afspraken. Deze module werkt ideaal in combinatie met Verkooporders en de App.

De registratie van de activiteit wordt altijd gekoppeld aan een relatie. Dit kan een klant zijn of u zelf als het gaat om interne werkzaamheden. Naast de relatie geeft u de datum, tijd, uurcode, gewerkte uren en een omschrijving op.

Een activiteit kan ook gekoppeld worden aan een bon, bijvoorbeeld een verkooporder, orderregel of activum. Dit koppelen of beter gezegd inplannen van uren is heel eenvoudig gemaakt op het activiteiten weekscherm. Op dit scherm staan alle openstaande orders en u ziet direct welke medewekers nog beschikbaar zijn. In combinatie met de App worden de geplande activiteiten automatisch doorgezet naar de juiste medewerker.

Het weekscherm laat per week alle activiteiten van een medewerker zien. Dit kan in lijst vorm of visueel met blokjes en kleuren. Op het scherm kan gefilterd worden op week, dag, medewerker, activiteit en verkooporder. Hierdoor heeft u vanuit elk perspectief overzicht over de geplande en geregistreerde activiteiten.

In de module activiteiten zitten uitgebreide selectie mogelijkheden waarmee u elk gewenst overzicht kunt opvragen. Bijvoorbeeld alle activiteiten besteed aan een project of alle uren van een medewerker in november.

De standaard rapporten zijn:
- Rapport gegroepeerd op medewerker / week
- Rapport gegroepeerd op relatie / medewerker / project
- Overzicht per jaar / uurcode
- Log
- Export van alle velden naar ExcelBekijk ervaringen Gratis demo
Activiteiten
14.700000

Software » Bedrijfssoftware » Administratie

Activiteiten mogelijkheden & voordelen

Actueel inzicht in werkzaamheden &
afspraken
In combinatie met de App geen papieren urenbriefjes meer nodig
Overzicht van alle activiteiten van project of medewerkers
Meer omzet met een volledige urenregistratie gekoppeld aan een digitale werkbon voor snelle facturatie.

Toegepast bij

Eenvoudig samenwerken met collega's en optimaal communiceren met de klant via het klantenportaal. De software van Become-IT geeft inzicht, bespaard tijd en werkt eenvoudig online.
FS Groen
Standaard
FS Groen
Flexibele hovenierssoftware om online offerte met calculaties te maken en door te zetten naar werkbon en factuur. Compleet pakket voor de hovenier gekoppeld aan Exact of SnelStart.
Haantje Hoveniers
Standaard
Haantje Hoveniers
Het team van Become-IT en de Groot Hoveniers zijn beide vooruitstrevend en dagen elkaar steeds uit voor een beter resultaat in software en professionalisering van het bedrijf. Samen blijven we groeien.
De Groot Hoveniers
Standaard
De Groot Hoveniers
Zeer uitgebreid softwarepakket voor hoveniers met functionaliteit van relatiebeheer, calculatie tot planning en facturatie. Ideaal voor de professionele hovenier.
Hoveniersbedrijf Stef
Standaard
Hoveniersbedrijf Stef
Van Herp Totaal Tuindesign
Standaard
Van Herp Totaal Tuindesign
Totaaloplossing voor hoveniersbedrijven. Become-IT levert software voor calculatie en facturatie. Daarnaast ondersteunen ze persoonlijk en helpen ook bij inrichting van email en onedrive.
Bast Hoveniers
Standaard
Bast Hoveniers
Het gemak van een online hovenierspakket met de flexibiliteit en persoonlijke ondersteuning van Become-IT zorgt dat je weer meer tijd hebt voor het werk in de tuin.
Gidding Hoveniers
Standaard
Gidding Hoveniers
Hoveniers Arjo
Standaard
Hoveniers Arjo
Veldman Hoveniers
Standaard
Veldman Hoveniers
De App voor de buitendienst en de registratie van onderhoudscontracten waren motivaties voor Jansen & Berkhof Tuinen om voor de Suite MKB te kiezen.
Jansen & Berkhof Tuinen
Standaard
Jansen & Berkhof Tuinen
Hovenier Van Strien maakt gebruik van Suite MKB, de groene bedrijfssoftware! Lees hier de ervaring van het bedrijf.
Hovenier van Strien
Standaard
Hovenier van Strien
De 'groene' bedrijfssoftware Suite MKB de oplossing van relatiebeheer tot boekhouding. Alles in één online met Suite MKB. Antwan Tuin Totaal maakt gebruik van Suite MKB.
Antwan Tuin Totaal
Standaard
Antwan Tuin Totaal
Artikelnummer:
SMKB-5000
Branche(s):
Dienstverlening

Recente verbeteringen van de functie:

Activiteiten/7636

De weekplanning is uitgebreid met een extra rij waarin de verkooporders staan. Het voordeel hiervan is dat je snel vanuit de planning naar de orders kunt en dat je ook sneller die order kunt inplannen.

Hiervoor is de volgende logica toegepast:

 • Onder elke weekdag staan de orders met startdatum van die weekdag
 • Onder vandaag staan ook de orders zonder startdatum zodat die meelopen in de planning
 • Per order is er de mogelijkheid om de order te openen of direct te gaan plannen (+)
 • Als een order nog geen startdatum had en je plant de eerste activiteit, dan krijgt de order de startdatum van de eerste activiteit
 • Je kan de rij met orders tonen of verbergen, dit is gekoppeld aan de medewerkerlogin en wordt ook onthouden als je opnieuw inlogt.

Wij zijn benieuwd naar de reactie, we denken zelf dat je hiermee sneller kunt plannen en ook meer inzicht hebt in waar je deze week mee bezig bent.

Activiteiten/6869

De weekplanning is een overzicht van alle geplande of voltooide activiteiten in een week. Hierbij zijn de dagen van de week zichtbaar als kolom en de medewerkers als rij.

Het vernieuwde scherm geeft veel informatie, denk aan:

 • Filter op afdeling voor bedrijven met veel personeel
 • Beschikbaarheid van personeel door contract integratie
 • Planning: voor hoeveel uur is iemand ingepland op een dag
 • Starten van een nieuwe activiteit door op kruispunt te klikken van dag/medewerker
 • De datum van de dag
 • De voltooid status: een voltooide activiteit heeft een verticaal balkje
 • De uurcode is zichtbaar aan de kleur van het blokje. Ziekte is rood en verlof is geel.
 • Het aantal activiteiten op een dag, de volgorde, de naam van de klant en woonplaats
 • Weekkiezer om naar volgende/vorige week te gaan (dit kan ook met de pijltjes rechts/links op het toetsenbord)

Veel informatie dus voor de planner om snel te zien wie waar zit, waar nog capaciteit is en wat de status is van de werkzaamheden.

Activiteiten/7074

Het is nu mogelijk om 1 uurcode te markeren als de standaard uurcode. Dit is handig bij het aanmaken van activiteiten en het toevoegen van medewerkers. Automatisch wordt de standaard uurcode dan gebruikt.

Activiteiten/7532

Op het activiteitenscherm is nu bij bruto uren te zien wat de geprojecteerde eindtijd is op basis van de starttijd en de gewerkte uren. Zo is het makkelijk om achteraf uren in te vullen zonder terug te hoeven rekenen.

Dit is toegepast in de online versie en in de app.

Activiteiten/7544

In de weekplanning zijn standaard de dagen maandag tot zaterdag zichtbaar. Als bedrijven ook op zondag werkzaamheden hebben zoals storingsdienst dan kan de zondag worden 'aangezet' in de planning. Deze verschijnt dan als extra kolom naast de zaterdag. De ruimte van zaterdag wordt dan verdeeld over 2 dagen waardoor dit beide smallere kolommen zijn dan de normale weekdagen.

Activiteiten/7659

Als planner ben je veel bezig met het aanmaken en controleren van activiteiten die collega's hebben ingevuld. Dit doe je vanuit verschillende perspectieven. Denk aan vanuit de weekplanning of vanuit de verkooporder.

Als je een activiteit verwijderd waar wil je dan terug komen? Wij hebben er nu voor gekozen dat dit het laatste scherm is waar je vandaan kwam. Dus de weekplanning of de betreffende verkooporder.

Maar stel nu dat je op de dagplanner gewisseld hebt tussen activiteiten, dan is het laatste scherm een andere activiteit. In die situatie hebben we ervoor gekozen om terug te gaan naar de week van de medewerker van de activiteit die je hebt verwijderd.

Wel zo handig :)

Activiteiten/7706

Het toevoegen van activiteiten hebben we iets aangepast. Tot op heden werd de dag gevuld, dit had als gevolg dat activiteiten werden ingevoegd op 'gaten' in de dagplanning. Die 'gaten' konden ook pauzes zijn.

Dit hebben we aangepast zodat een nieuwe activiteit altijd start na de laatste activiteit. Als het om de eerste activiteit van die dag gaat dan wordt de instelling tijdstip begin werkdag gebruikt.

Activiteiten/6849

Hoveniers kunnen gebruik maken van het jaarurenmodel volgens de CAO. Hierbij worden dagelijks uren gespaard die bij koud/warm weer opgenomen kunnen worden.

Om te visualiseren dat er uren worden opgenomen hebben we een speciale uurcode gemaakt. Hierdoor kan het wel in de planning worden gezet, maar worden de uren gebruikt om af te boeken op het jaarurenmodel.