Taken

Nieuw is de module Taken. Hiermee kunnen taken (todo's) worden gekoppeld aan een medewerker en voorzien van een vervaldatum en prioriteit.
In combinatie met de module Activiteiten kunt u ook uren registreren onder de taak. Dit kan handig zijn als er meerdere mensen of meerdere momenten wordt gewerkt aan een taak. De historie is op die manier ook inzichtelijk.
Naast het koppelen van een taak aan een medewerker kan de taak ook worden voorzien van een bron. Denk aan een relatie (afspraak maken), offerte (terugbellen), abonnement (opzegging verwerken) order (iets uitzoeken) of factuur (credit maken).
Op de bron (relatie, offerte, abonnement etc...) is een tabblad Taken. Hier staan alle openstaande en verwerkte taken die horen bij die bron. Vanuit dit tabblad kan ook snel een nieuwe taak aangemaakt worden.
Verder is een algemeen takenoverzicht waarop je taken van jezelf of collega's kunt bekijken en verwerken. Vanuit het takenscherm kan je ook doorklikken naar de bron.
Overzicht over alle openstaande taken werkt prettig en efficient!Bekijk ervaringen Gratis demo
Taken
6.3525

Software » Bedrijfssoftware » Relatiebeheer

Taken mogelijkheden & voordelen

Zorgt voor een efficië
ntere en flexibelere bedrijfsvoering
Koppel taken aan medewerkers
Voorzie taken met een einddatum en prioriteit
Uren registreren onder taak
Koppelen van bronnen onder taak
Werk efficiënt door taken te koppelen en op te volgen zodat alle gemaakte afspraken worden nagekomen.

Toegepast bij

Flexibele hovenierssoftware om online offerte met calculaties te maken en door te zetten naar werkbon en factuur. Compleet pakket voor de hovenier gekoppeld aan Exact of SnelStart.
Haantje Hoveniers
Standaard
Haantje Hoveniers
Het team van Become-IT en de Groot Hoveniers zijn beide vooruitstrevend en dagen elkaar steeds uit voor een beter resultaat in software en professionalisering van het bedrijf. Samen blijven we groeien.
De Groot Hoveniers
Standaard
De Groot Hoveniers
Zeer uitgebreid softwarepakket voor hoveniers met functionaliteit van relatiebeheer, calculatie tot planning en facturatie. Ideaal voor de professionele hovenier.
Hoveniersbedrijf Stef
Standaard
Hoveniersbedrijf Stef
De 'groene' bedrijfssoftware Suite MKB de oplossing van relatiebeheer tot boekhouding. Alles in één online met Suite MKB. Antwan Tuin Totaal maakt gebruik van Suite MKB.
Antwan Tuin Totaal
Standaard
Antwan Tuin Totaal
Outlook Groenprojecten
Standaard
Outlook Groenprojecten
De 'groene' bedrijfssoftware Suite MKB is de oplossing van relatiebeheer tot boekhouding. Daarom heeft Green Engineers gekozen voor Suite MKB, lees hier de ervaring!
Green Engineers
Standaard
Green Engineers
Veel bedrijven maken gebruik van het bedrijfssoftware Suite MKB, zo ook Jaap de Vries Produkties. Jaap de Vries Produkties bespaart veel tijd en kosten dankzij Suite MKB.
Jaap de Vries Produkties
Standaard
Jaap de Vries Produkties
Machinale Houtbewerking Bronkhorst bespaart veel tijd en kosten door gebruik te maken van Suite MKB. Lees hier de ervaring!
Machinale Houtbewerking Bronkhorst
Standaard
Machinale Houtbewerking Bronkhorst
ROALD Tuindesign is gaan werken met de groene bedrijfssoftware Suite MKB, de oplossing van Relatiebeheer tot boekhouding!
ROALD Tuindesign
Standaard
ROALD Tuindesign
Monsol zonwering maakt gebruik van Suite MKB, om vooruit te gaan. Suite MKB is bedrijfssoftware dat alle bedrijfsprocessen automatiseert.
Monsol
Standaard
Monsol
Totaaloplossing gerealiseerd voor Hoveniersbedrijf Satter uit Hoevelaken. Van offerte tot boekhouding. Alle 15 medewerkers werken met de App en klanten kunnen meekijken via het Klantenportaal.
Satter Hoveniers
Standaard
Satter Hoveniers
Totaaloplossing voor hoveniers van offerte tot boekhouding, gerealiseerd bij Steengoed voor Buiten uit Harderwijk. De 10 medewerkers werken met de App en klanten kunnen meekijken via het Klantenportaal.
Hoveniersbedrijf Steengoed!
Standaard
Hoveniersbedrijf Steengoed!
Artikelnummer:
SMKB-3300
Branche(s):
Geschikt voor iedere branche
Vereiste functie(s):
-

Recente verbeteringen van de functie:

Taken/8336

Slim doorsturen na het verwijderen van een taak. Je kunt taken voltooien of verwijderen als deze niet meer relevant zijn om te bewaren.

Na het verwijderen van een taak werd je standaard doorgestuurd naar de pagina waar de taak op stond. Echter! Het kan ook zijn dat je bezig was met je taken opschonen of doornemen en dat je dus na het verwijderen terug wilt naar je takenlijst.

Om dit intuitiever te maken hebben we een tussenscherm gemaakt na het verwijderen van de taak waarin je kunt aangeven waar naar toe je wilt worden doorgestuurd. Wel zo handig!

Taken/8263

Taken hebben het karakter om samen te werken. Dus je maakt eenvoudig een terugbeltaak aan voor een collega als er een klant heeft gebeld. Om die reden zijn alle taken van collega's zichtbaar, anders zou je ook niet kunnen zien of ergens al een todo voor is aangemaakt.

Echter zijn er ook situaties dat de taak niet gedeeld hoeft te worden met collega's. Bijvoorbeeld personeelszaken (feestje regelen voor een jubilerende collega, uren doornemen met Jan) en persoonlijke taken (Jaarafsluiting afronden, Uren doornemen).

Hiervoor is nu een status 'Privé houden' toegevoegd aan de taak. Als je deze aanvinkt kan je geen medewerker meer kiezen en wordt de taak alleen nog zichtbaar voor jezelf. Collega's kunnen deze taak niet openen en ook niet zien in de lijsten onder een relatie, verkooporder of in de takenlijst.

Een prive taak is voor jezelf wel zichtbaar en dat wordt in de lijsten zichtbaar gemaakt door het slotje.

Taken/7702

De taken module is verplaatst van het menu Administratie naar Relatiebeheer omdat de functionaliteit ook wenselijk was voor bedrijven die niet werken met planning of urenregistratie. De nieuwe plek voelt ook logischer omdat een taak minimaal aan een relatie en medewerker gekoppeld moet zijn.

Tegelijk is het startscherm met taken ook verbeterd en kan je hier snel een taak toevoegen of naar je takenlijst gaan.

Taken werken op alle niveau's en zijn bedoeld als todo lijstjes voor interne medewerkers, meestal kantoorwerkers. Taken is dan ook niet beschikbaar in de app.

Anders dan taken zijn servicemeldingen. Deze kunnen door de klant worden gemaakt via het klantenportaal en zijn ook zichtbaar. Een taak is niet zichtbaar voor klanten en heeft dus echt een interne focus.

Een belnotitie aanmaken als taak kan prima, je kan dan ook op de knop 'Informeer medewerker' klikken als het prio heeft. Verder kan je van een taak snel een offerte of order maken via de knop 'Maak referentie'.

Taken/7743

Vanaf nu kan je snel een verkooporder maken van een taak. Gebruik hiervoor de actie 'Maak referentie' in de balk. Hiermee wordt automatisch een verkooporder gemaakt met als onderwerp 'Werkzaamheden [maand] [jaar]'.

Vervolgens kan je op de verkooporder uren en materialen boeken en factureren.

Ook wordt bij het aanmaken van een taak nu de bron 'verkooporder' ingevuld zodat je direct een taak kunt koppelen aan een lopende verkooporder.

Hetzelfde is ook mogelijk als je eerst een offerte van een taak wilt maken, wel moet je dan eerst de bron op verkoopofferte zetten voordat je op Maak referentie klikt.

Taken/6862

Een slim systeem zorgt er voor dat u nooit meer de verjaardagen en jubilea van uw medewerkers vergeet. Ook boetes voor verlopen rijbewijzen of apk keuringen behoren tot het verleden met automatische taken.

Automatisch krijgt een daarvoor ingestelde administratief medewerker een taak als een collega jarig is of een werkjubileum heeft. Ook van rijbewijzen, certificaten etc. met een vervaldatum krijgt de administratief medewerker een taak om te verlengen.

Werkt u met de module Activa en registreert u de APK datum dan krijgt u een taak om herkeuring in te plannen voor het voertuig.

Samengevat:

  • 1 week vooraf verjaardagen
  • 1 maand vooraf bij 5, 10, 12.5, 25, 40 en 50 jaar werkjubileum
  • 1 maand vooraf voor APK keuring
  • 1 maand vooraf bij verlengen rijbewijs en andere certificaten (bv. VCA) met vervaldatum
Taken/7439

Medewerkers hebben contracten. Als bij dit contract een einddatum is ingevuld omdat het bijvoorbeeld een tijdelijk contract is dan wordt er nu een taak aangemaakt. Automatisch wordt deze taak 10 dagen voor het einde van het contract in het systeem gezet zodat hier actie op ondernomen kan worden.