Relatiebeheer

Met relatiebeheer bent u verzekerd van één centraal systeem voor het registreren van relatiegegevens, contactpersonen en adressen. Dit vormt de basis van uw bedrijf en hierdoor ook uw systeem.

In bijna alle modules van de Suite MKB kunt u een relatie koppelen zodat bijvoorbeeld de offerte of factuur worden voorzien van naam, adres en woonplaats.

Relatiebeheer kan volledig gesynchroniseerd worden met uw website voor online relatiebeheer en het maken van een relatielogin per contactpersoon. Deze online koppeling biedt de basis voor vele online toepassingen voor uw klanten zoals Order online of Factuur online.

Het systeem biedt veel mogelijkheden voor het indelen van relaties en het maken van selecties hierop. Uitvoer naar Excel, etiket of als selectie op het scherm is standaard mogelijk. Met Acties & Rapporten kan de module Relatiebeheer verder worden ingericht. Een voorbeeld van een actie is: Open alle verkoopfacturen van deze relatie of Open de relatiemap.

Relatiebeheer is de basis voor het opbouwen van een dossier. Alle documenten die worden aangemaakt worden toegevoegd aan het dossier van de relatie. Eventueel kunt u hier zelf scans en e-mailberichten aan toe voegen. In combinatie met de module Correspondentie legt u alle in- en uitgaande correspondentie vast in het systeem. Sjablonen zijn de manier om snel en eenvoudig standaardbrieven te versturen en met de Dymo koppeling heeft u met één klik een adreslabel.

Voor relatiebeheer heeft u stuklicenties nodig, de eerste 100 relaties zijn inbegrepen.

Eenmaal begonnen wilt u al snel niet meer zonder relatiebeheer!Bekijk ervaringen Gratis demo
Relatiebeheer
14.700000

Software » Bedrijfssoftware » Relatiebeheer

Relatiebeheer mogelijkheden & voordelen

Registratie &
beheer van alle klanten, leveranciers en prospects
Zoeken van contactgegevens
Registratie van notities en opmerkingen
Verzamel en beheer relatiegegevens van uw contactpersonen op één centrale plaats, het vormt de basis van uw bedrijf!

Toegepast bij

Combitel registreert, rapporteert en factureert teleservice diensten met Suite MKB bedrijfssoftware gekoppeld aan Exact online.
Combitel Teleservice
Standaard
Combitel Teleservice
De Groot Hoveniers
Standaard
De Groot Hoveniers
GreenWatt maakt gebruik van de groene bedrijfssoftware Suite MKB. De bedrijfssoftware bespaart GreenWatt veel tijd en kosten.
GreenWatt
Standaard
GreenWatt
De App voor de buitendienst en de registratie van onderhoudscontracten waren motivaties voor Jansen & Berkhof Tuinen om voor de Suite MKB te kiezen.
Jansen & Berkhof Tuinen
Standaard
Jansen & Berkhof Tuinen
Hovenier Van Strien maakt gebruik van Suite MKB, de groene bedrijfssoftware! Lees hier de ervaring van het bedrijf.
Hovenier van Strien
Standaard
Hovenier van Strien
De 'groene' bedrijfssoftware Suite MKB de oplossing van relatiebeheer tot boekhouding. Alles in één online met Suite MKB. Antwan Tuin Totaal maakt gebruik van Suite MKB.
Antwan Tuin Totaal
Standaard
Antwan Tuin Totaal
Outlook Groenprojecten
Standaard
Outlook Groenprojecten
Bovendorp & Sellis
Standaard
Bovendorp & Sellis
Hoveniersbedrijf Otte is gaan werken met de Suite MKB door de uitgebreide mogelijkheden en door de speciale App voor hoveniers!
Hoveniersbedrijf Otte
Standaard
Hoveniersbedrijf Otte
De 'groene' bedrijfssoftware Suite MKB is de oplossing van relatiebeheer tot boekhouding. Daarom heeft Green Engineers gekozen voor Suite MKB, lees hier de ervaring!
Green Engineers
Standaard
Green Engineers
Veel bedrijven maken gebruik van het bedrijfssoftware Suite MKB, zo ook Jaap de Vries Produkties. Jaap de Vries Produkties bespaart veel tijd en kosten dankzij Suite MKB.
Jaap de Vries Produkties
Standaard
Jaap de Vries Produkties
Machinale Houtbewerking Bronkhorst bespaart veel tijd en kosten door gebruik te maken van Suite MKB. Lees hier de ervaring!
Machinale Houtbewerking Bronkhorst
Standaard
Machinale Houtbewerking Bronkhorst
Artikelnummer:
SMKB-3000
Branche(s):
Dienstverlening, Handel, Logistiek
Vereiste functie(s):

Recente verbeteringen van de functie:

Relatiebeheer/7264

Bij het versturen van een mailing, wordt het bericht ook gelinkt aan de betreffende relaties of leads. Hiermee is het eenvoudig een dossier op te bouwen van berichtenverkeer uit Suite MKB. 

Dit kunnen logins zijn, mailings en ook emailberichten over offertes, facturen etc. Op het tabblad MSC zie je dan alle berichten die zijn verstuurd aan de relatie.

Relatiebeheer/7346

Een adres kan nu worden voorzien van een alternatieve bedrijfsnaam. Op deze manier kunt u een document (offerte, order, factuur) adresseren aan een andere bedrijfsnaam dan de bedrijfsnaam van de relatie.

Dit wordt gebruikt als de werkzaamheden geboekt en uitgevoerd worden op het adres van een particulier en de factuur gestuurd moet worden naar een bedrijf. Op deze manier worden alle offertes, orders en facturen wel gekoppeld aan het Klantenportaal van de particulier en tegelijk is de factuur geadresseerd aan een bedrijf die de rekening betaald.

Relatiebeheer/7407

In relatiebeheer is het nu ook mogelijk om rapporten te maken. Denk aan een rapport met alle relatiegegevens, een brief voor nieuwe klanten of iets dergelijks.

Alle velden in relatiebeheer kunnen in het rapport worden gebruikt, zoals bedrijfsnaam, contactpersoon en adres.

Relatiebeheer/7383

In het relatiebeheer hebben we ervoor gekozen om huisnummers en toevoegingen van een adres te scheiden. Het zijn nu 3 aparte velden geworden namelijk 'Straat', 'Huisnummer' en 'Toevoeging'.

In het hele systeem is dit doorgevoerd en ook in de koppelingen naar de boekhouding.

Deze aanpassing is een voorbereiding op de aansluiting op adresvalidatie. Hiermee kunt u door invoer van postcode en huisnummer automatisch de straatnaam en woonplaats ophalen. Dit voorkomt dan typefouten en zorgt voor uniforme invoer van adressen.

Relatiebeheer/7425

De interne weergave van contactpersonen is toegevoegd, zo kunt u beter onderscheid maken tussen personen met een zelfde achternaam en initialen.

Relatiebeheer/7718

Vanaf nu is het mogelijk een csv bestand te maken van alle relaties en contactpersonen die ingevoerd zijn in relatiebeheer. Dit csv bestand kan worden gebruikt als import in je VOIP telefooncentrale. Er is nu een standaard layout en een layout voor KPN Een gebruikers. Anders layouts zijn mogelijk op aanvraag, kleine moeite!

Relatiebeheer/7734

Een relatie die op niet-actief staat wordt vanaf nu automatisch geactiveerd als er een nieuw document wordt aangemaakt. Het gaat om de volgende situaties:

  • Nieuwe servicemelding: relatie wordt actief
  • Nieuw abonnement: relatie wordt actief en klant
  • Nieuwe offerte: relatie wordt actief
  • Nieuwe order: relatie wordt actief en klant
  • Nieuwe factuur: relatie wordt actief en klant
  • Nieuwe inkooporder: relatie wordt actief en leverancier

Op deze manier kan je relaties eerder op niet actief zetten, ze worden namelijk automatisch weer actief je weer contact hebt met de klant of leverancier.

Relatiebeheer/7719

Om te voorkomen dat een inactieve relatie of contactpersoon geselecteerd wordt zijn deze nu gefiltert in de keuzelijsten. Dus bij een verkooporder kan je alleen nog actieve relaties kiezen.

Als het om een oude verkooporder gaat die gekoppeld is aan een inactieve relatie dan is dat nog wel zichtbaar. De relatie krijgt dan een * voor de naam om aan te geven dat deze niet actief is. Hetzelfde voor niet actieve contactpersonen.

 

Relatiebeheer/7245

In de zoeklijst van relatiebeheer kan je meerdere rijen selecteren via de multiselect optie. Vervolgens kun je met de geselecteerde rijen de volgende acties uitvoeren:

  • Activeren
  • Deactiveren
  • Verwijderen
Relatiebeheer/7002

Het is nu ook mogelijk om bij een contactpersoon een titel op te geven. Denk aan titels als dr., drs. etc. In de aanhef wordt dit meegenomen.