Relatiebeheer

Met relatiebeheer bent u verzekerd van één centraal systeem voor het registreren van relatiegegevens, contactpersonen en adressen. Dit vormt de basis van uw bedrijf en hierdoor ook uw systeem.

In bijna alle modules van de Suite MKB kunt u een relatie koppelen zodat bijvoorbeeld de offerte of factuur worden voorzien van naam, adres en woonplaats.

Relatiebeheer kan volledig gesynchroniseerd worden met uw website voor online relatiebeheer en het maken van een relatielogin per contactpersoon. Deze online koppeling biedt de basis voor vele online toepassingen voor uw klanten zoals Order online of Factuur online.

Het systeem biedt veel mogelijkheden voor het indelen van relaties en het maken van selecties hierop. Uitvoer naar Excel, etiket of als selectie op het scherm is standaard mogelijk. Met Acties & Rapporten kan de module Relatiebeheer verder worden ingericht. Een voorbeeld van een actie is: Open alle verkoopfacturen van deze relatie of Open de relatiemap.

Relatiebeheer is de basis voor het opbouwen van een dossier. Alle documenten die worden aangemaakt worden toegevoegd aan het dossier van de relatie. Eventueel kunt u hier zelf scans en e-mailberichten aan toe voegen. In combinatie met de module Correspondentie legt u alle in- en uitgaande correspondentie vast in het systeem. Sjablonen zijn de manier om snel en eenvoudig standaardbrieven te versturen en met de Dymo koppeling heeft u met één klik een adreslabel.

Voor relatiebeheer heeft u stuklicenties nodig, de eerste 100 relaties zijn inbegrepen.

Eenmaal begonnen wilt u al snel niet meer zonder relatiebeheer!Bekijk ervaringen Gratis demo
Relatiebeheer
14.700000

Software » Bedrijfssoftware » Relatiebeheer

Relatiebeheer mogelijkheden & voordelen

Registratie &
beheer van alle klanten, leveranciers en prospects
Zoeken van contactgegevens
Registratie van notities en opmerkingen
Verzamel en beheer relatiegegevens van uw contactpersonen op één centrale plaats, het vormt de basis van uw bedrijf!

Toegepast bij

Schildersbedrijf Gouweleeuw uit Harderwijk kiest voor Suite MKB bedrijfssoftware van Become-IT. Van calculatie naar planning en factuur werkt alles online.
Schildersbedrijf Gouweleeuw
Standaard
Schildersbedrijf Gouweleeuw
Eenvoudig samenwerken met collega's en optimaal communiceren met de klant via het klantenportaal. De software van Become-IT geeft inzicht, bespaard tijd en werkt eenvoudig online.
FS Groen
Standaard
FS Groen
Combitel registreert, rapporteert en factureert teleservice diensten met Suite MKB bedrijfssoftware gekoppeld aan Exact online.
Combitel Teleservice
Standaard
Combitel Teleservice
Flexibele hovenierssoftware om online offerte met calculaties te maken en door te zetten naar werkbon en factuur. Compleet pakket voor de hovenier gekoppeld aan Exact of SnelStart.
Haantje Hoveniers
Standaard
Haantje Hoveniers
Het team van Become-IT en de Groot Hoveniers zijn beide vooruitstrevend en dagen elkaar steeds uit voor een beter resultaat in software en professionalisering van het bedrijf. Samen blijven we groeien.
De Groot Hoveniers
Standaard
De Groot Hoveniers
Zeer uitgebreid softwarepakket voor hoveniers met functionaliteit van relatiebeheer, calculatie tot planning en facturatie. Ideaal voor de professionele hovenier.
Hoveniersbedrijf Stef
Standaard
Hoveniersbedrijf Stef
Van Herp Totaal Tuindesign
Standaard
Van Herp Totaal Tuindesign
Totaaloplossing voor hoveniersbedrijven. Become-IT levert software voor calculatie en facturatie. Daarnaast ondersteunen ze persoonlijk en helpen ook bij inrichting van email en onedrive.
Bast Hoveniers
Standaard
Bast Hoveniers
Het gemak van een online hovenierspakket met de flexibiliteit en persoonlijke ondersteuning van Become-IT zorgt dat je weer meer tijd hebt voor het werk in de tuin.
Gidding Hoveniers
Standaard
Gidding Hoveniers
Hoveniers Arjo
Standaard
Hoveniers Arjo
Veldman Hoveniers
Standaard
Veldman Hoveniers
De App voor de buitendienst en de registratie van onderhoudscontracten waren motivaties voor Jansen & Berkhof Tuinen om voor de Suite MKB te kiezen.
Jansen & Berkhof Tuinen
Standaard
Jansen & Berkhof Tuinen
Artikelnummer:
SMKB-3000
Branche(s):
Dienstverlening, Handel, Logistiek
Vereiste functie(s):

Recente verbeteringen van de functie:

Relatiebeheer/7982

In relatiebeheer kan je met het vinkje prospect aangeven als een relatie een potentiële klant is. Bijvoorbeeld als deze relatie een aanvraag heeft gedaan of als je nog een offerte hebt uitstaan.

Vanaf nu is hier een extra indeling in mogelijk. Je kan zelf prospect statussen aanmaken zoals 'nieuw' of 'hot'. Op deze manier is het mogelijk een lijst of mailing te maken voor bijvoorbeeld 'hot' prospects. Voor verkoopafdelingen is dit een mooi instrument om de prospects in te delen en op te volgen.

Relatiebeheer/8172

Onder relatiebeheer rapportage staan exports vanuit relatiebeheer. Denk aan alle relaties, contactpersonen en/of adressen.

Nieuw is de export van relaties die in een bepaald jaar een verkoopfactuur hebben gehad. Stel je wilt iedereen die in 2020 een factuur heeft gehad een kerstkaart sturen dan kan je dat nu met deze export van relaties naar Excel.

Relatiebeheer/8000

Een relatie zoeken kan een uitdaging zijn als je veel klanten hebt met dezelfde achternaam of bijvoorbeeld een meerdere klanten op een chaletpark hebt. In dat laatste geval hebben ze vaak allemaal hetzelfde adres maar een andere toevoeging.

We hebben hier goed over nagedacht en de zoekfunctie zo slim gemaakt dat je werkelijk alles kunt vinden. Stel je zoekt relatie Jan Vos op Drieerweg 10 - huisje 15 in Ermelo. Een aantal voorbeelden die werken:

 • jan vos
 • vos + ermelo
 • drieerweg 10 15
 • jan huisje 15
 • etc.

Mocht je het dan nog niet kunnen vinden dan moet het denk ik nog ingevoerd worden! Bijkomend voordeel van deze slimme zoekfunctie is dus ook dat er minder dubbele relaties worden ingevoerd.

Relatiebeheer/8149

Maak je gebruik van BTW verlegd naar bijvoorbeeld onderaannemers of lever je aan het buitenland dan moet de factuur aan regels voldoen.

Eén van die regels is dat het btw nummer van de klant (die de factuur ontvangt) op de factuur moet staan. 

We hebben dit nu verwerkt in het systeem zodat je geen factuur kunt sturen als dit btw nummer niet is ingevoerd. In relatiebeheer wordt hiervan melding gedaan (let op btw nummer verplicht) en bij het factureren van een factuur ook.

Maak je gebruik van de boekhoudkoppeling dan wordt het btw-nummer ook meegegeven aan de boekhouding zodat hier de controles en aangiftes ook goed gaan.

Relatiebeheer/7718

Vanaf nu is het mogelijk een csv bestand te maken van alle relaties en contactpersonen die ingevoerd zijn in relatiebeheer. Dit csv bestand kan worden gebruikt als import in je VOIP telefooncentrale. Er is nu een standaard layout en een layout voor KPN Een gebruikers. Anders layouts zijn mogelijk op aanvraag, kleine moeite!

Relatiebeheer/7734

Een relatie die op niet-actief staat wordt vanaf nu automatisch geactiveerd als er een nieuw document wordt aangemaakt. Het gaat om de volgende situaties:

 • Nieuwe servicemelding: relatie wordt actief
 • Nieuw abonnement: relatie wordt actief en klant
 • Nieuwe offerte: relatie wordt actief
 • Nieuwe order: relatie wordt actief en klant
 • Nieuwe factuur: relatie wordt actief en klant
 • Nieuwe inkooporder: relatie wordt actief en leverancier

Op deze manier kan je relaties eerder op niet actief zetten, ze worden namelijk automatisch weer actief je weer contact hebt met de klant of leverancier.

Relatiebeheer/7858

Bij het invoeren van een eigen wachtwoord in relatiebeheer zijn onderstaande tekens niet toegestaan, dit omdat deze tekens ook gebruikt worden in links naar de website, aangezien de link naar het klantenportaal soms het wachtwoord bevat gaat dit dan niet goed.

Tekens die niet in het wachtwoord gebruikt kunnen worden:

 • /
 • \
 • ?
 • #
 • &

Dit is doorgevoerd in de code en de gebruiker wordt hierover geïnformeerd via een infotekst.

Relatiebeheer/7999

Het is nu mogelijk om bij een contactpersoon een extra aanhef toe te voegen. Dit kan handig zijn wanneer een relatie afdelingen of locaties heeft die vermeld moeten worden op een document (offerte, order, factuur).

Voorbeeld:
Gemeente Ermelo
Afd. ruimtelijk ordening (extra aanhef)
Dhr. Jansen
Adresgegevens..

Dit veld is alleen zichtbaar bij zakelijke klanten, voor particuliere klanten is dit niet relevant.

Relatiebeheer/6861

Dubbele invoer van relaties komt sneller voor als er veel relaties in het systeem zitten. Het beste om dit te voorkomen is zoeken in relatiebeheer om te kijken of de relatie al in het systeem staat. Verder hebben we 2 hulpmiddelen toegevoegd.

 • Bij het toevoegen van een nieuwe relatie wordt na het intypen van het emailadres een lijstje gemaakt met relaties met hetzelfde emailadres.
 • Onder een contactpersoon verschijnt een lijstje met contactpersonen in het systeem met hetzelfde emailadres, hiermee wordt de gebruiker geactiveerd om te ontdubbelen.
Relatiebeheer/7002

Het is nu ook mogelijk om bij een contactpersoon een titel op te geven. Denk aan titels als dr., drs. etc. In de aanhef wordt dit meegenomen.