Verkoopfactuur

Met de module Verkoopfactuur maakt u eenvoudig losse facturen of factureert u automatisch via sessies.

Bekijk ervaringen Gratis demo
Verkoopfactuur
14.700000

Software » Bedrijfssoftware » Verkoop

Verkoopfactuur mogelijkheden & voordelen

Maak losse facturen
Factureer verkooporders of project termijnen
Factureer vanuit verzamelfacturatie
Verstuur eenvoudig betalingsherinneringen
Betaal met iDEAL in Klantenportaal
Bespaar veel tijd in het maken van verkoopfacturen en hou overzicht over alle betalingen.

Toegepast bij

Eenvoudig samenwerken met collega's en optimaal communiceren met de klant via het klantenportaal. De software van Become-IT geeft inzicht, bespaard tijd en werkt eenvoudig online.
FS Groen
Standaard
FS Groen
Combitel registreert, rapporteert en factureert teleservice diensten met Suite MKB bedrijfssoftware gekoppeld aan Exact online.
Combitel Teleservice
Standaard
Combitel Teleservice
Flexibele hovenierssoftware om online offerte met calculaties te maken en door te zetten naar werkbon en factuur. Compleet pakket voor de hovenier gekoppeld aan Exact of SnelStart.
Haantje Hoveniers
Standaard
Haantje Hoveniers
Het team van Become-IT en de Groot Hoveniers zijn beide vooruitstrevend en dagen elkaar steeds uit voor een beter resultaat in software en professionalisering van het bedrijf. Samen blijven we groeien.
De Groot Hoveniers
Standaard
De Groot Hoveniers
Zeer uitgebreid softwarepakket voor hoveniers met functionaliteit van relatiebeheer, calculatie tot planning en facturatie. Ideaal voor de professionele hovenier.
Hoveniersbedrijf Stef
Standaard
Hoveniersbedrijf Stef
Van Herp Totaal Tuindesign
Standaard
Van Herp Totaal Tuindesign
Totaaloplossing voor hoveniersbedrijven. Become-IT levert software voor calculatie en facturatie. Daarnaast ondersteunen ze persoonlijk en helpen ook bij inrichting van email en onedrive.
Bast Hoveniers
Standaard
Bast Hoveniers
Het gemak van een online hovenierspakket met de flexibiliteit en persoonlijke ondersteuning van Become-IT zorgt dat je weer meer tijd hebt voor het werk in de tuin.
Gidding Hoveniers
Standaard
Gidding Hoveniers
Hoveniers Arjo
Standaard
Hoveniers Arjo
Veldman Hoveniers
Standaard
Veldman Hoveniers
De App voor de buitendienst en de registratie van onderhoudscontracten waren motivaties voor Jansen & Berkhof Tuinen om voor de Suite MKB te kiezen.
Jansen & Berkhof Tuinen
Standaard
Jansen & Berkhof Tuinen
Hovenier Van Strien maakt gebruik van Suite MKB, de groene bedrijfssoftware! Lees hier de ervaring van het bedrijf.
Hovenier van Strien
Standaard
Hovenier van Strien
Artikelnummer:
SMKB-7900
Branche(s):
Dienstverlening, Handel, Logistiek

Recente verbeteringen van de functie:

Verkoopfactuur/6870

Een verkoopfactuur kan los worden gemaakt of vanuit een project, abonnement of verkooporder. In dat laatste geval is het handig om terug te kunnen klikken naar die bron. Hiervoor is het tabblad 'Bronnen' gemaakt.

Verkoopfactuur/6871

Nu de module verkoopfacturen online is gemaakt hebben we ook de UBL versie van de verkoopfactuur opnieuw gemaakt in de online versie. Deze UBL versie van de factuur wordt meegestuurd als de klant een bedrijf is. 

De UBL versie van een verkoopfactuur wordt gebruikt voor het digitaal inlezen van facturen. Op die manier kan de ontvanger van de factuur deze snel en correct inlezen in hun eigen boekhoudpakket. UBL is hiervoor een universe taal voor het uitwisselen van factuurgegevens.

Verkoopfactuur/7013

Communiceert u vooral inclusief btw prijzen naar uw klanten dan kan het handig zijn om de nieuwe instelling 'Verkoopprijzen incl. btw weergeven' in te schakelen.

Hierdoor kunt op bijvoorbeeld een offerte, order en factuur de verkoopprijs inclusief btw invoeren. Automatisch wordt dan de verkoopprijs excl. btw berekend.

Kostprijzen en inkoopprijzen blijven nog wel excl. btw als deze instelling is ingeschakeld.

Verkoopfactuur/7025

In relatiebeheer is een nieuw opmerkingenveld gemaakt. Dit is de Opmerking verkoopfactuur. Deze opmerking wordt automatisch overgenomen als er een factuur wordt gemaakt voor de betreffende relatie.

Dit is handig als u voor sommige opdrachtgevers bepaalde informatie moet vermelden op een factuur.

De standaard opmerking verkoopfactuur wordt niet gebruikt als er vanuit een abonnement een factuur wordt gemaakt waarop een 'eigen' opmerking verkoopfactuur is ingesteld. Dat geldt ook voor verkooporders met een 'eigen' opmerking verkoopfactuur.

Verkoopfactuur/7134

Stuurt u facturen waarbij een gedeelte van de factuur moet worden overgemaakt naar een G-rekening dan is de betalingsconditie met G-rekening optie een uitkomst.

Bij de betalingsconditie geeft u op welk % moet worden overgemaakt naar de G-rekening. Automatisch worden op de factuur de bedragen berekend die moeten worden overgemaakt naar de G-rekening en de gewone betaalrekening.

Verkoopfactuur/7316

De betaaldatum op de factuur is aanpasbaar gemaakt. In de meeste gevallen zal de boekhoudkoppeling de factuur op betaald zetten. Als je geen boekhoudkoppeling hebt of je hebt handmatig de factuur op betaald gezet, dan kun je nu ook de betaaldatum invoeren.

Verkoopfactuur/7595

Naast periodecijfers per maand zijn er nu ook periodecijfers per kwartaal. De periodecijfers bestaan uit de omzet ex btw van de afgelopen 3 jaren gebaseerd op verstuurde facturen.

Als de omzet in een kwartaal dit jaar hoger is dan vorig jaar wordt dit in groen weergegeven, als het lager is in rood.

Het rapport is te vinden onder 'Verkoop' > 'Rapportage' > 'Periodecijfers'.

Verkoopfactuur/7605

Voor facturen met verlegde BTW moet er een extra controle komen of bij de klant het BTW nummer is ingevuld. Dit moet gebeuren voordat de factuur naar de boekhoudig gestuurd wordt.

In SnelStart is het bijvoorbeeld verplicht dat de klant een btw nummer heeft ingevuld als de factuur naar het buitenland gaat (0%) over geboekt wordt op een grootboekrekening met btw-verlegd.

Er komt nu een melding als er geen btw nummer is ingevoerd bij deze klanten, de factuur wordt dan nog niet naar de boekhouding (SnelStart / Exact) gezet.

Verkoopfactuur/7735

In de rapportlayout van een offerte, order en factuur kan nu ook gebruik worden gemaakt van een adresblok zonder contactpersoon. Je kan nu kiezen uit 2 opties. We noemen dit adresblok en het kan worden ingesteld in het ontwerp van het rapport.

Optie 1 (met contactpersoon regel)

Become-IT
Dhr. L. Kodde
Middelerf 12b
3851 SP ERMELO

Optie 2 (zonder contactpersoon regel)

Become-IT
Middelerf 12b
3851 SP ERMELO

Verkoopfactuur/6835

De eerste stappen zijn gezet in het online zetten van de module verkoopfacturen zodat straks via de online omgeving facturen gemaakt en verwerkt kunnen worden.

Het frame staat, we gaan in augustus verder met de functies order facturatie, abonnement facturatie en verzamelfacturatie. Ook de boekhoudkoppeling wordt slimmer gemaakt en tot slot het maken van de rapport layout van de factuur.