Factuur

De module Factuur is de laatste stap in het proces van offerte tot factuur. Met deze module maakt u snel en eenvoudig losse facturen of factureert u automatisch via sessies.

Het systeem maakt automatisch een factuurnummer aan. Dit nummer is uniek en kan niet gewijzigd of verwijderd worden. Wel is het mogelijk een factuur leeg te maken en het nummer te gebruiken voor een andere factuur.

Na het kiezen van de relatie worden automatisch de factuurcontactpersonen, het adres en de condities opgehaald uit relatiebeheer en ingevoerd op de factuur. Alle producten uit het productenbestand kunnen worden gekozen op de factuurregels en vervolgens wijzigt u de gewenste aantallen, prijzen en eventuele korting.

Voor het versturen van de factuur heeft u de mogelijkheid uit Post en Klantenportaal. Deze mogelijkheid kunt u in relatiebeheer per klant instellen. Met het klantenportaal wordt de factuur als pdf document in het portaal geplaatst en ontvangt uw klant een e-mail dat er een nieuwe factuur staat. Met de optie Post wordt de factuur als download beschikbaar gesteld om te printen of handmatig te mailen.

Standaard kunt u drie herinneringen versturen en zelf bijbehorende teksten instellen.

Het is ook mogelijk online betaalmethodes te gebruiken. De klant krijgt dan een betaallink in de mail en in het klantenportaal.

In de pdf versie van de factuur wordt automatisch uw huisstijl geplaatst.

Een factuur die verstuurd is kan worden geexporteerd naar uw boekhouding, nadat deze is geexporteerd is kan hij niet meer worden aangepast. Met de boekhoudkoppeling wordt de betaalstatus automatisch teruggekopeld.

Binnen de facturen module zijn slimme zoekschermen, selecties en rapporten aanwezig voor uitgebreid inzicht in uw omzet en openstaande betalingen.Bekijk ervaringen Gratis demo
Factuur
17.787

Software » Bedrijfssoftware » Verkoop

Factuur mogelijkheden & voordelen

Maak losse facturen
Factureer verkooporders of project termijnen
Factureer vanuit verzamelfacturatie
Verstuur eenvoudig betalingsherinneringen
Betaal met iDEAL in Klantenportaal
Bespaar veel tijd in het maken van verkoopfacturen en hou overzicht over alle betalingen.

Toegepast bij

Leo den Boer & Zn. maakt gebruik van bedrijfssoftware Suite MKB. Lees hier zijn ervaring met de efficiënte online bedrijfssoftware voor afbouwbedrijven!
Leo den Boer & Zn.
Standaard
Leo den Boer & Zn.
INlicht is gaan werken met Suite MKB om altijd online te kunnen werken. Lees hier hun ervaring met Become-IT en de persoonlijke support die wij leveren!
INlicht
Standaard
INlicht
Schildersbedrijf Gouweleeuw uit Harderwijk kiest voor Suite MKB bedrijfssoftware van Become-IT. Van calculatie naar planning en factuur werkt alles online.
Schildersbedrijf Gouweleeuw
Standaard
Schildersbedrijf Gouweleeuw
Eenvoudig samenwerken met collega's en optimaal communiceren met de klant via het klantenportaal. De software van Become-IT geeft inzicht, bespaard tijd en werkt eenvoudig online.
FS Groen
Standaard
FS Groen
Combitel registreert, rapporteert en factureert teleservice diensten met Suite MKB bedrijfssoftware gekoppeld aan Exact online.
Combitel Teleservice
Standaard
Combitel Teleservice
Flexibele hovenierssoftware om online offerte met calculaties te maken en door te zetten naar werkbon en factuur. Compleet pakket voor de hovenier gekoppeld aan Exact of SnelStart.
Haantje Hoveniers
Standaard
Haantje Hoveniers
Het team van Become-IT en de Groot Hoveniers zijn beide vooruitstrevend en dagen elkaar steeds uit voor een beter resultaat in software en professionalisering van het bedrijf. Samen blijven we groeien.
De Groot Hoveniers
Standaard
De Groot Hoveniers
Zeer uitgebreid softwarepakket voor hoveniers met functionaliteit van relatiebeheer, calculatie tot planning en facturatie. Ideaal voor de professionele hovenier.
Hoveniersbedrijf Stef
Standaard
Hoveniersbedrijf Stef
Van Herp Totaal Tuindesign
Standaard
Van Herp Totaal Tuindesign
Totaaloplossing voor hoveniersbedrijven. Become-IT levert software voor calculatie en facturatie. Daarnaast ondersteunen ze persoonlijk en helpen ook bij inrichting van email en onedrive.
Bast Hoveniers
Standaard
Bast Hoveniers
Het gemak van een online hovenierspakket met de flexibiliteit en persoonlijke ondersteuning van Become-IT zorgt dat je weer meer tijd hebt voor het werk in de tuin.
Gidding Hoveniers
Standaard
Gidding Hoveniers
Hoveniers Arjo
Standaard
Hoveniers Arjo
Artikelnummer:
SMKB-7900
Branche(s):
Dienstverlening, Handel, Logistiek

Recente verbeteringen van de functie:

Factuur/8629

Een factuur die verstuurd is kan je in de Suite MKB nog vrijgeven, eventueel aanpassen en opnieuw versturen. Dit kan handig zijn als er een foutje op staat, het emailadres van de ontvanger onjuist is of een andere reden.

Om deze handeling nu te kunnen uitvoeren heb je manager rechten nodig. De meeste kantoorwerkers zullen Full Access hebben en daarin zit ook het manager recht. Mocht je het vrijgeven van facturen willen beperker in je team dan kan je dit nu doen door een rechtengroep te maken zonder manager rechten.

Factuur/8251

Betalingscondities en -termijnen zijn te verwijderen wanneer deze nog niet gebruikt zijn in verkoopfacturen. Wordt een conditie of termijn wél gebruikt in een verkoopfactuur, dan zijn deze stamgegevens niet te verwijderen.

De stamgegevens zijn ook niet te verwijderen wanneer zij in andere onderliggende tabellen gebruikt worden, bijvoorbeeld: een betalingsconditie is niet te verwijderen wanneer deze is gekoppeld aan een relatie.

Hetzelfde geldt voor leveringscondities. Ook deze kan alleen verwijderd worden wanneer er niet gekoppeld is in onderliggende tabellen.

Factuur/8133

Met de instelling UBL meesturen kan je van elke factuur die je verstuurt ook een UBL versie meesturen. De opbouw van dit document is vastgelegd in standaarden. Wij hebben ons UBL bestand bijgewerkt naar de UBL 2.1 standaarden waardoor deze gebruikt kan worden in boekhoudsystemen van klanten die deze factuur ontvangen.

De UBL versie van de factuur is een soort tekstversie van de factuur zonder opmaak en huisstijl die door systemen gelezen kan worden. Hierdoor kan een exacte versie van de factuur worden ingelezen. Veel facturen worden ingelezen via scan & herken technologie wat minder exact is.

Ga voor meer informatie over UBL naar: https://www.forumstandaardisatie.nl/open-standaarden/ubl

Factuur/8177

Het is nu mogelijk om facturen die op verstuurwijze 'Post' staan een herinnering te sturen als de factuur niet binnen de betalingstermijn is voldaan.

Factuur/8195

De sortering in het rapport 'Periode vergelijking omzet' is uitgebreid. Er is nu te sorteren op andere jaren, door simpelweg op een jaar te klikken. Er wordt steeds aflopend gesorteerd. Standaard wordt gesorteerd op vorig jaar. Zo is snel inzichtelijk hoe goed gepresteerd wordt, qua omzet, in het huidige jaar. 

Verder is het rapport te exporteren naar Excel, om eventuele verdere conclusies te trekken. 

Factuur/8008

Soms worden bij een verkoopfactuur bijlages meegestuurd, bijvoorbeeld een getekende weekstaat. Je krijgt dan meerdere pdf documenten. 

Niet alle ontvangers kunnen dit verwerken, denk aan gemeenten of andere grotere organisaties. Die accepteren vaak maar één document, dus alleen de factuur en geen losse bijlages.

We hebben dit opgelost door bij een factuur bijlage de optie samenvoegen te zetten. Je kan dan aangeven of de bijlage moet worden samengevoegd met het de factuur. Als dit is ingeschakeld dan wordt er bij het versturen één pdf document van gemaakt met meerdere pagina's

Een ideale oplossing die veel handwerk voorkomt, nu moeten bedrijven vaak zelf handmatig de factuur en bijlage samenvoegen en handmatig via de mail versturen. Door deze optie kan het volledig automatisch en dus ook via het klantenportaal.

Factuur/8117

Het is nu mogelijk om de beschrijving van de betalingsconditie die op de factuur komt te voorzien van opmaak. Denk aan vet/cursief/onderstrepen. Hierdoor kunnen afspraken extra benadrukt worden zoals een aangepast rekeningnummer of vermelding van.

Factuur/7735

In de rapportlayout van een offerte, order en factuur kan nu ook gebruik worden gemaakt van een adresblok zonder contactpersoon. Je kan nu kiezen uit 2 opties. We noemen dit adresblok en het kan worden ingesteld in het ontwerp van het rapport.

Optie 1 (met contactpersoon regel)

Become-IT
Dhr. L. Kodde
Middelerf 12b
3851 SP ERMELO

Optie 2 (zonder contactpersoon regel)

Become-IT
Middelerf 12b
3851 SP ERMELO

Factuur/6870

Een verkoopfactuur kan los worden gemaakt of vanuit een project, abonnement of verkooporder. In dat laatste geval is het handig om terug te kunnen klikken naar die bron. Hiervoor is het tabblad 'Bronnen' gemaakt.

Factuur/6871

Nu de module verkoopfacturen online is gemaakt hebben we ook de UBL versie van de verkoopfactuur opnieuw gemaakt in de online versie. Deze UBL versie van de factuur wordt meegestuurd als de klant een bedrijf is. 

De UBL versie van een verkoopfactuur wordt gebruikt voor het digitaal inlezen van facturen. Op die manier kan de ontvanger van de factuur deze snel en correct inlezen in hun eigen boekhoudpakket. UBL is hiervoor een universe taal voor het uitwisselen van factuurgegevens.