Relatiebeheer

Met relatiebeheer bent u verzekerd van één centraal systeem voor het registreren van relatiegegevens, contactpersonen en adressen. Dit vormt de basis van uw bedrijf en hierdoor ook uw systeem.

In bijna alle modules van de Suite MKB kunt u een relatie koppelen zodat bijvoorbeeld de offerte of factuur worden voorzien van naam, adres en woonplaats.

Relatiebeheer kan volledig gesynchroniseerd worden met uw website voor online relatiebeheer en het maken van een relatielogin per contactpersoon. Deze online koppeling biedt de basis voor vele online toepassingen voor uw klanten zoals Order online of Factuur online.

Het systeem biedt veel mogelijkheden voor het indelen van relaties en het maken van selecties hierop. Uitvoer naar Excel, etiket of als selectie op het scherm is standaard mogelijk. Met Acties & Rapporten kan de module Relatiebeheer verder worden ingericht. Een voorbeeld van een actie is: Open alle verkoopfacturen van deze relatie of Open de relatiemap.

Relatiebeheer is de basis voor het opbouwen van een dossier. Alle documenten die worden aangemaakt worden toegevoegd aan het dossier van de relatie. Eventueel kunt u hier zelf scans en e-mailberichten aan toe voegen. In combinatie met de module Correspondentie legt u alle in- en uitgaande correspondentie vast in het systeem. Sjablonen zijn de manier om snel en eenvoudig standaardbrieven te versturen en met de Dymo koppeling heeft u met één klik een adreslabel.

Voor relatiebeheer heeft u stuklicenties nodig, de eerste 100 relaties zijn inbegrepen.

Eenmaal begonnen wilt u al snel niet meer zonder relatiebeheer!Bekijk ervaringen Gratis demo
Relatiebeheer
17.787

Software » Bedrijfssoftware » Relatiebeheer

Relatiebeheer mogelijkheden & voordelen

Registratie &
beheer van alle klanten, leveranciers en prospects
Zoeken van contactgegevens
Registratie van notities en opmerkingen
Verzamel en beheer relatiegegevens van uw contactpersonen op één centrale plaats, het vormt de basis van uw bedrijf!

Toegepast bij

Leo den Boer & Zn. maakt gebruik van bedrijfssoftware Suite MKB. Lees hier zijn ervaring met de efficiënte online bedrijfssoftware voor afbouwbedrijven!
Leo den Boer & Zn.
Standaard
Leo den Boer & Zn.
INlicht is gaan werken met Suite MKB om altijd online te kunnen werken. Lees hier hun ervaring met Become-IT en de persoonlijke support die wij leveren!
INlicht
Standaard
INlicht
Schildersbedrijf Gouweleeuw uit Harderwijk kiest voor Suite MKB bedrijfssoftware van Become-IT. Van calculatie naar planning en factuur werkt alles online.
Schildersbedrijf Gouweleeuw
Standaard
Schildersbedrijf Gouweleeuw
Eenvoudig samenwerken met collega's en optimaal communiceren met de klant via het klantenportaal. De software van Become-IT geeft inzicht, bespaard tijd en werkt eenvoudig online.
FS Groen
Standaard
FS Groen
Combitel registreert, rapporteert en factureert teleservice diensten met Suite MKB bedrijfssoftware gekoppeld aan Exact online.
Combitel Teleservice
Standaard
Combitel Teleservice
Flexibele hovenierssoftware om online offerte met calculaties te maken en door te zetten naar werkbon en factuur. Compleet pakket voor de hovenier gekoppeld aan Exact of SnelStart.
Haantje Hoveniers
Standaard
Haantje Hoveniers
Het team van Become-IT en de Groot Hoveniers zijn beide vooruitstrevend en dagen elkaar steeds uit voor een beter resultaat in software en professionalisering van het bedrijf. Samen blijven we groeien.
De Groot Hoveniers
Standaard
De Groot Hoveniers
Zeer uitgebreid softwarepakket voor hoveniers met functionaliteit van relatiebeheer, calculatie tot planning en facturatie. Ideaal voor de professionele hovenier.
Hoveniersbedrijf Stef
Standaard
Hoveniersbedrijf Stef
Van Herp Totaal Tuindesign
Standaard
Van Herp Totaal Tuindesign
Totaaloplossing voor hoveniersbedrijven. Become-IT levert software voor calculatie en facturatie. Daarnaast ondersteunen ze persoonlijk en helpen ook bij inrichting van email en onedrive.
Bast Hoveniers
Standaard
Bast Hoveniers
Het gemak van een online hovenierspakket met de flexibiliteit en persoonlijke ondersteuning van Become-IT zorgt dat je weer meer tijd hebt voor het werk in de tuin.
Gidding Hoveniers
Standaard
Gidding Hoveniers
Hoveniers Arjo
Standaard
Hoveniers Arjo
Artikelnummer:
SMKB-3000
Branche(s):
Dienstverlening, Handel, Logistiek
Vereiste functie(s):

Recente verbeteringen van de functie:

Relatiebeheer/8595

Op de zoeknaam van een relatie zit nu een popup waarin de volledige bedrijfsnaam of naam van de particulier getoond wordt.

Het gebruik van zoeknamen is nodig om op kleine schermen en in lijsten ruimte te besparen. De zoeknaam is uniek en kan zelf naar wens ingesteld worden. Voor bedrijfsnamen gaat dit vaak wel goed, voor particulieren met bijvoorbeeld dezelfde achternaam wordt het lastiger. Vaak wordt dan JANSE01 en JANSE02 gebruikt. Door nu met de muis over de zoeknaam te gaan krijg je de volledige naam te zien.

Relatiebeheer/8320

Als je zoekt in relatiebeheer dan worden alle klanten, leveranciers en prospects getoond. Het kan echter zijn dat de relatie die je zoekt nog een lead is. Deze staat dan nog in de leadsdatabase. Een soort voortraject van relatiebeheer.

Een lead is een bedrijf of particulier die bijvoorbeeld een contactformulier heeft ingevuld of je hebt deze zelf ingevoerd om te gaan benaderen. Zodra er contact en interesse is kan de lead worden omgezet naar prospect en komt deze in relatiebeheer.

Door de leads ook te tonen in de zoekfunctie van relatiebeheer voorkom je dat je in 2 lijsten moet zoeken en we denken ook dat hierdoor minder dubbelingen ontstaan.

Relatiebeheer/8375

Bij de contactpersoon in relatiebeheer zijn het aantal vrije statusvelden uitgebreid van 3 naar 6, hierdoor is er meer ruimte om contactpersonen in te delen. Bij de relatie zelf was het al mogelijk tot 6 vrije statusvelden te gebruiken.

De nieuwe velden zijn ook toegevoegd aan de export naar Excel.

Relatiebeheer/8000

Een relatie zoeken kan een uitdaging zijn als je veel klanten hebt met dezelfde achternaam of bijvoorbeeld een meerdere klanten op een chaletpark hebt. In dat laatste geval hebben ze vaak allemaal hetzelfde adres maar een andere toevoeging.

We hebben hier goed over nagedacht en de zoekfunctie zo slim gemaakt dat je werkelijk alles kunt vinden. Stel je zoekt relatie Jan Vos op Drieerweg 10 - huisje 15 in Ermelo. Een aantal voorbeelden die werken:

  • jan vos
  • vos + ermelo
  • drieerweg 10 15
  • jan huisje 15
  • etc.

Mocht je het dan nog niet kunnen vinden dan moet het denk ik nog ingevoerd worden! Bijkomend voordeel van deze slimme zoekfunctie is dus ook dat er minder dubbele relaties worden ingevoerd.

Relatiebeheer/8145

Bij het invoeren van een adres wordt op basis van een postcode en een huisnummer de overige adresinformatie automatisch aangevuld. Hiermee zijn adresgegevens sneller in te voeren. De oplossing is gedaan in het relatietoevoegscherm, het adrestoevoegscherm en in de webshop.

Er is nog steeds de mogelijkheid om alle adresgegevens handmatig in te vullen, dit middels een vinkje in het scherm bij de adresvelden. Bijvoorbeeld bij internationale adressen is het verstandig om handmatig alles in te vullen. 

Zet je het vinkje aan, dan staat deze standaard aan voor de volgende keer. De waarde wordt dus onthouden. Het vinkje is natuurlijk ook weer uit te zetten.

Relatiebeheer/8149

Maak je gebruik van BTW verlegd naar bijvoorbeeld onderaannemers of lever je aan het buitenland dan moet de factuur aan regels voldoen.

Eén van die regels is dat het btw nummer van de klant (die de factuur ontvangt) op de factuur moet staan. 

We hebben dit nu verwerkt in het systeem zodat je geen factuur kunt sturen als dit btw nummer niet is ingevoerd. In relatiebeheer wordt hiervan melding gedaan (let op btw nummer verplicht) en bij het factureren van een factuur ook.

Maak je gebruik van de boekhoudkoppeling dan wordt het btw-nummer ook meegegeven aan de boekhouding zodat hier de controles en aangiftes ook goed gaan.

Relatiebeheer/8172

Onder relatiebeheer rapportage staan exports vanuit relatiebeheer. Denk aan alle relaties, contactpersonen en/of adressen.

Nieuw is de export van relaties die in een bepaald jaar een verkoopfactuur hebben gehad. Stel je wilt iedereen die in 2020 een factuur heeft gehad een kerstkaart sturen dan kan je dat nu met deze export van relaties naar Excel.

Relatiebeheer/8246

Bij het verwijderen van een relatie, worden eventuele gekoppelde verkoopprijzen en kortingen automatisch mee verwijderd. Dit geldt ook voor aanwezige inkoopprijzen die gekoppeld zijn.

Echter, wanneer een relatie ingesteld staat als standaard leverancier voor een product kan de relatie niet worden verwijderd. Op dat moment zal eerst een andere leverancier als standaard moeten worden geselecteerd in het inkoopprijzenscherm. Ook wanneer een leverancier is gekoppeld aan een productcategorie is verwijderen niet mogelijk. 

Hiermee willen we bewerkstellingen dat ongebruikte gegevens, indien mogelijk, netjes worden opgeschoond.

Relatiebeheer/7982

In relatiebeheer kan je met het vinkje prospect aangeven als een relatie een potentiële klant is. Bijvoorbeeld als deze relatie een aanvraag heeft gedaan of als je nog een offerte hebt uitstaan.

Vanaf nu is hier een extra indeling in mogelijk. Je kan zelf prospect statussen aanmaken zoals 'nieuw' of 'hot'. Op deze manier is het mogelijk een lijst of mailing te maken voor bijvoorbeeld 'hot' prospects. Voor verkoopafdelingen is dit een mooi instrument om de prospects in te delen en op te volgen.

Relatiebeheer/7999

Het is nu mogelijk om bij een contactpersoon een extra aanhef toe te voegen. Dit kan handig zijn wanneer een relatie afdelingen of locaties heeft die vermeld moeten worden op een document (offerte, order, factuur).

Voorbeeld:
Gemeente Ermelo
Afd. ruimtelijk ordening (extra aanhef)
Dhr. Jansen
Adresgegevens..

Dit veld is alleen zichtbaar bij zakelijke klanten, voor particuliere klanten is dit niet relevant.