Algemene widgets

Met deze widgets bent u flexibel en kunt u snel uw pagina invulling geven. Met de widget Word-editor kunt u eenvoudig teksten en afbeeldingen toevoegen. Met de handige Groep widget kunt u een aantal widgets groeperen en positioneren. Verder nog de widget Tekst en Instelling.

Word-editor

De widget Word-editor is een widget om tekst en/of afbeeldingen in te voegen met de Word-editor. Het gemak van deze widget is dat u geen kennis hoeft te hebben van html opmaakcodes of css opmaakcodes. Een veelgebruikte toepassing van de widget Word-editor is het logo plaatsen in de header.

Groep

De widget Groep heeft meer een technische achtergrond. Soms kan het namelijk qua positionering van widgets handig zijn om een aantal widgets in een groep te plaatsen.

Elke widget is een vierkant of rechthoekig vak met een afmetingen en uitlijning. Dit kunt u instellen via css. Als u veel widgets in bijvoorbeeld de kop van de website heeft staan (logo, zoekvak, reclame, winkelmandje, login, mijn account etc.) dan kunt u de kop verdelen in vakken (groepen) en dan de widgets in die groepen plaatsen. Dit maakt de uitlijning en invulling een stuk eenvoudiger.

De widget Groep is dus vooral een hulpmiddel voor de layout.

U kunt een widget achteraf verplaatsen naar een Groep.

Tekst

Widget om platte en html opgemaakte tekst en code in te voegen.

De tekst die u in dit vak voegt kunt u opmaken via CSS opmaakcodes. Het is ook mogelijk om in dit vak code te plaatsen van bijvoorbeeld een Flash animatie.

Deze widget wordt vaak gebruikt om een simpele regel tekst toe te voegen of door geavanceerde gebruikers om animatie, webvideo's of webapplicaties toe te voegen.

Instelling

Widget die de waarde van een instelling weergeeft. Bijvoorbeeld de bedrijfsnaam.

Om waarden van instellingen aan te passen gaat u naar Hoofdmenu >> Algemene gegevens >> Instellingen.

Toepassing kan zijn om de bedrijfsnaam in de kop of voet van de site te vermelden. U hoeft dan maar op 1 plek de bedrijfsnaam te wijzigen zodat dit overal wordt doorgevoerd.