CMC Worldwide B.V.

Portfolio_CMC_worldwide_DATABASES.jpg
Focus op incassobeheer en dashboard functionaliteit
Portfolio-CMC-Office.jpg
Kantoor CMC in Zwolle
  • Incassobeheer
  • Actieve Follow-up
  • Uitgebreide rapportage

Realisatie

Ontwikkelaar maatwerk (Rian Aalbers)
100+
bakken koffie om dit te maken
100%
realtime inzicht in incasso dossier

Incassobeheer

Voor het beheren van verschillende debet portfolio's maakt CMC Worldwide gebruik van Become-IT softwareontwikkeling. In de afgelopen jaren is hieruit een zeer geavanceerd incasso dossier systeem ontstaan waarover we in deze case iets vertellen.

Dossier & Follow up

De basis is een openstaande vordering van een opdrachtgever, deze kunnen via importspecificaties automatisch worden aangemaakt in het dossiersysteem. Nieuwe dossiers worden dagelijks verzameld en automatisch bevestigd aan de opdrachtgever.

Het dossier bestaat uit debiteurgegevens, te innen facturen en de vordering met rente en incassokosten. Belangrijk is de follow up in het dossier. Met aantekeningen, acties en statussen kan de incassant het dossier effectief en efficiënt opvolgen.

Voorbeeld van een actie is het mailen van aanmaningsbrieven in PDF. Alle documenten worden opgeslagen onder het dossier en aangetekend.

Vanwege internationaal opdrachtgevers heeft elk dossier een eigen valuta. Betalingen van de debiteur en verrekening van de provisie kunnen ook in een andere valuta worden geregistreerd.

De provisie aan de opdrachtgever wordt automatisch gefactureerd of verrekend per betaling van de debiteur.

Dashboards

Om opdrachtgevers inzicht te geven in de alle openstaande dossiers en de effectiviteit van CMC is er een geavanceerd rapportage systeem ontwikkeld. IHierin staan grafieken met de gemiddelde doorlooptijd, ouderdom, effectiviteit, openstaande vordering en incasso's per land.

Naast rapportage zijn geavanceerde meervoudige selecties mogelijk op opdrachtgever, valuta, land en statussen voor het genereren van interne lijsten die kunnen worden geanalyseerd in Excel.

Tot slot geeft het omzet dashboard visueel inzicht in de behaalde resultaten per dag, week, maand en kwartaal.

Het systeem is geschikt voor meerdere incassanten en accountmanagers. Elk dossier, aantekening en financiele transactie is hieraan gekoppeld en alle rapportages, lijsten en het dashboard kunnen hierop worden gefilterd.

Samengevat

Deze maatwerk database voor incassobeheer stelt CMC in staat zeer efficient te werken en actueel overzicht te houden.

Opdrachtgever

CMC Worldwide
CMC Worldwide (CMC) is gespecialiseerd in het optimaliseren van debiteurenmanagement voor wereldwijd gevestigde bedrijven. Met een team van specialisten en een ruime dosis internationale ervaring helpen wij onze klanten bij het verbeteren van hun cashflow. Onze diensten verschillen van: consultancy, training, debiteurenbeheer en debiteurenmanagement software tot het uiteindelijk innen van de uitstaande facturen door middel van ons gedegen incassotraject.
De kwaliteit en no-nonsense cultuur van Become-IT past precies bij hetgeen wij zochten
Ravi Schuster

Gebruikte producten

Software
SMKB-1100
Framework
Become-IT
8,89 incl. BTWmnd
Systeem
8.8935

Software » Bedrijfssoftware » Framework
Module voor het ontwikkelen van maatwerk bedrijfssoftware met Microsoft Access.
3969 keer bekeken
Dienstverlening, Handel, Logistiek
Software
SMKB-3000
Relatiebeheer
Become-IT
17,79 incl. BTWmnd
Relatiebeheer
17.787

Software » Bedrijfssoftware » Relatiebeheer
Verzamel en beheer relatiegegevens van uw contactpersonen op één centrale plaats, het vormt de basis van uw bedrijf!
6554 keer bekeken
Dienstverlening, Handel, Logistiek

Kunnen we iets voor u betekenen?

Heeft u na het bekijken van deze portfolio of andere informatie op onze website interesse in een gesprek? Neem dan contact op voor een kennismaking en bespreking van uw wensen. Wij helpen u graag!