Offerte

Met de module Verkoopofferte maakt u snel en eenvoudig offertes.

De contactpersoon, het adres, de medewerker, taalcode, leveringsconditie, betalingsconditie en de offerte voorwaarden worden standaard ingevuld na het kiezen van de relatie. Vervolgens schrijft u een openingstekst of kiest u een eerder gebruikte tekst via het teksten systeem.

De offerte bestaat uit 2 niveau's waarin u de producten kunt aanbieden. U heeft de keuze uit hoofproduct met subproducten of een hoofdgroep (zonder prijs en aantal) met producten.

De offerte kan metéén druk op de knop worden gemaild als pdf document in uw eigen huisstijl. Uiteraard kan de offerte ook geprint worden.

Als uw klant akkoord is met de offerte kunt u een orderbevestiging maken of de offerte omzetten naar een verkooporder voor de verdere afhandeling.Bekijk ervaringen Gratis demo
Offerte
17.787

Software » Bedrijfssoftware » Verkoop

Offerte mogelijkheden & voordelen

Snel en eenvoudig offertes maken
Offerte inzien en ondertekenen via Klantenportaal
Offerte omzetten naar project of verkooporder
Wees uw klanten snel van dienst met heldere afspraken. Van prijsopgave tot complexe offerte.

Toegepast bij

Leo den Boer & Zn. maakt gebruik van bedrijfssoftware Suite MKB. Lees hier zijn ervaring met de efficiënte online bedrijfssoftware voor afbouwbedrijven!
Leo den Boer & Zn.
Standaard
Leo den Boer & Zn.
INlicht is gaan werken met Suite MKB om altijd online te kunnen werken. Lees hier hun ervaring met Become-IT en de persoonlijke support die wij leveren!
INlicht
Standaard
INlicht
Schildersbedrijf Gouweleeuw uit Harderwijk kiest voor Suite MKB bedrijfssoftware van Become-IT. Van calculatie naar planning en factuur werkt alles online.
Schildersbedrijf Gouweleeuw
Standaard
Schildersbedrijf Gouweleeuw
Eenvoudig samenwerken met collega's en optimaal communiceren met de klant via het klantenportaal. De software van Become-IT geeft inzicht, bespaard tijd en werkt eenvoudig online.
FS Groen
Standaard
FS Groen
Flexibele hovenierssoftware om online offerte met calculaties te maken en door te zetten naar werkbon en factuur. Compleet pakket voor de hovenier gekoppeld aan Exact of SnelStart.
Haantje Hoveniers
Standaard
Haantje Hoveniers
Het team van Become-IT en de Groot Hoveniers zijn beide vooruitstrevend en dagen elkaar steeds uit voor een beter resultaat in software en professionalisering van het bedrijf. Samen blijven we groeien.
De Groot Hoveniers
Standaard
De Groot Hoveniers
Zeer uitgebreid softwarepakket voor hoveniers met functionaliteit van relatiebeheer, calculatie tot planning en facturatie. Ideaal voor de professionele hovenier.
Hoveniersbedrijf Stef
Standaard
Hoveniersbedrijf Stef
Van Herp Totaal Tuindesign
Standaard
Van Herp Totaal Tuindesign
Totaaloplossing voor hoveniersbedrijven. Become-IT levert software voor calculatie en facturatie. Daarnaast ondersteunen ze persoonlijk en helpen ook bij inrichting van email en onedrive.
Bast Hoveniers
Standaard
Bast Hoveniers
Het gemak van een online hovenierspakket met de flexibiliteit en persoonlijke ondersteuning van Become-IT zorgt dat je weer meer tijd hebt voor het werk in de tuin.
Gidding Hoveniers
Standaard
Gidding Hoveniers
Hoveniers Arjo
Standaard
Hoveniers Arjo
Veldman Hoveniers
Standaard
Veldman Hoveniers
Artikelnummer:
SMKB-7100
Branche(s):
Dienstverlening, Handel
Vereiste functie(s):

Recente verbeteringen van de functie:

Offerte/8667

Soms is het wenselijk als alle totaalbedragen exclusief btw worden afgerond op hele getallen. Bij hogere bedragen is dit al snel prettig. Bijvoorbeeld een CV-ketel verkoop je voor 1350,- euro en niet voor 1349,65.

Vaak is het product al wel ingevoerd met 0 decimalen achter de komma. Echter als je dan bijvoorbeeld 5% korting geeft dan wordt het bedrag op de offerte/order/factuur niet afgerond. De ketel van 1350 euro wordt dan € 1282,50 op de offerte. In die situatie wil je graag afronden naar 1283 euro. Hiervoor is nu een instelling gemaakt om dit aan te zetten.

Als deze instelling is ingeschakeld dan worden alle regeltotalen exclusief btw afgerond op hele getallen.

Offerte/8765

In een verwerkte offerte is het nu mogelijk de interne opmerking en de staus te wijzigen. Een offerte is verwerkt als deze na akkoord door de klant is omgezet in een project en/of order. Ook kan een offerte worden afgewezen en hierdoor op de status verwerkt komen.

Soms wil je dan toch nog een opmerking plaatsen bij de offerte, bijvoorbeeld een reden van afkeur of andere interne opmerking. Ook de staus kan nu achteraf nog goed gezet worden.

Offerte/8413

Nieuw is de mogelijkheid van regelnummers in het offerterapport. Hierbij kunnen de groepen en producten in de offerte een regelnummer krijgen.

Voorbeeld:

 • 1 Groep 
 • 1.1 Product 
 • 1.2 Product 
 • 2 Groep
 • 2.1 Product
 • 2.2 Product

Ook kan er nu een inhoudsopgave worden gemaakt met alle groepen en producten met bijbehorend regelnummer.

Offerte/8612

De volgende test hebben we uitgevoerd op correcte werking van prijzen in- of exclusief btw tonen in relatie tot het prijstype 'Verborgen'.

 • Offerte aangemaakt met meerdere groepen;
 • Relatie is bedrijf;
 • Eerste alle offertegroepen op prijstype 'Open', offerte PDF klopt, de getoonde bedragen zijn excl. btw;
 • Relatie aangepast naar persoon;
 • Offerte PDF klopt, alle bedragen zijn nu incl. btw.;
 • Alle groepen op 'Verborgen' gezet, PDF klopt nog steeds, subtotalen is het enige wat getoond wordt en de bedragen zijn incl. btw
 • Persoon weer terug naar bedrijf, ook dan blijft het offerte PDF rapport correct.
Offerte/7873

Particulieren willen offertebedragen graag inclusief BTW zien en bedrijven graag exclusief BTW. We hebben hiervoor nu rapport codes gemaakt waarin dit is geautomatiseerd. Voorheen was op de rapportlayout 1 keuze mogelijk.

Nu wordt een offerte aan een particulier getoond met inclusief prijzen en aan een bedrijf met exclusief prijzen. Hierdoor kan dit met één rapportlayout.

In het klantenportaal is deze logica ook doorgevoerd bij de digitale versie van de offerte.

Offerte/8371

In het klantenportaal wordt het totaalbedrag van de offerte zichtbaar gemaakt. Standaard wordt dit getoond in het bovenste kader. Er is nu een instelling gemaakt om dit totaal te verplaatsen naar onderaan, middels een nieuw kader, of om het te verbergen.

Verbergen wordt gebruikt als het offertetotaal is vermeld in de openingstekst.

Offerte/8015

De functionaliteit 'Kopieer groep' die te benaderen is vanuit een groep in een offerte of order is uitgebreid. Dit kopieerscherm is bereikbaar via het hamburgermenu in de groep. Productregels worden naar wens meegekopieerd naar de nieuwe groep. Deze productregels zijn uit te selecteren, zodat ze niet worden meegekopieerd. Verder kunnen aantallen worden gewijzigd.

Er kan gekopieerd worden naar een nieuwe of bestaande offerte of order. Standaard staat de keuze op de huidige offerte of order. Hierdoor kan je dus heel snel vanuit een bestaande offerte een groep kiezen en hier een nieuwe offerte van maken.

Verder is er nog de optie 'Hierna nog een groep kopiëren?'. Wordt deze optie aangezet, dan wordt na kopiëren teruggegaan naar het scherm van de huidige offerte of order. Een eventuele volgende groep kan dan gekopieerd worden.

Er was duidelijke vraag naar uitbreiding van deze functionaliteit. We hopen met de aanpassing meer mogelijkheden te hebben gegeven. Feedback horen we natuurlijk graag.

Offerte/8128

Bij een offerte, verkooporder of verkoopfactuur met meerdere groepen is er wellicht de wens om een productregel gemakkelijk te kunnen verplaatsen van de ene naar de andere groep. Dit is nu mogelijk met behulp van het veld 'Groep' in de productregel. Hiermee is een andere groep te kiezen binnen dezelfde offerte, verkooporder of verkoopfactuur.

Hierdoor kan eenvoudig een andere indeling van de aangeboden producten worden gemaakt of bijvoorbeeld een groep gesplitst worden in 2 groepen. Ook kan zo een product dat eerst als optie werd aangeboden verplaatst worden naar de groep waarin het geen optie meer is.

Offerte/8190

Bij het versturen van een offerte kan vanaf nu een (bedrijfs)handtekening meegegeven worden. Hiervoor dienen in het medewerkerscherm de velden 'E-mail naam', 'Handtekening afbeelding' en/of het bijbehorende memoveld ingevuld te worden. Belangrijk hierbij is dat de medewerker wordt gekoppeld aan de te versturen offerte.

Daarnaast zijn de genoemde velden te gebruiken in het rapport van de offerte. Dit kan door in de openingstekst van de offerte de volgende codes te gebruiken: [employee_email], [employee_signature] en [employee_signature_image]. Indien gewenst is het middels Tekstenbeheer mogelijk om dit standaard te doen. 

Offerte/8056

In een offerte zitten vaak werkzaamheden (uren) verwerkt. Denk aan regels met de eenheid per uur of uurcodes in calculaties. In de werklijst is een opsomming en totaal per uurcode hiervan te zien. We hebben nu de stap gemaakt om deze informatie mee te nemen naar het project en de verkooporder. 

Samengevat:

 • Op de verkooporder wordt in het veld 'Verwachte uren' het totaal aan uren uit de offerte ingevuld
 • Op het project worden alles verwachte uren per uurcode in de planning gezet voor een goede nacalculatie