Verkooporder

De module Verkooporder wordt gebruikt voor het invoeren en plannen van verkooporders. Een verkooporder bevat alle afspraken met uw klant voor het leveren van goederen en diensten (uren).

Een verkooporder kan ontstaan uit:
- Losse invoer voor verkoop van producten
- Losse invoer voor uitvoeren van servicewerkzaamheden
- Een offerte die akkoord is
- Een webshop order
- Service interval van een abonnement

Het beginscherm van de module verkooporders bestaat uit een zoekscherm waarop alle openstaande orders staan. Een onmisbaar scherm voor orderplanners en de verkoopafdeling.

Zowel voor handelsbedrijven als dienstverlening is de verkooporder de basis van de planning. Het leveren van producten en inplannen van werkzaamheden wordt gedaan op de verkooporder. Zodra deze is verwerkt kan de factuur worden gemaakt.

Verkoopt u producten en maakt u gebruik van voorraad, dan wordt de economische voorraad van de producten bijgewerkt als de verkooporder in backorder wordt gezet. Economisch gezien staan deze producten gereserveerd voor deze klant. Zodra de verkooporder is verwerkt wordt de technische voorraad bijgewerkt.

Voor dienstverlening is de module Activiteiten essentieel, hiermee kunnen uren worden geboekt op de verkooporder / werkbon. Dit kan ook onderweg via de App. Bij de facturatie van de verkooporder kunnen deze uren worden meegenomen. Meer hierover bij de module Activiteiten online en bij de App omschrijvingen.Bekijk ervaringen Gratis demo
Verkooporder
14.280000

Software » Bedrijfssoftware » Verkoop

Verkooporder mogelijkheden & voordelen

Centrale planning van alle werkzaamheden
Boek materialen en registreer uren
Integratie tussen planning en realisatie
Optimaal proces van plannning tot facturatie
Deel informatie via Klantenportaal en App
Mis niks met een compleet overzicht en aansturing over alle werkzaamheden.

Toegepast bij

GreenWatt maakt gebruik van de groene bedrijfssoftware Suite MKB. De bedrijfssoftware bespaart GreenWatt veel tijd en kosten.
GreenWatt
Standaard
GreenWatt
De App voor de buitendienst en de registratie van onderhoudscontracten waren motivaties voor Jansen & Berkhof Tuinen om voor de Suite MKB te kiezen.
Jansen & Berkhof Tuinen
Standaard
Jansen & Berkhof Tuinen
Hovenier Van Strien maakt gebruik van Suite MKB, de groene bedrijfssoftware! Lees hier de ervaring van het bedrijf.
Hovenier van Strien
Standaard
Hovenier van Strien
De 'groene' bedrijfssoftware Suite MKB de oplossing van relatiebeheer tot boekhouding. Alles in één online met Suite MKB. Antwan Tuin Totaal maakt gebruik van Suite MKB.
Antwan Tuin Totaal
Standaard
Antwan Tuin Totaal
Outlook Groenprojecten
Standaard
Outlook Groenprojecten
Bovendorp & Sellis
Standaard
Bovendorp & Sellis
Hoveniersbedrijf Otte is gaan werken met de Suite MKB door de uitgebreide mogelijkheden en door de speciale App voor hoveniers!
Hoveniersbedrijf Otte
Standaard
Hoveniersbedrijf Otte
De 'groene' bedrijfssoftware Suite MKB is de oplossing van relatiebeheer tot boekhouding. Daarom heeft Green Engineers gekozen voor Suite MKB, lees hier de ervaring!
Green Engineers
Standaard
Green Engineers
Veel bedrijven maken gebruik van het bedrijfssoftware Suite MKB, zo ook Jaap de Vries Produkties. Jaap de Vries Produkties bespaart veel tijd en kosten dankzij Suite MKB.
Jaap de Vries Produkties
Standaard
Jaap de Vries Produkties
Stevaro is gaan werken met de Suite MKB door de uitgebreide mogelijkheden om een calculatie en offerte maken. En met de App voor de buitendienst.
Stevaro
Standaard
Stevaro
Machinale Houtbewerking Bronkhorst bespaart veel tijd en kosten door gebruik te maken van Suite MKB. Lees hier de ervaring!
Machinale Houtbewerking Bronkhorst
Standaard
Machinale Houtbewerking Bronkhorst
Paas Montagetechniek heeft voor Suite MKB gekozen omdat het alle bedrijfsprocessen automatiseert. Lees hier de ervaring!
Paas Montagetechniek
Standaard
Paas Montagetechniek
Artikelnummer:
SMKB-7400
Branche(s):
Dienstverlening, Handel, Logistiek
Vereiste functie(s):

Recente verbeteringen van de functie:

Verkooporder/7081

Nieuw is de instelling 'Wilt u na het opslaan van een regel direct een nieuwe regel toevoegen?'. Standaard is dit ingeschakeld waardoor u sneller meerdere materialen kunt toevoegen aan bijvoorbeeld een offerte of order.

Verkooporder/7076

Een verkooporder bestaat uit groepen met daaronder materialen (producten). Het is nu mogelijk de lijst met groepen in te delen zodat ze gegroepeerd worden. Hierdoor kan de lijst met te kiezen groepen overzichtelijker gemaakt worden.

Verkooporder/6909

In de App en backend kan je nu snel een vrije tekst orderregel toevoegen. Dit is handig bij eenmalige producten of losse regels.

Het werkt super eenvoudig: stel dat je zoekt op trefwoord 'Reistijd' dan komt onderaan de lijst met gevonden producten ook de link: 'Reistijd toevoegen als vrije tekst'. Als je hierop klikt wordt een orderregel gemaakt gekoppeld aan het standaard product voor vrije tekst met de omschrijving 'Reistijd'. Op het orderregel detail scherm kan je vervolgens de eenheid en prijs etc invullen.

Verkooporder/7147
Op een orderregel kun je nu aangeven dat deze regel nog gecontroleerd moet worden. Deze regels komen bovenaan te staan bij elke groep.
 
Dit is handig als materialen via de App geboekt worden én deze nog moeten worden gecontroleert op kantoor. Ook kan helpen het proces van ordercontrole te versnellen. Een administratief collega kan alles wat onduidelijk is op controle zetten en een technische collega kan die regels dan doornemen en verwerken zodat de order gefactureerd kan worden.
 
Bij grote orders met meerdere groepen is het makkelijk de controle per groep te doen (klikken op de groep). Met de groepsknoppen bovenin kan je snel wisselen tussen de groepen in een verkooporder.
Verkooporder/6887

Bedrijven in de constructie of met een werkplaatst hebben mogelijk gemak van de nieuwe calculator functie op verkooporderregels. Hiermee is het namelijk mogelijk de lengte en breedte in te vullen in mm's. Op basis daarvan wordt de oppervlakte berekend en ingevuld als aantal op de order. Meestal zijn de prijzen voor plaatmateriaal in m2.

De functie kan ook bruikbaar zijn bij andere producten die per m2 worden aangeboden zoals graszode bij hoveniers of vloerverwarming leidingen bij installateurs.

Verkooporder/6880

Als u tijdens het invullen van een verkooporder een nieuw product wilt toevoegen kan dat vanaf nu zonder de verkooporder te verlaten. Een soort van snel-toevoeg scherm voor producten.

Het opgeven van een productnaam, nummer, categorie, eenheid en prijs is minimaal nodig om een product te gebruiken op een verkooporder. Na het toevoegen van het product wordt het product direct toegevoegd aan de verkooporder.