SEPA incasso

Met de incasso module kunt u verkoopfacturen met de betalingsconditie Incasso incasseren.

Per relatie is het mogelijk de incassomachtiging in te stellen. Deze gegevens worden gebruikt door de incasso module. Maakt u gebruik van de module abonnementen of leasecontracten dan is het mogelijk per abonnement/contract een incassomachtiging in te stellen.

Met het abonnement in het klantenportaal kan de incasso machtiging online getekend worden voor akkoord door de klant.Bekijk ervaringen Gratis demo
SEPA incasso
8.8935

Software » Bedrijfssoftware » Administratie

SEPA incasso mogelijkheden & voordelen

Automatisch incasseren van facturen
Ondersteuning voor CORE &
B2B
Machtiging tekenen via Klantenportaal
Afhandeling van storneringen
Bespaar tijd en krijg controle over betaalstromen door het incasseren van facturen.

Toegepast bij

Van Walsem maakt gebruik van Suite MKB met digitaal klantenportaal, complete App voor installateurs en relatiebeheer.
Van Walsem installateurs
Standaard
Van Walsem installateurs
Totaaloplossing gerealiseerd voor Hoveniersbedrijf Satter uit Hoevelaken. Van offerte tot boekhouding. Alle 15 medewerkers werken met de App en klanten kunnen meekijken via het Klantenportaal.
Satter Hoveniers
Standaard
Satter Hoveniers
Professioneel installatiebedrijf Oosterhoff Poolen uit Ermelo kiest voor de Suite MKB met ERP Planning, 2BA koppeling, Klantenportaal en App voor de installateurs.
Oosterhoff Poolen
Standaard
Oosterhoff Poolen
Software met App en Klantenportaal geleverd aan installatiebedrijf Veldhuizen Energie, specialist in aardwarmte en koeling. De software omvat alle bedrijfsprocessen van relatiebeheer tot planning en onderhoud.
Veldhuizen Energie
Standaard
Veldhuizen Energie
Voor Diependael Lease is het complete Leasepakket ingericht. Een contractensysteem, incassobeheer en Factuur online. En een website voor het complete plaatje.
Diependael Lease
Standaard
Diependael Lease
Brainwork Systems maakt gebruik van zowel standaard modules van de Suite MKB als maatwerk. Met een compleet administratiepakket en een online klantenportaal kunnen ze effici�nt werken.
Brainwork Systems
Standaard
Brainwork Systems
Activum Rental maakt voor de administratie van haar leasecontracten gebruik van Suite MKB Lease.
Activum Rental
Standaard
Activum Rental
Artikelnummer:
SMKB-5700
Branche(s):
Dienstverlening
Vereiste functie(s):

Recente verbeteringen van de functie:

SEPA incasso/7637

Met de module SEPA incasso kan je naast incasso's ook betalingen uitvoeren. De bron van deze betalingen zijn credit verkoopfacturen in de Suite MKB.

Om een bedrag via SEPA te betalen aan uw klant of leverancier maakt u eerst een verkoopfactuur aan met de betalingsconditie 'Betaling'. Bij die betalingsconditie is ingesteld dat het om een SEPA betaling gaat.

Vervolgens worden alle facturen die nog niet betaald zijn toegevoegd aan de SEPA transacties sessie. De sessie controleert vervolgens alle IBAN rekeningnummers en als alles goed staat wordt het SEPA betaalbestand aangemaakt en de factuur op betaald gezet.

Het SEPA bestand kunt u vervolgens uploaden via uw bank en daarmee de betalingen uitvoeren.

SEPA incasso/7093

De functie voor het maken van SEPA incasso bestanden en het beheer van machtigingen is ontwikkeld in Suite MKB online. Hiermee vereenvoudig je het beheer voor het incasseren van facturen en eenmalige incasso's.

Facturen met betalingsconditie 'incasso' kunnen verzamelt worden in een incasso sessie. In deze sessie wordt gecontroleerd of alle gegevens aanwezig en correct zijn. Denk aan iban bankrekening en een getekende incassomachtiging.

Als alle gegevens goed zijn kan een SEPA bestand worden aangemaakt en worden verstuurd naar de bank. De incasso sessie wordt dan op voltooid gezet waarmee alle onderliggende facturen op betaald en verwerkt worden gezet.

Het systeem voorziet in veel! Denk aan storneringen verwerken, incasso machtiging tekenen via klantenportaal, ondersteuning voor eenmalige incasso's. Ook CORE, B2B, FRST, RCUR zijn termen waar we bekend mee zijn.

SEPA incasso wordt veel gebruikt in combinatie met abonnementen en leasecontracten. De periodieke betalingen hiervoor worden dan via het incasso proces snel en foutloos verwerkt. Dit zorgt naast een goede cashflow voor veel tijdsbesparing bij het bedrijf en de klant.

SEPA incasso/7161

Het is vanaf nu mogelijk een incasso aan te maken zonder factuur, wij noemen dit 'losse incasso' of 'relatie incasso' omdat de incasso eenmalig is en gekoppeld is aan een relatie.

In de standaard situatie worden incasso's gebaseerd op facturen met de betalingsconditie 'incasso'. Meestal zijn dit repeterende incasso's voor de Suite MKB functies abonnementen of leasecontracten. Om ook een losse incasso te kunnen meenemen in het SEPA bestand zijn relatie incasso's ontwikkeld.

Vanuit relatiebeheer kunnen de losse incasso's worden ingevoerd. Een losse incasso kan alleen worden verwijderd of aangepast als deze nog niet voltooid is. Net als bij een incassofactuur kan ook een losse incasso worden afgewezen als de incasso niet gelukt is.

Het verdere proces van transactiesessies en een SEPA bestand maken is vergelijkbaar met de normale procedure. Denk het aan het toevoegen en accorderen van machtigingen en het afwijzen van mislukte incasso's.