Voorkom website hackers

De laatste weken hebben wij meerdere berichten ontvangen van website die gehacked zijn. In deze mail meer informatie.

Wat doet een hacker?

Een hacker probeert in de database van uw website te komen om zo e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden te achterhalen. Soms wil een hacker ook alleen een signaal achterlaten, ze wijzigen dan bijvoorbeeld de homepage met de tekst dat de website is gehacked.

Hoe kan een hacker inbreken op mijn website?

Dit kan op meerdere manieren, de belangrijkste zijn:

  • Via de beheerderslogin door het raden van uw login (met mogelijk zwak wachtwoord);
  • Via het adres (url) van de pagina;
  • Via de server waarop de website draait;

Wat kunt u er aan doen?

Allereerst raden we u aan om uw beheerderswachtwoord te wijzigen in een sterk wachtwoord. Een sterk wachtwoord bestaat uit minimaal 6 tekens en een combinatie van hoofd- en kleine letters, cijfers (1-9) en tekens (@#$).

Daarnaast kunt u de log-email inschakelen. Hiermee stuurt de website elke keer een mail als er iemand inlogt of probeert in te loggen met uw gebruikersnaam in de beheerderslogin.

Ga naar: http://www.net-book.nl/nl/voor-webmasters-van-net-book/beheerderslogins-instellen/300/ voor meer informatie.

Verder kunt u ons informeren als u 'vreemde' zaken tegenkomt. Bijvoorbeeld extreem hoge bezoekersaantallen of extreem veel spam.

Wat doen wij eraan?

Wij hebben verbeteren en beveiligen Net-Book continu. Door de recente inbraken zijn we extra alert en breiden het systeem uit met nieuwe beveiligingsmaatregelen en monitoring.

In de laatste versie (versie 5.3.7) hebben we extra beveiligingen aangebracht tegen inbraak via de url van bijvoorbeeld een pagina of een product. Als u een onderhoudscontract heeft wordt deze update automatisch geinstalleerd. Ook hebben wij ons eigen beheerderswachtwoord aangepast in deze versie.

Wij hebben eigen hostingservers waarop actuele software is geinstalleerd om inbraak te voorkomen en bij inbraak te kunnen monitoren en een backup terug te kunnen zetten.

Ook ontvangen wij een e-mail als er ergens op een Net-Book website iets fout gaat, we zijn er snel bij en kunnen het direct oplossen.

Is het een nadeel of voordeel dat u werkt met Net-Book?

Een kritisch vraag waarop we eerlijk antwoord kunnen geven. Het risico van Net-Book is dat als er ergens een manier is gevonden om in te breken dat dit dan direct bij alle Net-Book websites kan. Het voordeel daarentegen is dat Net-Book geen open source is waardoor de structuur van Net-Book niet publiek beschikbaar is en het hierdoor moeilijker is om in te breken.

Een ander voordeel van Net-Book is de wijze van updates. Wij hebben het systeem zo ontwikkeld dat uw website qua vormgeving hetzelfde blijft, maar qua systeem geupdate kan worden met de laatste versie.

Tot slot:

Het is van essentieel belang dat u investeert in uw website. Vernieuw een verouderde website en neem contact met ons op bij vragen of om te overleggen.

Zeker als u een website heeft waarin e-mailadressen van uw klanten staan of andere gevoelige informatie. Lees hiervoor ook informatie over https op: http://www.net-book.nl/nl/voor-webmasters-van-net-book/beveilig-uw-website-met-https/301/

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

Met vriendelijke groet,

Become-IT