Koppeling boekhouding

De Suite MKB kan gekoppeld worden aan je boekhoudpakket, op dit moment ondersteunen wij:

  • SnelStart
  • Exact Online
  • Twinfield (in ontwikkeling)

Voor Unit4 gebruikers adviseren we over te stappen op Exact aangezien dit overgenomen is.

De boekhoudkoppeling zorgt ervoor dat de klanten en leveranciers worden aangemaakt in de boekhouding en dat de facturen worden geexporteerd naar het verkoop dagboek. Een factuur die is geexporteerd naar de boekhouding kan niet meer worden gewijzigd in de Suite MKB.

Omzetgroepen

U kunt in de Suite MKB omzetgroepen maken met aparte omzetrekeningen zodat u dit kunt opsplitsen in de boekhouding. Omzetgroepen zijn instelbaar per product of per factuur.

Accountantskoppeling

Geef uw accountant gratis toegang tot de Suite MKB, hiervoor is geen extra medewerkerslicentie nodig. Met de speciale rechtengroep accountant kan de accountant meekijken waar nodig.

Betaalstatus bijwerken

Als de factuur in de boekhouding gemarkeerd is al betaald (bijvoorbeeld door het matchen van uw bankafschrift) wordt de betaalstatus verwerkt op de factuur in de Suite MKB en in het klantenportaal. Op basis hiervan kunt u herinneringen versturen via de Suite MKB.

Kostenplaatsen

Een Suite MKB project kan als kostenplaats worden aangemaakt zodat inkoopfacturen op het project kunnen worden geboekt. In de Suite MKB is dan op het project inzichtelijk hoeveel inkoop er is geregistreerd op het project.

SnelStart

Als partner van SnelStart adviseren we u in de aanschaf van de juiste SnelStart licentie en helpen we met de installatie en inrichting van uw boekhouding. Voor specifieke boekhoudkundige vragen verwijzen u naar uw boekhouder.Bekijk ervaringen Gratis demo
Koppeling boekhouding
8.8935

Software » Bedrijfssoftware » Administratie

Koppeling boekhouding mogelijkheden & voordelen

Automatische boekhoudkoppeling
Koppel met Exact online of SnelStart
Export relaties, facturen en kostenplaatsen
Import betaalstatus en kosten
Gratis accountantslogin
Werk efficiënt door de Suite MKB te koppelen aan uw boekhoudpakket. Synchroniseer relaties, facturen en de betalingen.

Toegepast bij

Leo den Boer & Zn. maakt gebruik van bedrijfssoftware Suite MKB. Lees hier zijn ervaring met de efficiënte online bedrijfssoftware voor afbouwbedrijven!
Leo den Boer & Zn.
Standaard
Leo den Boer & Zn.
INlicht is gaan werken met Suite MKB om altijd online te kunnen werken. Lees hier hun ervaring met Become-IT en de persoonlijke support die wij leveren!
INlicht
Standaard
INlicht
Eenvoudig samenwerken met collega's en optimaal communiceren met de klant via het klantenportaal. De software van Become-IT geeft inzicht, bespaard tijd en werkt eenvoudig online.
FS Groen
Standaard
FS Groen
Combitel registreert, rapporteert en factureert teleservice diensten met Suite MKB bedrijfssoftware gekoppeld aan Exact online.
Combitel Teleservice
Standaard
Combitel Teleservice
Flexibele hovenierssoftware om online offerte met calculaties te maken en door te zetten naar werkbon en factuur. Compleet pakket voor de hovenier gekoppeld aan Exact of SnelStart.
Haantje Hoveniers
Standaard
Haantje Hoveniers
Het team van Become-IT en de Groot Hoveniers zijn beide vooruitstrevend en dagen elkaar steeds uit voor een beter resultaat in software en professionalisering van het bedrijf. Samen blijven we groeien.
De Groot Hoveniers
Standaard
De Groot Hoveniers
Zeer uitgebreid softwarepakket voor hoveniers met functionaliteit van relatiebeheer, calculatie tot planning en facturatie. Ideaal voor de professionele hovenier.
Hoveniersbedrijf Stef
Standaard
Hoveniersbedrijf Stef
Van Herp Totaal Tuindesign
Standaard
Van Herp Totaal Tuindesign
Totaaloplossing voor hoveniersbedrijven. Become-IT levert software voor calculatie en facturatie. Daarnaast ondersteunen ze persoonlijk en helpen ook bij inrichting van email en onedrive.
Bast Hoveniers
Standaard
Bast Hoveniers
Het gemak van een online hovenierspakket met de flexibiliteit en persoonlijke ondersteuning van Become-IT zorgt dat je weer meer tijd hebt voor het werk in de tuin.
Gidding Hoveniers
Standaard
Gidding Hoveniers
Veldman Hoveniers
Standaard
Veldman Hoveniers
De App voor de buitendienst en de registratie van onderhoudscontracten waren motivaties voor Jansen & Berkhof Tuinen om voor de Suite MKB te kiezen.
Jansen & Berkhof Tuinen
Standaard
Jansen & Berkhof Tuinen
Artikelnummer:
SMKB-5800
Branche(s):
Dienstverlening, Handel, Logistiek
Vereiste functie(s):

Recente verbeteringen van de functie:

Koppeling boekhouding/8223

Vanaf nu is het met de Exact online koppeling ook mogelijk een Suite MKB project te gebruiken als kostenplaats in Exact. Alle projectnummers worden automatisch als kostenplaats aangemaakt in Exact. Alle totaal geboekte bedrag op deze kostenplaats wordt weer ingelezen in Suite MKB en getoond op het projectenscherm onder nacalculatie.

Koppeling boekhouding/8381

Is jullie Suite MKB gekoppeld aan een SnelStart of Exact online boekhouding dan worden de relaties geexporteerd naar de boekhouding. Voor facturen is het essentieel dat de klant in de boekhouding staat voordat de factuur naar de boekhouding kan worden gezet.

Voor leverancier is het niet perse nodig en daarvoor is nu een instelling gemaakt.

Onze voorkeur heeft echter om ook leveranciers in de Suite te registeren. Motivatie hiervoor is dat je deze kunt gebruiken bij inkooporders, voor mailingen en om één systeem te hebben voor alle contactgegevens, logins en notities. Daardoor kun je als collega's optimaal samenwerken zowel in de online versie als de app.

Koppeling boekhouding/6703

De koppeling met de SnelStart boekhouding is omgezet van API v1 naar API v2. Door mee te gaan met de ontwikkelingen bij SnelStart kunnen we altijd gebruik maken van de nieuwste techniek.

Zichtbaar voordeel van de v2 koppeling is dat op het koppelscherm zichtbaar is welke administratie gekoppeld is. Dit is een extra bevestiging voor de gebruikers dat de facturen naar de juiste administratie worden geexporteerd.

Verder is vanwege veiligheidsredenen gekozen voor Transport Layer Security (TLS) 1.2, dit heeft te maken met de manier waarop de gegevens worden verstuurd tussen de Suite MKB en SnelStart. TLS 1.2 is de nieuwste en meest veilige versie hiervan.

Koppeling boekhouding/6872

De koppeling met SnelStart en Exact online is op een aantal punten weer verbeterd, samengevat:

  • Minder foutmeldingen door standaard fouten direct op te lossen in het systeem;
  • Duidelijkere weergave en omschrijving van foutmeldingen voor de eingebruiker. Zoals grootboekrekening xx bestaat niet of factuur xx heeft geen omzetgroep.
  • Controle of een relatie gekoppeld is aan een land voordat deze naar SnelStart wordt gezet;
  • De fout 'boeken op een omzetrekening voor EU niet toegestaan' oplossen;
  • Oplossing van foutmelding 'BOE-0039 De boeking is niet in balans Bij een journaalpost moeten debet en credit in balans zijn' doorvoeren;
  • Controle of grootboek afrondingsverschillen bestaat inbouwen;
  • Bijwerken betaalstatus (of een verkoopfactuur als betaald staat gemarkeerd in de boekhouding) geoptimaliseerd.
Koppeling boekhouding/7231

Vanaf nu is het ook mogelijk de betaalstatus van een factuur uit Exact te importeren naar de Suite MKB. Dit was met de SnelStart koppeling al mogelijk en nu dus ook met de Exact koppeling.

De betaalstatus geeft aan of een verkoopfactuur in de boekhouding is gekoppeld aan een betaling op de bank. Dit proces gaat tegenwoordig steeds meer geautomatiseerd omdat bankbetalingen automatisch gematched worden met de factuur. Het matchen gaat op bedrag, factuurnummer en klantnaam.

Het terughalen van de factuurstatus zorgt ervoor dat u in de Suite MKB een actueel overzicht heeft over de openstaande betalingen en op basis daarvan ook herinneringen kunt sturen. Ook staan voor de klant de facturen in het klantenportaal op betaald wat een duidelijke terugkoppeling is aan de klant dat facturen betaald zijn.

Als met al een mooie verbetering van de koppeling met Exact.

Koppeling boekhouding/7275

De boekhoudkoppeling met SnelStart en Exact online is nu uitgebreid met de mogelijkheid om incasso batches te boeken via het memoriaal. Dit met als doel om verkoopfacturen die geincasseerd worden in de boekhouding te matchen met een betaling. Dit zogenaamde afletteren zorgt ervoor dat er altijd actueel inzicht is in openstaande betalingen.

De incasso sessie met bijvoorbeeld 50 incasso facturen wordt als 1 bedrag (batch) geboekt op je rekening. Het is dan lastig om de 50 facturen die hierbij horen te koppelen omdat je de factuurnummers niet hebt. De optie om meerdere batches te gaan gebruiken is kostbaar.

Om die reden hebben we een tussenoplossing bedacht door die 50 facturen te boeken op een memoriaalpost. De facturen worden dan als betaald gemarkeerd. Door de batch te boeken op de tussenrekening wordt dit tegengeboekt en is de boekhouding weer op orde.

Deze werkwijze is mogelijk met SnelStart en Exact en werkt in combinatie met de Suite MKB module SEPA incasso.

Koppeling boekhouding/7517

Bij het bijwerken van de Suite MKB naar de boekhouding worden verkoopfacturen, klanten, leveranciers en projecten in de boekhouding (SnelStart / Exact) gezet. Ook wordt de betaalstatus en kostenplaatsen weer geimporteerd naar de Suite MKB.

Soms treden hierbij fouten op. Bijvoorbeeld ongeldige btw groep, geen omzetrekening ingevuld of ongeldig iban nummer. etc.etc. De weergave van deze meldingen hebben we verbeterd zodat de foutmelding voor administratieve medewerkers duidelijk is.