Vernieuwd: Velden systeem

Het veldensysteem in de Suite MKB Online maakt het mogelijk om flexibeler informatie te beheren. Velden zou je kunnen zien als alle keuzelijsten die in het systeem gebruikt worden. Bijvoorbeeld eenheden, talen of statussen.

Een veld bestaat uit waarden. Bijvoorbeeld het veld 'Eenheid' bevat de waarden 'Stuk' en 'Uur' etc. Hier kunt u flexibel waarden aan toevoegen. Elke waarde heeft een label, dit label kan ook een taalcode zijn zodat u het multi-language kunt inrichten.

Velden hebben ook relaties. Dit zijn alle plekken in het systeem waar het veld gebruikt wordt. Hierdoor zorgen we ervoor dat de integriteit van de gegevens in stand blijft. In het voorbeeld 'Eenheid' kunt u de waarde 'Stuk' alleen verwijderen als er geen product is met deze waarde. Daarnaast als u 'Stuk' wijzigt in bijvoorbeeld 'stk' dan wordt dit bij alle producten waar 'Stuk' werd gebruikt.

Tot slot hebben veldwaardes eigenschappen. Aan de eenheid 'Uur' kunt u bijvoorbeeld de eigenschap minuten toevoegen, hiermee kunt u dan aangeven dat er 60 minuten in 1 uur zitten. De eigenschappen zijn helemaal flexibel in te richten en u kunt ongelimiteerd eigenschappen maken per veld.

Naast standaard velden die wij beheren kunnen ook maatwerk velden worden gemaakt waardoor wij ook uw maatwerk webapplicaties flexibel kunnen ontwikkelen.

In de toekomst zal het velden systeem een steeds prominentere rol gaan spelen, vandaar dat we hier in deze versie al veel energie in hebben gestoken. Dit is de basis om snel te kunnen ontwikkelen.

Informatie over dit ontwikkelpunt

Onderwerp
Waarde
Info
Ontwikkelpunt
5484
 
Gemeld op
12-07-2017
 
Ontwikkeld op
25-09-2017
 
Ontwikkeld in versie
Suite MKB Online 8.2.0
Versie gereleased?
Ja
 
Release datum
25-07-2017
 

Module

Software
Framework
Become-IT
10,– mnd
Framework
10.00

Software » Bedrijfssoftware » Framework
Online ontwikkelplatform voor bedrijfssoftware met mogelijkheid tot activeren standaard modules en/of ontwikkelen van maatwerk.
2137 keer bekeken
Dienstverlening, Handel, Logistiek