Activa online

Activa online is geheel gericht op uw eigen bedrijf. Met Activa online is het mogelijk om uw apparaten, machines, voertuigen etc. in te zien online. Zo hebben u en uw medewerkers een goed beeld van activa status. Wanneer een machine een storing of defect geeft kunnen uw medewerkers dit gemakkelijk online melden.

Een storing komt binnen als serviceorder in uw Suite MKB systeem. Via het Suite MKB systeem voert u alle gegevens in van de activa die u bezit. Online zijn dan altijd en overal alle gegevens te bekijken. Dit alles wordt gepubliceerd op een interne website zodat alleen u en uw medewerkers toegang krijgen.

Hieronder wordt de werking van Activa online uitgelegd.

Gegevens invoeren in de Suite MKB module Activa

Gegevens invoeren in de Suite MKB module Activa

De Suite MKB module Activa biedt u de mogelijkheid om veel verschillene gegevens in te voeren. Betreft het bijvoorbeeld een voertuig dan krijgt u specifieke invul mogelijkheden. In de groene balk staat de knop 'serviceorders'. Wanneer u deze module heeft kunt u daar op klikken om alle storingen en meldingen van een bepaald activum te bekijken.

Zodra u het hokje 'website' aangevinkt hebt staat uw activum online en is het zichtbaar voor u en uw medewerkers.

De activa staat online op uw internet website

Activa online locatie overzicht      Overzicht van activa per locatie

Wanneer uw onderneming verschillende locaties heeft is het ideaal dat met Activa online u snel per locatie de actvia kan bekijken. Ook werknemers kunnen op deze manier snel bij een activum komen zonder eerst activa van andere locaties te bekijken. 

Uw activa wordt verdeeld in groepen. Voertuigen zult u niet aantreffen bij machines. Op de bovenstaande rechterafbeelding ziet u dat de groep in dat geval ketels is. Wanneer u op één van de ketels klikt wordt u naar de detailpagina gestuurd.

Activum detailpagina en storing melden

Activum detailpagina      Met de Suite MKB module Serviceorder beheert u storingen

De online detailpagina van een activum laat de belangrijkste gegevens zien van, in dit geval, de ketel. Met de Suite MKB module Serviceorder krijgen u en uw medewerkers de mogelijkheid om storingen te melden. In bovenstaande linkerafbeelding ziet u een storing die gemeld is. Er wordt vermeldt wanneer en wie deze storing heeft ingevoerd.

Wanneer er een storing wordt ingevoerd kunt u deze bekijken in de module Serviceorder (bovenstaande rechterafbeelding). Hier kunt u zien voor welk activum de storing geldt en kunt u de storing uiteindelijk verwerken. 

Een groot voordeel is dat de storing direct wordt gekoppeld aan het juiste activum. Hierdoor wordt historie opgebouwd en ziet u meteen of een storing herhalend is of niet. De storing van een activum is direct gekoppeld aan het inkopen van onderdelen en het registreren van de benodigde uren om de storing te verwerken.

Een duidelijk en makkelijk overzicht van al uw activa krijgt u met Activa online. Uw medewerkers kunnen efficienter werken door storingen sneller aan geven en de eindverantwoordelijk krijgt deze sneller binnen.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over de Suite MKB module Activa en hier voor de module Serviceorder. Neem contact op met Become-IT om uw situatie door te nemen