Abonnement inplannen

Op het abonnement is de mogelijkheid om automatisch verkooporders in te plannen. Dit om periodieke onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. De aangemaakte verkooporder blijft gekoppeld aan het abonnement.

U kunt op het abonnement aangeven wat de startdatum is en vervolgens de interval vanaf die startdatum. Bijvoorbeeld maandelijks, per kwartaal, jaarlijks etc.

De producten gekoppeld aan het abonnement worden automatisch meegenomen naar de verkooporder bij het inplannen. Hiermee kunt u bijvoorbeeld de producten die nodig zijn voor het onderhoud reserveren via de verkooporder. In combinatie met voorraad en het besteladvies kan dit dan tijdig besteld worden.

Op het abonnement is het mogelijk specificaties/opmerkingen te plaatsen die kunnen worden geprint op het verkooporder rapport.Bekijk ervaringen Gratis demo
Abonnement inplannen
6.3525

Software » Bedrijfssoftware » Administratie

Abonnement inplannen mogelijkheden & voordelen

Kom gemaakt onderhoudsafspraken na
Automatisch aanmaken verkooporders op basis van onderhoudsinterval
De functie Inplannen maakt verkooporders aan van terugkerende werkzaamheden die in het abonnement zijn afgesproken.

Toegepast bij

Eenvoudig samenwerken met collega's en optimaal communiceren met de klant via het klantenportaal. De software van Become-IT geeft inzicht, bespaard tijd en werkt eenvoudig online.
FS Groen
Standaard
FS Groen
Flexibele hovenierssoftware om online offerte met calculaties te maken en door te zetten naar werkbon en factuur. Compleet pakket voor de hovenier gekoppeld aan Exact of SnelStart.
Haantje Hoveniers
Standaard
Haantje Hoveniers
Het team van Become-IT en de Groot Hoveniers zijn beide vooruitstrevend en dagen elkaar steeds uit voor een beter resultaat in software en professionalisering van het bedrijf. Samen blijven we groeien.
De Groot Hoveniers
Standaard
De Groot Hoveniers
Zeer uitgebreid softwarepakket voor hoveniers met functionaliteit van relatiebeheer, calculatie tot planning en facturatie. Ideaal voor de professionele hovenier.
Hoveniersbedrijf Stef
Standaard
Hoveniersbedrijf Stef
Van Herp Totaal Tuindesign
Standaard
Van Herp Totaal Tuindesign
Totaaloplossing voor hoveniersbedrijven. Become-IT levert software voor calculatie en facturatie. Daarnaast ondersteunen ze persoonlijk en helpen ook bij inrichting van email en onedrive.
Bast Hoveniers
Standaard
Bast Hoveniers
Het gemak van een online hovenierspakket met de flexibiliteit en persoonlijke ondersteuning van Become-IT zorgt dat je weer meer tijd hebt voor het werk in de tuin.
Gidding Hoveniers
Standaard
Gidding Hoveniers
Hoveniers Arjo
Standaard
Hoveniers Arjo
De App voor de buitendienst en de registratie van onderhoudscontracten waren motivaties voor Jansen & Berkhof Tuinen om voor de Suite MKB te kiezen.
Jansen & Berkhof Tuinen
Standaard
Jansen & Berkhof Tuinen
Hovenier Van Strien maakt gebruik van Suite MKB, de groene bedrijfssoftware! Lees hier de ervaring van het bedrijf.
Hovenier van Strien
Standaard
Hovenier van Strien
De 'groene' bedrijfssoftware Suite MKB de oplossing van relatiebeheer tot boekhouding. Alles in één online met Suite MKB. Antwan Tuin Totaal maakt gebruik van Suite MKB.
Antwan Tuin Totaal
Standaard
Antwan Tuin Totaal
Outlook Groenprojecten
Standaard
Outlook Groenprojecten
Artikelnummer:
SMKB-5330
Branche(s):
Dienstverlening

Recente verbeteringen van de functie:

Abonnement inplannen/7976

Vanuit serviceabonnementen zijn medewerkers nu automatisch in te plannen. Een medewerker die bijvoorbeeld elk jaar in de zomer het gras maait bij een klant kan op deze manier gemakkelijk ingepland worden. 

Op het tabblad 'Service' in het abonnement moet hiervoor het vinkje 'Automatisch inplannen' aanstaan. Vervolgens kan je één of meerdere medewerkers toevoegen aan het abonnement. Hierbij kan je direct opgeven wat de uurcode is, het aantal uur en de voorkeursdag en -tijd.

Elke keer (bepaald door de cyclus) als dit abonnement wordt ingepland worden de ingestelde medewerkers automatisch in de planning gezet. Voordeel van deze werkwijze is dat repeterende werkzaamheden nu niet apart hoeven te worden gepland in de weekplanning. Ook geeft het structuur als een medewerker bijvoorbeeld vaste routes rijd.

Het vraagt iets meer voorwerk in het instellen van de abonnementen, echter die tijd bespaar je snel op het planwerk. Het verschuiven van de planning kan nog steeds als er bijvoorbeeld ziekte is of iets tussenkomt in de planning.

Abonnement inplannen/6926

Met abonnementen kunt u service afspraken vastleggen en periodiek inplannen als verkooporder. Met deze online module worden automatisch verkooporders aangemaakt op basis van de ingestelde cyclus op het abonnement.

Stel u spreekt af om 1 x per jaar een CV onderhoud te doen bij u klant. De startdatum is 1 mei en de cyclus staat op Jaarlijks. Automatisch maakt het systeem dan eind april een verkooporder aan. Hierbij wordt de werkinstructie, verwachte uren, facturatietype etc.. overgenomen van het abonnement.

Het aanmaken van verkooporders op basis van de het abonnement gaat door tot het bereiken van de ingesteld einddatum én zolang het abonnement actief is.

Met service inplannen komt u altijd uw afspraken na en behoud u tevreden klanten!

Abonnement inplannen/7116

Met het onderdeel 'Service' kunt u verkooporders automatisch inplannen op basis van de ingestelde cyclus op het abonnement. Stel dat u bijvoorbeeld de afspraak heeft om jaarlijks een cv-ketel controle te doen of u voert maandelijks tuinonderhoud uit dan kan dit met het abonnement automatisch ingepland worden.

Op het abonnement wordt u vanaf nu duidelijk geinformeerd over wanneer de laatste service is ingepland en wanneer de eerstvolgende datum is. Op het tabblad 'Verkooporder' op het abonnement komen alle ingeplande verkooporder met de status hiervan te staan.

Abonnement inplannen/7356

Voor het inplannen van medewerkers is de capaciteitsprognose een handige tool. Hiermee heb je per week actueel inzichtelijk in de verwacht, te plannen en geplande uren. Het geeft een vooruitblik van een jaar en een prognose per week op basis van behoefte en beschikbaarheid.

De verwachte uren zijn de uren die staan geboekt op service abonnementen. Al die service of onderhoudsafspraken hebben een cyclus en verwachte uren per keer. Het systeem rekent dit helemaal door vanaf de eerstvolgende inplandatum.

De te plannen uren zijn verkooporders die al wel zijn aangemaakt maar nog niet gekoppeld aan medewerkers, de te verwachten uren zijn al wel bekend maar nog niet ingepland.

Geplande uren is het totaal aan uren dat voor die week in de planning staat en gekoppeld is aan verkooporders. Planning zijn alle uren die voor die week in de planning staan.

Om de prognose te bepalen, zeg maar wat heb ik nog aan beschikbare ruimte of tekort in de planning hebben we gebruik gemaakt van de contracten. De optelsom van alle medewerkers die een actief contract hebben in die week is de kolom Capaciteit. Bij de medewerker zit een instelling of deze medewerker meetelt voor de capaciteitsplanning. Zo kan je kantoorpersoneel uitsluiten.

Al met al een complex scherm dat veel inzicht geeft. Het uiteindelijk doel is een stabiele planning met geen onvoorziene tekorten/overschotten in de beschikbaarheid. Door het vooruit kijken kan je als ondernemer ook beter voorbereiden op drukke perioden.