Verkooporder

Bevestig verkopen makkelijk. Plan eenvoudig inkoop, voorraad en uitvoering. Werk onderweg via de App.

Bekijk ervaringen Gratis demo
Verkooporder
14.700000

Software » Bedrijfssoftware » Verkoop

Verkooporder mogelijkheden & voordelen

Centrale planning van alle werkzaamheden
Boek materialen en registreer uren
Integratie tussen planning en realisatie
Optimaal proces van plannning tot facturatie
Deel informatie via Klantenportaal en App
Mis niks met een compleet overzicht en aansturing over alle werkzaamheden.

Toegepast bij

Eenvoudig samenwerken met collega's en optimaal communiceren met de klant via het klantenportaal. De software van Become-IT geeft inzicht, bespaard tijd en werkt eenvoudig online.
FS Groen
Standaard
FS Groen
Flexibele hovenierssoftware om online offerte met calculaties te maken en door te zetten naar werkbon en factuur. Compleet pakket voor de hovenier gekoppeld aan Exact of SnelStart.
Haantje Hoveniers
Standaard
Haantje Hoveniers
Het team van Become-IT en de Groot Hoveniers zijn beide vooruitstrevend en dagen elkaar steeds uit voor een beter resultaat in software en professionalisering van het bedrijf. Samen blijven we groeien.
De Groot Hoveniers
Standaard
De Groot Hoveniers
Zeer uitgebreid softwarepakket voor hoveniers met functionaliteit van relatiebeheer, calculatie tot planning en facturatie. Ideaal voor de professionele hovenier.
Hoveniersbedrijf Stef
Standaard
Hoveniersbedrijf Stef
Van Herp Totaal Tuindesign
Standaard
Van Herp Totaal Tuindesign
Totaaloplossing voor hoveniersbedrijven. Become-IT levert software voor calculatie en facturatie. Daarnaast ondersteunen ze persoonlijk en helpen ook bij inrichting van email en onedrive.
Bast Hoveniers
Standaard
Bast Hoveniers
Het gemak van een online hovenierspakket met de flexibiliteit en persoonlijke ondersteuning van Become-IT zorgt dat je weer meer tijd hebt voor het werk in de tuin.
Gidding Hoveniers
Standaard
Gidding Hoveniers
Hoveniers Arjo
Standaard
Hoveniers Arjo
Veldman Hoveniers
Standaard
Veldman Hoveniers
De App voor de buitendienst en de registratie van onderhoudscontracten waren motivaties voor Jansen & Berkhof Tuinen om voor de Suite MKB te kiezen.
Jansen & Berkhof Tuinen
Standaard
Jansen & Berkhof Tuinen
Hovenier Van Strien maakt gebruik van Suite MKB, de groene bedrijfssoftware! Lees hier de ervaring van het bedrijf.
Hovenier van Strien
Standaard
Hovenier van Strien
De 'groene' bedrijfssoftware Suite MKB de oplossing van relatiebeheer tot boekhouding. Alles in één online met Suite MKB. Antwan Tuin Totaal maakt gebruik van Suite MKB.
Antwan Tuin Totaal
Standaard
Antwan Tuin Totaal
Artikelnummer:
SMKB-7400
Branche(s):
Dienstverlening, Handel, Logistiek
Vereiste functie(s):

Recente verbeteringen van de functie:

Verkooporder/6880

Als u tijdens het invullen van een verkooporder een nieuw product wilt toevoegen kan dat vanaf nu zonder de verkooporder te verlaten. Een soort van snel-toevoeg scherm voor producten.

Het opgeven van een productnaam, nummer, categorie, eenheid en prijs is minimaal nodig om een product te gebruiken op een verkooporder. Na het toevoegen van het product wordt het product direct toegevoegd aan de verkooporder.

Verkooporder/6887

Bedrijven in de constructie of met een werkplaatst hebben mogelijk gemak van de nieuwe calculator functie op verkooporderregels. Hiermee is het namelijk mogelijk de lengte en breedte in te vullen in mm's. Op basis daarvan wordt de oppervlakte berekend en ingevuld als aantal op de order. Meestal zijn de prijzen voor plaatmateriaal in m2.

De functie kan ook bruikbaar zijn bij andere producten die per m2 worden aangeboden zoals graszode bij hoveniers of vloerverwarming leidingen bij installateurs.

Verkooporder/6909

In de App en backend kan je nu snel een vrije tekst orderregel toevoegen. Dit is handig bij eenmalige producten of losse regels.

Het werkt super eenvoudig: stel dat je zoekt op trefwoord 'Reistijd' dan komt onderaan de lijst met gevonden producten ook de link: 'Reistijd toevoegen als vrije tekst'. Als je hierop klikt wordt een orderregel gemaakt gekoppeld aan het standaard product voor vrije tekst met de omschrijving 'Reistijd'. Op het orderregel detail scherm kan je vervolgens de eenheid en prijs etc invullen.

Verkooporder/7081

Nieuw is de instelling 'Wilt u na het opslaan van een regel direct een nieuwe regel toevoegen?'. Standaard is dit ingeschakeld waardoor u sneller meerdere materialen kunt toevoegen aan bijvoorbeeld een offerte of order.

Verkooporder/7004

Klanten kunnen verkooporders accorderen als de werkzaamheden zijn voltooid. Hiervoor kan de buitendienst medewerker in de app de verkooporder op 'Voltooid' zetten en daarna aangeven of het accorderen direct op de telefoon gedaan wordt of via het klantenportaal.

In het laatste geval ontvangt de klant een mail met link naar de verkooporder in het klantenportaal. Hier kan de klante order bekijken en voor akkoord aftekenen met een handtekening.

Lang verhaal kort, vanaf nu kan je ook vanuit de online versie, dus als kantoormedewerker dit verzoek versturen. Dit kan handig zijn als de verkooporder door de buitendienst niet op voltooid is gezet of als je eerst de order zelf wilt controleren voordat deze door de klant moet worden geaccordeerd.

Binnen de hele accordering is het ook mogelijk het akkoord te resetten en opnieuw akkoord te vragen.

Verkooporder/7076

Een verkooporder bestaat uit groepen met daaronder materialen (producten). Het is nu mogelijk de lijst met groepen in te delen zodat ze gegroepeerd worden. Hierdoor kan de lijst met te kiezen groepen overzichtelijker gemaakt worden.

Verkooporder/7119

Voor meer inzicht in het resultaat van een klus hebben we het tabblad 'Resultaat' gemaakt. Dit tabblad is automatisch zichtbaar als er producten worden aangeboden of uren geschreven.

Het tabblad geeft informatie over:

 • Het eindresultaat
 • Het resultaat per groep
 • Het resultaat van alle producten
 • Het resultaat per gebruikte uurcode

Per resultaat geeft het informatie over:

 • Bruto / netto uren
 • Kosten
 • Omzet
 • Resultaat
 • Marge
 • Korting

Het tabblad is ideaal om direct te zien wat u verdient aan een klus. Uiteraard is het wel essentieel om bij alle producten en uurcodes een kostprijs in te vullen. Bij producten kan de kostprijs per offerte/order/factuur ook op de regel worden ingevuld of aangepast.

Voor een uitgebreidere voor- en nacalculatie kunt u de module Project gebruiken. In een project worden namelijk alle documenten gekoppeld. Denk aan offertes, verkooporders, verkoopfacturen en inkooporders. Ook informatie over inkoopfacturen komt via kostenplaatsen op het project terecht.

Verkooporder/7147
Op een orderregel kun je nu aangeven dat deze regel nog gecontroleerd moet worden. Deze regels komen bovenaan te staan bij elke groep.
 
Dit is handig als materialen via de App geboekt worden én deze nog moeten worden gecontroleert op kantoor. Ook kan helpen het proces van ordercontrole te versnellen. Een administratief collega kan alles wat onduidelijk is op controle zetten en een technische collega kan die regels dan doornemen en verwerken zodat de order gefactureerd kan worden.
 
Bij grote orders met meerdere groepen is het makkelijk de controle per groep te doen (klikken op de groep). Met de groepsknoppen bovenin kan je snel wisselen tussen de groepen in een verkooporder.
Verkooporder/7237

Als u op de offerte een aanbieding wilt doen voor bijvoorbeeld een veranda. Dan kunt u daar nu gelijk notities bij maken over wat u heeft afgesproken met de klant. (Een bepaalde manier van zagen of leggen bijvoorbeeld). Dit hoeft niet zichtbaar te zijn voor uw klant, maar wel voor uw collega's in de app.

Dit veld 'Interne opmerking' bestond al op de verkooporder, en ook in de app. Dit is nu doorgetrokken naar offerte en factuur.

Het veld is gekoppeld aan de groep. Er kunnen dus meerdere interne opmerkingen worden geschreven per offerte/order/factuur als dit document meerdere groepen heeft.

De interne opmerking op de groep wordt vanaf de offerte bij inplannen meegenomen naar de verkooporder. En bij factureren naar de verkoopfactuur.

Naast interne opmerking is er ook het veld 'Werkinstructie', daarin kunt u ook interne opmerkingen, instructies schrijven. Dit is op order niveau.

Verkooporder/7295

De gewerkte uren op een verkooporder kunnen automatisch gefactureerd worden. Bij het factureren van uren worden activiteiten omgezet in factuurregels. Gewerkte uren worden ingevoerd als activiteit en zijn altijd gekoppeld aan een klant, bron, medewerker, datum en uurcode.

Omdat de activiteiten worden omgezet in factuurregels hebben we diverse instellingen gemaakt voor het samenvoegen en optellen van de aantallen. Zo kunt u ervoor kiezen de uren per uurcode, per medewerker of per datum te groeperen. Ook combinaties hiervan zijn mogelijk.

Voorbeeld:

Op een verkooporder hebben Jan en Piet 5 dagen gewerkt. Dus samen 80 uur. Alle activiteiten staan op uurcode 'Project', zijn facturabel en vallen in week 15 van april 2020.

Alle mogelijkheden op een rij waarop dit kan worden omgezet:

 • Uren aanleg
 • Uren aanleg Jan
 • Uren aanleg week 15
 • Uren 5 april 2020
 • Uren 5 april 2020 Jan
 • Uren week 15
 • Uren week 15 Jan

Het vraagt teveel om het hier verder uit te schrijven, de boodschap is eigenlijk dat de gewerkte uren automatisch op elke denkbare manier op de factuur gezet kunnen worden. Dit is zonder meer een enorme tijdsbesparing voor de administratie.