Koppeling 2BA

Bij 2BA zijn alle technische kenmerken en handelsgegevens van producenten en groothandels uit de installatiebranche verzameld in een database. Voor alle partijen is dagelijkse uitwisseling van data met 2BA mogelijk zodat u altijd over de meest actuele data kunt beschikken.

2BA, staat voor Bestand Beheer Artikelen. Zoals de naam al zegt, houdt 2BA zich bezig met het onderhouden, beheren en exploiteren van de uniforme artikelbestanden voor de verschillende sectoren uit de installatiebranche. De organisatie streeft naar één artikelbestand voor alle installatieartikelen in de totale branche. Het uitgangspunt bij de activiteiten zijn de uniforme classificatie- en communicatiestructuren die Ketenstandaard ontwikkelt en onderhoudt.

Met de module Koppeling 2BA kunt u rechtstreeks zoeken in alle artikelen binnen uw 2BA abonnement. Wilt u iets bestellen dan kunt u het artikel kiezen en gebruiken op uw eigen offerte, order of factuur. Via het zoekscherm ziet u direct de leveranciers, bruto en netto prijzen en de voorraad.

Het zoeken en gebruiken van artikelen in 2BA kan ook door servicemonteurs in de App worden gedaan.

Automatisch worden gebruikte artikelen in uw eigen administratie bijgewerkt met actuele prijzen en specificaties.Bekijk ervaringen Gratis demo
Koppeling 2BA
17.787

Software » Bedrijfssoftware » Product

Koppeling 2BA mogelijkheden & voordelen

Zoek artikelen in de centrale 2BA artikeldatabase
Gebruik ze op uw offerte, order en factuur
Koppel ICM kortingsbestanden
Automatisch wordt informatie en inkoopprijzen bijgewerkt
Zoek artikelen in de centrale 2BA artikeldatabase en gebruik ze op uw offerte, order en factuur. De artikelinformatie, kortingen en prijsafspraken worden automa

Toegepast bij

Van den Weerd Installatiebedrijf uit Hulshorst kiest voor Suite MKB met Relatiebeheer, 2BA koppeling, registratie van werkzaamheden en planning.
Van der Weerd Installatiebedrijf
Standaard
Van der Weerd Installatiebedrijf
Van Walsem maakt gebruik van Suite MKB met digitaal klantenportaal, complete App voor installateurs en relatiebeheer.
Van Walsem installateurs
Standaard
Van Walsem installateurs
Van der Heiden maakt gebruik van slimme plansoftware Suite MKB. Van order tot factuur en met een overzichtelijk klantenportaal voor klanten.
Van der Heiden Installatietechniek
Standaard
Van der Heiden Installatietechniek
Professioneel installatiebedrijf Oosterhoff Poolen uit Ermelo kiest voor de Suite MKB met ERP Planning, 2BA koppeling, Klantenportaal en App voor de installateurs.
Oosterhoff Poolen
Standaard
Oosterhoff Poolen
Software met App en Klantenportaal geleverd aan installatiebedrijf Veldhuizen Energie, specialist in aardwarmte en koeling. De software omvat alle bedrijfsprocessen van relatiebeheer tot planning en onderhoud.
Veldhuizen Energie
Standaard
Veldhuizen Energie
Volledige automatisering via stapsgewijze implementatie.
Bakker TIB
Standaard
Bakker TIB
Artikelnummer:
SMKB-4720
Branche(s):
Geschikt voor iedere branche
Vereiste functie(s):

Recente verbeteringen van de functie:

Koppeling 2BA/8217

Als je gebruik maakt van de 2BA koppeling kan je ervoor kiezen of je de 2BA productnaam wilt gebruiken of je eigen productnaam. We hebben hiervoor een instelling gemaakt met de naam 'Productnaam overschrijven?'.

Als de instelling is ingeschakeld dan wordt altijd de productnaam overschreven / bijgewerkt met de productnaam vanuit 2BA.

Als de instelling is uitgeschakeld (standaard) dan wordt bij de eerste import de 2BA productnaam gebruikt. Daarna kan je deze vrij aanpassen. In een ander veld wordt nog wel de originele 2BA productnaam getoond en hierop kan ook worden gezocht.

Er is bewust gekozen om de instelling standaard uit te schakelen. Dit omdat veel 2BA omschrijvingen vrij technisch zijn en de officiele naam wordt gebruikt. Op de offerte/order/factuur wil je dan vrij zijn om een eigen omschrijving aan het product te geven.

Voordeel van de instelling gebruiken is dat je binnen het bedrijf één lijn hebt qua afspraak en naamgeving producten, 2BA is dan hierin leidend.

Koppeling 2BA/7895

In 2BA zitten alle artikelen van de aangesloten groothandels en fabrikanten. Deze artikelen zijn voorzien van advies verkoopprijs. Vanaf nu wordt deze advies verkoopprijs overgenomen als verkoopprijs op het product.

Om dit te visualiseren is bij alle 2BA producten in de Suite het veld verkoopprijs grijs gemaakt zodat je die niet zelf kunt aanpassen.

Wel is het mogelijk de actieprijs in te vullen om een aangepaste verkoopprijs te gebruiken. Dit neemt wel een risico met zich mee als de prijs van de fabrikant bijvoorbeeld hoger of lager wordt. De actieprijs beweegt dan niet mee.

Een andere manier om de advies verkoopprijs te beinvloeden is door een opslag (+ of -) in te vullen bij de categorie. Bij alle 2BA producten in die categorie wordt dan de opslag toegepast.