Verkoopfactuur

Met de module Verkoopfactuur maakt u eenvoudig losse facturen of factureert u automatisch via sessies.

Bekijk ervaringen Gratis demo
Verkoopfactuur
14.700000

Software » Bedrijfssoftware » Verkoop

Verkoopfactuur mogelijkheden & voordelen

Maak losse facturen
Factureer verkooporders of project termijnen
Factureer vanuit verzamelfacturatie
Verstuur eenvoudig betalingsherinneringen
Betaal met iDEAL in Klantenportaal
Bespaar veel tijd in het maken van verkoopfacturen en hou overzicht over alle betalingen.

Toegepast bij

Schildersbedrijf Gouweleeuw uit Harderwijk kiest voor Suite MKB bedrijfssoftware van Become-IT. Van calculatie naar planning en factuur werkt alles online.
Schildersbedrijf Gouweleeuw
Standaard
Schildersbedrijf Gouweleeuw
Eenvoudig samenwerken met collega's en optimaal communiceren met de klant via het klantenportaal. De software van Become-IT geeft inzicht, bespaard tijd en werkt eenvoudig online.
FS Groen
Standaard
FS Groen
Combitel registreert, rapporteert en factureert teleservice diensten met Suite MKB bedrijfssoftware gekoppeld aan Exact online.
Combitel Teleservice
Standaard
Combitel Teleservice
Flexibele hovenierssoftware om online offerte met calculaties te maken en door te zetten naar werkbon en factuur. Compleet pakket voor de hovenier gekoppeld aan Exact of SnelStart.
Haantje Hoveniers
Standaard
Haantje Hoveniers
Het team van Become-IT en de Groot Hoveniers zijn beide vooruitstrevend en dagen elkaar steeds uit voor een beter resultaat in software en professionalisering van het bedrijf. Samen blijven we groeien.
De Groot Hoveniers
Standaard
De Groot Hoveniers
Zeer uitgebreid softwarepakket voor hoveniers met functionaliteit van relatiebeheer, calculatie tot planning en facturatie. Ideaal voor de professionele hovenier.
Hoveniersbedrijf Stef
Standaard
Hoveniersbedrijf Stef
Van Herp Totaal Tuindesign
Standaard
Van Herp Totaal Tuindesign
Totaaloplossing voor hoveniersbedrijven. Become-IT levert software voor calculatie en facturatie. Daarnaast ondersteunen ze persoonlijk en helpen ook bij inrichting van email en onedrive.
Bast Hoveniers
Standaard
Bast Hoveniers
Het gemak van een online hovenierspakket met de flexibiliteit en persoonlijke ondersteuning van Become-IT zorgt dat je weer meer tijd hebt voor het werk in de tuin.
Gidding Hoveniers
Standaard
Gidding Hoveniers
Hoveniers Arjo
Standaard
Hoveniers Arjo
Veldman Hoveniers
Standaard
Veldman Hoveniers
De App voor de buitendienst en de registratie van onderhoudscontracten waren motivaties voor Jansen & Berkhof Tuinen om voor de Suite MKB te kiezen.
Jansen & Berkhof Tuinen
Standaard
Jansen & Berkhof Tuinen
Artikelnummer:
SMKB-7900
Branche(s):
Dienstverlening, Handel, Logistiek

Recente verbeteringen van de functie:

Verkoopfactuur/8133

Met de instelling UBL meesturen kan je van elke factuur die je verstuurt ook een UBL versie meesturen. De opbouw van dit document is vastgelegd in standaarden. Wij hebben ons UBL bestand bijgewerkt naar de UBL 2.1 standaarden waardoor deze gebruikt kan worden in boekhoudsystemen van klanten die deze factuur ontvangen.

De UBL versie van de factuur is een soort tekstversie van de factuur zonder opmaak en huisstijl die door systemen gelezen kan worden. Hierdoor kan een exacte versie van de factuur worden ingelezen. Veel facturen worden ingelezen via scan & herken technologie wat minder exact is.

Ga voor meer informatie over UBL naar: https://www.forumstandaardisatie.nl/open-standaarden/ubl

Verkoopfactuur/8008

Soms worden bij een verkoopfactuur bijlages meegestuurd, bijvoorbeeld een getekende weekstaat. Je krijgt dan meerdere pdf documenten. 

Niet alle ontvangers kunnen dit verwerken, denk aan gemeenten of andere grotere organisaties. Die accepteren vaak maar één document, dus alleen de factuur en geen losse bijlages.

We hebben dit opgelost door bij een factuur bijlage de optie samenvoegen te zetten. Je kan dan aangeven of de bijlage moet worden samengevoegd met het de factuur. Als dit is ingeschakeld dan wordt er bij het versturen één pdf document van gemaakt met meerdere pagina's

Een ideale oplossing die veel handwerk voorkomt, nu moeten bedrijven vaak zelf handmatig de factuur en bijlage samenvoegen en handmatig via de mail versturen. Door deze optie kan het volledig automatisch en dus ook via het klantenportaal.

Verkoopfactuur/8117

Het is nu mogelijk om de beschrijving van de betalingsconditie die op de factuur komt te voorzien van opmaak. Denk aan vet/cursief/onderstrepen. Hierdoor kunnen afspraken extra benadrukt worden zoals een aangepast rekeningnummer of vermelding van.

Verkoopfactuur/7735

In de rapportlayout van een offerte, order en factuur kan nu ook gebruik worden gemaakt van een adresblok zonder contactpersoon. Je kan nu kiezen uit 2 opties. We noemen dit adresblok en het kan worden ingesteld in het ontwerp van het rapport.

Optie 1 (met contactpersoon regel)

Become-IT
Dhr. L. Kodde
Middelerf 12b
3851 SP ERMELO

Optie 2 (zonder contactpersoon regel)

Become-IT
Middelerf 12b
3851 SP ERMELO

Verkoopfactuur/6870

Een verkoopfactuur kan los worden gemaakt of vanuit een project, abonnement of verkooporder. In dat laatste geval is het handig om terug te kunnen klikken naar die bron. Hiervoor is het tabblad 'Bronnen' gemaakt.

Verkoopfactuur/6871

Nu de module verkoopfacturen online is gemaakt hebben we ook de UBL versie van de verkoopfactuur opnieuw gemaakt in de online versie. Deze UBL versie van de factuur wordt meegestuurd als de klant een bedrijf is. 

De UBL versie van een verkoopfactuur wordt gebruikt voor het digitaal inlezen van facturen. Op die manier kan de ontvanger van de factuur deze snel en correct inlezen in hun eigen boekhoudpakket. UBL is hiervoor een universe taal voor het uitwisselen van factuurgegevens.

Verkoopfactuur/7013

Communiceert u vooral inclusief btw prijzen naar uw klanten dan kan het handig zijn om de nieuwe instelling 'Verkoopprijzen incl. btw weergeven' in te schakelen.

Hierdoor kunt op bijvoorbeeld een offerte, order en factuur de verkoopprijs inclusief btw invoeren. Automatisch wordt dan de verkoopprijs excl. btw berekend.

Kostprijzen en inkoopprijzen blijven nog wel excl. btw als deze instelling is ingeschakeld.

Verkoopfactuur/7025

In relatiebeheer is een nieuw opmerkingenveld gemaakt. Dit is de Opmerking verkoopfactuur. Deze opmerking wordt automatisch overgenomen als er een factuur wordt gemaakt voor de betreffende relatie.

Dit is handig als u voor sommige opdrachtgevers bepaalde informatie moet vermelden op een factuur.

De standaard opmerking verkoopfactuur wordt niet gebruikt als er vanuit een abonnement een factuur wordt gemaakt waarop een 'eigen' opmerking verkoopfactuur is ingesteld. Dat geldt ook voor verkooporders met een 'eigen' opmerking verkoopfactuur.

Verkoopfactuur/7134

Stuurt u facturen waarbij een gedeelte van de factuur moet worden overgemaakt naar een G-rekening dan is de betalingsconditie met G-rekening optie een uitkomst.

Bij de betalingsconditie geeft u op welk % moet worden overgemaakt naar de G-rekening. Automatisch worden op de factuur de bedragen berekend die moeten worden overgemaakt naar de G-rekening en de gewone betaalrekening.

Verkoopfactuur/7316

De betaaldatum op de factuur is aanpasbaar gemaakt. In de meeste gevallen zal de boekhoudkoppeling de factuur op betaald zetten. Als je geen boekhoudkoppeling hebt of je hebt handmatig de factuur op betaald gezet, dan kun je nu ook de betaaldatum invoeren.