Inrichten webmastertools en sitemap maken

Om Google te laten weten welke pagina's en producten op uw website staan kunt u uw site aanmelden en een sitemap doorgeven aan Google webmastertools. Hoe dit werkt beschrijven we hieronder. Komt u er niet uit mail ons dan gerust, dan stellen wij dit voor u in.

Dit artikel is voor gebruikers / beheerders van Net-Book cms.

 

Stap 1: Sitemap maken

Bezoek de pagina [uwdomeinnaam]/sitemap/ op uw eigen website. Bijvoorbeeld: www.become-it.nl/sitemap/. Op de achtergrond wordt nu het ook een xml versie gemaakt. Deze wordt opgeslagen in: [uwdomeinnaam]/content/cms_editor/sitemap.xml. Bijvoorbeeld: www.become-it.nl/content/cms_editor/sitemap.xml

 

Stap 2: Inloggen Google webmastertools

Bezoek https://www.google.com/webmasters/tools/ en login met uw Google account. Heeft u nog geen account, maak dan een Google Account aan.

 

Stap 3: Uw website aanmaken in Google webmastertools

Voeg uw website(s) toe aan Google webmastertools. Zorg dat u zowel de versie met en zonder www. toevoegt als ook de versie met https. Zie onderstaande afbeelding:

 

Stap 4: Stel uw voorkeursdomein in op www.[uwdomein]

Kies de site versie die u gebruikt. In ons geval is dit de 4e (met https en www). Gebruikt u geen https, kies dan de www. versie. Ga vervolgens naar site-instellingen en bepaal uw voorkeursweergave. Wij hebben hier gekozen voor de versie met www. ervoor.

 

Stap 5: Voeg de sitemap toe

Onder het kopje Crawlen - Sitemaps kunt u nu de sitemap toevoegen. Zie onderstaande afbeelding. In ons voorbeeld zijn 295 van de 305 links geindexeerd. Onlangs hebben we een paar pagina's toegevoegd die nog niet zijn geindexeerd door Google.

 

Stap 6: (optioneel) Voeg info@become-it.nl toe zodat wij kunnen meekijken

Tot slot kunt u de webmastertools nog koppelen aan de onze zodat wij kunnen meekijken en adviseren als bijvoorbeeld het aantal geindexeerde pagina's niet klopt. Voeg hiervoor een gebruiker toe met e-mailadres: info@become-it.nl.

 

Klaar!

U bent klaar met het optimaal instellen van Google webmastertools. Bezoek de webmastertools over een aantal dagen weer om te kijken hoe de sitemap is geindexeerd.

Vragen?

Voor vragen zijn we bereikbaar op 0341-470068 of via www.become-it.nl/team/