Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie

Voor uw website is zoekmachine optimalisatie van groot belang om gevonden te worden. Met zoekmachine optimalisatie maakt u de pagina's van uw website beter vindbaar voor potentiële klanten en relevante bezoekers.

Wat is belangrijk bij SEO:

  • Een goede domeinnaam keuze;
  • Een goede informatieve paginatitel;
  • Zoekmachine vriendelijke URL's
  • Een relevante META omschrijving
  • Een overzichtelijke breadcrumb (kruimelpad);
  • Afbeeldingen met een goede beschrijving en ingevulde titles

Suite MKB Online en SEO

U maakt gebruik van het Suite MKB Online cms systeem. U weet dus de uitgebreide mogelijkheden die Suite MKB Online te bieden heeft optimaal te benutten.

Een domeinnaam, paginatitel en omschrijving zijn belangrijk. Google doorzoekt deze onderdelen van uw website op zoekwoorden. Gebruikt u goede zoekwoorden dan zal uw website vaker en hoger in de zoekresultaten verschijnen.

Overzichtelijk en belangrijk voor Google zoekresultaten zijn breadcrumbs (kruimelpaden). Als u een diepere pagina aanmaakt op uw website wordt er automatisch een breadcrumb aangemaakt. Deze wordt getoond in de Google zoekresultaten. De breadcrumb bestaat dan uit verschillende links waar de bezoeker op kan klikken, meer kans op bezoekers dan wanneer er slechts één link getoond wordt.

Het is in Suite MKB Online eenvoudig om een afbeelding in te voegen. Waar u als gebruiker echter wel op moet letten is dat u een goede titel en naam aan de afbeelding geeft. Ook daarin zoekt Google namelijk naar zoekwoorden. Een afbeelding met de naam 459845_nieuwproduct.jpg is dan geen goede keuze. Google kan deze afbeelding niet voor de zoekresultaten gebruiken. Tevens is een beschrijving van een afbeelding belangrijk. Deze moet niet te lang zijn maar precies relevant voor uw potentiële klant.

Crawling betekend niets anders dan dat Google uw website indexeert voor de zoekresultaten. U kunt dit in de algemene instellingen van uw website aan of uit zetten. Pagina's die achter een login verscholen zijn kunnen nooit door Google geindexeerd worden.

Suite MKB Online is net zoals SEO voortdurend in ontwikkeling. Nieuwe functies die belangrijk zijn voor SEO zullen ook geïmplementeerd worden en ontvangt u automatisch via updates. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie neem dan contact met ons op.

Nu weet u: Suite MKB Online en SEO, een perfecte combinatie!