Verkoopfactuur

De module Verkoopfactuur is de laatste stap in het proces van offerte tot verkoopfactuur. Met deze module maakt u snel en eenvoudig losse facturen of factureert u automatisch via sessies.

Het systeem maakt automatisch een verkoopfactuurnummer aan. Dit nummer is uniek en kan niet gewijzigd of verwijderd worden. Wel is het mogelijk een verkoopfactuur leeg te maken en het nummer te gebruiken voor een andere factuur.

Na het kiezen van de relatie worden automatisch de factuurcontactpersonen, het adres en de condities opgehaald uit relatiebeheer en ingevoerd op de factuur. Alle producten uit het productenbestand kunnen worden gekozen op de factuurregels en vervolgens wijzigt u de gewenste aantallen, prijzen en eventuele korting.

Voor het versturen van de factuur heeft u de mogelijkheid uit Post en Electronisch. Deze mogelijkheid kunt u in relatiebeheer per klant instellen. Maakt u gebruik van Factuur online dan wordt de factuur als pdf document op uw website geplaatst en ontvangt uw klant een e-mail dat er een nieuwe factuur staat. Als u geen gebruik maakt van Factuur online dan wordt de factuur als pdf document per e-mail verstuurd.

Standaard kunt u drie herinneringen versturen. In combinatie met Factuur online gaat dit ook via de website.

Het is ook mogelijk online betaalmethodes te gebruiken. U krijgt dan een betaallink in Factuur online naar iDEAL.

In de pdf versie van de factuur wordt automatisch uw huisstijl geplaatst.

Een factuur die verstuurd is kan worden geexporteerd naar uw boekhouding, nadat deze is geexporteerd is kan hij niet meer worden aangepast. Bij de Snelstart koppeling kan de betaalstatus worden teruggekopeld.

Binnen de verkoopfacturen module zijn slimme zoekschermen, selecties en rapporten aanwezig voor uitgebreid inzicht in uw omzet en openstaande betalingen.Bekijk ervaringen Gratis demo
Verkoopfactuur
14.280000

Software » Bedrijfssoftware » Verkoop

Verkoopfactuur mogelijkheden & voordelen

Maak losse facturen
Factureer verkooporders of project termijnen
Factureer vanuit verzamelfacturatie
Verstuur eenvoudig betalingsherinneringen
Betaal met iDEAL in Klantenportaal
Bespaar veel tijd in het maken van verkoopfacturen en hou overzicht over alle betalingen.

Toegepast bij

GreenWatt maakt gebruik van de groene bedrijfssoftware Suite MKB. De bedrijfssoftware bespaart GreenWatt veel tijd en kosten.
GreenWatt
Standaard
GreenWatt
De App voor de buitendienst en de registratie van onderhoudscontracten waren motivaties voor Jansen & Berkhof Tuinen om voor de Suite MKB te kiezen.
Jansen & Berkhof Tuinen
Standaard
Jansen & Berkhof Tuinen
Hovenier Van Strien maakt gebruik van Suite MKB, de groene bedrijfssoftware! Lees hier de ervaring van het bedrijf.
Hovenier van Strien
Standaard
Hovenier van Strien
De 'groene' bedrijfssoftware Suite MKB de oplossing van relatiebeheer tot boekhouding. Alles in één online met Suite MKB. Antwan Tuin Totaal maakt gebruik van Suite MKB.
Antwan Tuin Totaal
Standaard
Antwan Tuin Totaal
Outlook Groenprojecten
Standaard
Outlook Groenprojecten
Bovendorp & Sellis
Standaard
Bovendorp & Sellis
Hoveniersbedrijf Otte is gaan werken met de Suite MKB door de uitgebreide mogelijkheden en door de speciale App voor hoveniers!
Hoveniersbedrijf Otte
Standaard
Hoveniersbedrijf Otte
De 'groene' bedrijfssoftware Suite MKB is de oplossing van relatiebeheer tot boekhouding. Daarom heeft Green Engineers gekozen voor Suite MKB, lees hier de ervaring!
Green Engineers
Standaard
Green Engineers
Veel bedrijven maken gebruik van het bedrijfssoftware Suite MKB, zo ook Jaap de Vries Produkties. Jaap de Vries Produkties bespaart veel tijd en kosten dankzij Suite MKB.
Jaap de Vries Produkties
Standaard
Jaap de Vries Produkties
Stevaro is gaan werken met de Suite MKB door de uitgebreide mogelijkheden om een calculatie en offerte maken. En met de App voor de buitendienst.
Stevaro
Standaard
Stevaro
Machinale Houtbewerking Bronkhorst bespaart veel tijd en kosten door gebruik te maken van Suite MKB. Lees hier de ervaring!
Machinale Houtbewerking Bronkhorst
Standaard
Machinale Houtbewerking Bronkhorst
Paas Montagetechniek heeft voor Suite MKB gekozen omdat het alle bedrijfsprocessen automatiseert. Lees hier de ervaring!
Paas Montagetechniek
Standaard
Paas Montagetechniek
Artikelnummer:
SMKB-7900
Branche(s):
Dienstverlening, Handel, Logistiek

Recente verbeteringen van de functie:

Verkoopfactuur/6870

Een verkoopfactuur kan los worden gemaakt of vanuit een project, abonnement of verkooporder. In dat laatste geval is het handig om terug te kunnen klikken naar die bron. Hiervoor is het tabblad 'Bronnen' gemaakt.

Verkoopfactuur/7134

Stuurt u facturen waarbij een gedeelte van de factuur moet worden overgemaakt naar een G-rekening dan is de betalingsconditie met G-rekening optie een uitkomst.

Bij de betalingsconditie geeft u op welk % moet worden overgemaakt naar de G-rekening. Automatisch worden op de factuur de bedragen berekend die moeten worden overgemaakt naar de G-rekening en de gewone betaalrekening.

Verkoopfactuur/7025

In relatiebeheer is een nieuw opmerkingenveld gemaakt. Dit is de Opmerking verkoopfactuur. Deze opmerking wordt automatisch overgenomen als er een factuur wordt gemaakt voor de betreffende relatie.

Dit is handig als u voor sommige opdrachtgevers bepaalde informatie moet vermelden op een factuur.

De standaard opmerking verkoopfactuur wordt niet gebruikt als er vanuit een abonnement een factuur wordt gemaakt waarop een 'eigen' opmerking verkoopfactuur is ingesteld. Dat geldt ook voor verkooporders met een 'eigen' opmerking verkoopfactuur.

Verkoopfactuur/7013

Communiceert u vooral inclusief btw prijzen naar uw klanten dan kan het handig zijn om de nieuwe instelling 'Verkoopprijzen incl. btw weergeven' in te schakelen.

Hierdoor kunt op bijvoorbeeld een offerte, order en factuur de verkoopprijs inclusief btw invoeren. Automatisch wordt dan de verkoopprijs excl. btw berekend.

Kostprijzen en inkoopprijzen blijven nog wel excl. btw als deze instelling is ingeschakeld.

Verkoopfactuur/6871

Nu de module verkoopfacturen online is gemaakt hebben we ook de UBL versie van de verkoopfactuur opnieuw gemaakt in de online versie. Deze UBL versie van de factuur wordt meegestuurd als de klant een bedrijf is. 

De UBL versie van een verkoopfactuur wordt gebruikt voor het digitaal inlezen van facturen. Op die manier kan de ontvanger van de factuur deze snel en correct inlezen in hun eigen boekhoudpakket. UBL is hiervoor een universe taal voor het uitwisselen van factuurgegevens.

Verkoopfactuur/6835

De eerste stappen zijn gezet in het online zetten van de module verkoopfacturen zodat straks via de online omgeving facturen gemaakt en verwerkt kunnen worden.

Het frame staat, we gaan in augustus verder met de functies order facturatie, abonnement facturatie en verzamelfacturatie. Ook de boekhoudkoppeling wordt slimmer gemaakt en tot slot het maken van de rapport layout van de factuur.