Wachtwoordbeleid medewerkers klaar voor nieuwe AVG

In het kader van de nieuwe AVG privacy wetgeving die per 25 mei 2018 van kracht is hebben wij het wachtwoordbeleid van medewerkers (gebruikers) aangescherpt en tegelijk het beheer van die wachtwoorden vereenvoudigd.

Wat hebben we gedaan?
1. Wachtwoorden worden gecodeerd opgeslagen
2. Collega's of administrators kunnen de wachtwoorden van medewerkers niet zien of uitlezen, het wachtwoord wordt dus op geen enkele manier opgeslagen
3. Nieuwe medewerkers krijgen een nieuw wachtwoord via de SMS login actie. Hiermee krijgen ze toegang tot de Suite MKB Backend of de App afhankelijk van hun rechten. Een mobiel nummer is vereist om een wachtwoord te kunnen toekennen, als het emailadres is ingevuld wordt dit nieuwe wachtwoord ook gemaild. Alleen de ontvanger van het SMS bericht en de mail weet dus het wachtwoord.
4. Elke medewerker kan zijn wachtwoord wijzigen, dit wordt alleen gecodeerd opgeslagen en niemand krijgt hiervan bericht of kan dit wachtwoord inzien.

Wij nemen hiermee de privacy van alle gebruikers van de Suite MKB serieus en beschermen de gegevens van ons, u én uw klanten.

Informatie over dit ontwikkelpunt

Onderwerp
Waarde
Info
Ontwikkelpunt
6027
 
Gemeld op
08-05-2018
 
Ontwikkeld op
08-05-2018
 
Ontwikkeld in versie
Suite MKB Online 8.4.0
Versie gereleased?
Ja
 
Release datum
25-06-2018
 

Product

Software
Administratie
Become-IT
7,14 mnd
Personeel / hrm
7.14

Software » Bedrijfssoftware » Administratie
Met de module Personeel registreert u alle stamgegevens van uw medewerkers. Deze module heet ook wel HRM wat staat voor personeelsmanagement.
3382 keer bekeken
Dienstverlening, Handel
Planning