Slim systeem voor snelkoppelingen naar lijsten

Overal in het systeem worden lijstjes gebruikt zoals statussen, betalingscondities of een btw groep. Deze lijstjes staan allemaal onder instellen of in het veldensysteem.

Om het gebruik van de Suite makkelijk en intuitief te maken hebben we ervoor gezorgd dat er altijd snelkoppelingen naar deze lijsten worden gemaakt op de schermen waar ze worden gebruikt.

Zie als voorbeeld onderstaande screenshot van een abonnement. Een linkje met de titel 'Beheer' heeft te maken met lijstjes uit het veldensysteem. Als er staat 'Wijzig' dan betreft het vaak content zoals een relatie, contactpersoon etc.

Een slimme toevoeging waardoor de inrichting en ook het werken met de Suite sneller gaat.

Schermvoorbeeld(en)

Informatie over dit ontwikkelpunt

Onderwerp
Waarde
Info
Ontwikkelpunt
6222
 
Ontwikkeld op
19-09-2018
 
Ontwikkeld in versie
v9
Versie gereleased?
Ja
 
Release datum
01-04-2019
 

Module

Software
Framework
Become-IT
10,20 mnd
Framework
10.200000

Software » Bedrijfssoftware » Framework
Online ontwikkelplatform voor bedrijfssoftware met mogelijkheid tot activeren standaard Suite MKB modules en/of ontwikkelen van maatwerk.
2998 keer bekeken
Dienstverlening, Handel, Logistiek

Meer...

Versie v9 / 6434
Nieuw in v9 is de basisinstallatie en reset functie. Hiermee kan een frisse start gemaakt worden met de Suite MKB. In de basisinstallatie kunnen de gegevens van het bedrijf ingevoerd worden en ook bijvoorbeeld de branche of kleurcodes. Op basis hiervan wordt het systeem in de basis ingericht zodat u sneller kunt starten.

Kiest u ook voor een branche dan wordt het systeem nog specifieker gevuld met informatie. Bijvoorbeeld met eenheden, uurcodes en producten die relevant zijn.

Ook de accountant kan op het basisinstallatie scherm worden ingesteld.
De Suite MKB is een groot systeem met veel modules en logica. Om de schermen rustig te houden zetten we niet overal uitleg en info teksten bij. In de meeste gevallen zullen de labels van de velden en acties voldoende informatie geven om alles in te vullen.

Om meer achtergrondinformatie te geven en ook tips bij het werken met de Suite MKB hebben we een kennisbank gemaakt waarin vragen en antwoorden zijn opgenomen.

De help functie is contextgevoelig, dus afhankelijk van het scherm waar u zit worden onderwerpen weergegeven.

In de loop van de tijd zullen we het systeem steeds verder vullen met tips & antwoorden op vragen die we krijgen.
De laadtijd van een pagina bepaald mede het succes van online software. Elke klik kost tijd en hoe sneller hoe beter. Daarom hebben wij onze Suite MKB software geoptimaliseerd waardoor het laden van een pagina versneld is van 0,8 naar 0,1 seconde.

Hierdoor voelt het aan alsof de pagina niet meer geladen hoeft te worden omdat deze er eigenlijk direct is. Vooral in de App en ook bij dagelijks gebruik in de online omgeving geeft dit een stuk werkplezier.
Om de interactie tussen Suite MKB gebruikers te vergroten en een soort van kennisplatform op te bouwen hebben we een Community ontwikkeld in de App én backend van de Suite MKB.

De community bestaat uit een lijst met chats die gekoppeld zijn aan een module. Een gebruiker ziet hierdoor alleen chats die relevant zijn voor de modules die worden gebruikt en hij/zij rechten in heeft.

Elke gebruiker kan een chat/topic/onderwerp starten door bijvoorbeeld een vraag te stellen of iets anders te delen. Op het moment van toevoegen kan de gebruiker ervoor kiezen deze chat privé of publiek te maken.

- Een privé chat is alleen zichtbaar voor collega's
- Een publieke chat is zichtbaar voor alle gebruikers van Suite MKB.

Binnen een chat kan er op elkaar worden gereageerd door het toevoegen van reacties. Het is mogelijk om eigen reactie te wijzigen of te verwijderen.

Door het rode balletje op het beginscherm is direct zichtbaar als er iets nieuws is. Als alle berichten gelezen zijn verdwijnt het rode balletje, ook is er een mogelijkheid om alle berichten op gelezen te zetten.

Zelf als Become-IT gaan we de community actief gebruiken om nieuws en updates te delen met alle gebruikers. Wij hopen dat gebruikers op deze manier elkaar ook helpen bij het werken met de App en tips met elkaar uitwisselen.
Versie v9 / 6181
Het btw systeem is online ontwikkeld. De basis bestaat uit btw groepen voor de relaties en voor de producten. Bij elke combinatie kan dan een btw % en grootboekrekening worden ingevuld.

Er kunnen onbeperkt relatie en product btw groepen aangemaakt worden, wel moet voor elke combinatie een % en grootboekrekening worden ingevuld.

Automatisch wordt bij het maken van bijvoorbeeld een factuur het juiste btw % opgezocht en gebruikt.

BTW wordt op veel plekken in het systeem gebruikt, deze zijn allemaal nagelopen en waar nodig aangepast.
Versie v9 / 6238
De Suite MKB kan worden gekoppeld aan partners via API REST koppelingen. Deze koppelen maken veelal gebruik van een oAuth 2.0 verbinding. In die verbinding zit de authorisatie op basis van API key's of andere codes.

Op het partner koppelingen scherm kan de koppeling worden ingesteld, verbroken en is zichtbaar met welke account is gekoppeld.

In het schermvoorbeeld hieronder is een voorbeeld te zien van de 2BA koppeling die in dit geval is verbonden met het bedrijf 'Become-IT'.
Voor het opleveren en inrichten van de Suite MKB hebben we een setup gemaakt met reset en branche installatie.

Hiermee is mogelijk:
- Het hele pakket te resetten naar de fabrieksinstellingen. Alle gebruikersdata wordt dan gewist en alle informatie wordt ingesteld naar de standaardwaarden.
- Installatie wizard voor het instellen van belangrijke informatie zoals bedrijfsnaam en emailadres
- Branche installatie waarmee je een inrichting per branche (hovenier, installateur, rietdekker, schilder enz. enz..) kunt laden.

De branche installatie wordt continu doorontwikkeld, om die reden hebben we het mogelijk gemaakt dat je die installatie continu kunt uitvoeren. Alle onderdelen van de installatie kunnen dus ook achter worden bijgewerkt, ook als u al jaren gebruik maakt van de Suite.
Versie v9 / 6275
Betalingstermijnen worden gebruikt op de offerte, order en factuur. Voor de factuur zijn ze het meest van belang want op basis van die betalingstermijn wordt de vervaldatum uitgerekend. Als de factuur nog niet is betaald op de vervaldatum kan een betalingsherinnering worden verstuurd.

U kunt zelf termijnen vaststellen, bijvoorbeeld '14 dagen' en '30 dagen'. De standaard betalingstermijn wordt gebruikt bij het toevoegen van een nieuwe relatie.

Op het tabblad 'Extra' bij de relatie is het mogelijk om de standaard betalingstermijn in te stellen voor de relatie.
De Suite MKB bestaat uit meerdere onderdelen, dit zijn:

- Frontend, denk aan de website en webshop modules
- Backend, alles wat met planning en invoer van gegevens te maken heeft
- Klantenportaal, alles voor de klant
- App, alles voor de buitendienst

De App is gericht op mobiel gebruik en dus ook geoptimaliseerd voor kleine schermen.

De backend echter is bedoeld voor zowel grote schermen als kleine schermen. Waar we nu aan gewerkt hebben is dat als je de backend opent op een smartphone alle informatie goed en leesbaar wordt weergegeven. Soms hebben we er ook voor gekozen om bepaalde kolommen weg te laten zodat het beter paste.

Als je de backend opent op een normaal scherm, bijvoorbeeld Full HD dan is dat de optimale stand, op kleinere schermen wordt de informatie geschaald, dat noemen we responsive.

Waar wij op testen is:
- Full HD
- Laptop
- Tablet (staand en liggend)
- Smartphone (iPhone en Samsung)

Zowel de frontend, backend als het klantenportaal zijn volledig responsive en hebben daarnaast een mobiele versie.
Versie v9 / 6203
Voor het ontwikkelteam van Suite MKB is het belangrijk dat alle code goed is gedocumenteerd. Dit doen we onder andere door het toevoegen van opmerkingen in de code. In die opmerkingen staat bijvoorbeeld het doel van het stukje code, hoe je de code moet gebruiken en in welke versie wie voor het laatst iets heeft aangepast.

Deze opmerkingen in de code worden 'comments' genoemd. Voor stukken code (functies en classes) hebben we nu een vaste comment structuur vastgesteld die overal is doorgevoerd. Hierdoor wordt de leesbaarheid groter, we werken meer samen als ontwikkelteam en de kans op fouten wordt kleiner.