Recente ontwikkelingen

26-11-2020 / Leasecontracten / 8197

Voor de verzamelfacturatie van leasecontracten is het nu mogelijk de kostenplaats in te stellen per factuurregel. Elk leasecontract is dan een kostenplaats waardoor er in de financiele administratie overzicht is over de opbrengsten en kosten per leasecontract.

25-11-2020 / Activiteiten / 7940

In de dagplanner is het nu mogelijk om activiteiten via slepen te verplaatsen qua starttijd. Het verslepen van het blokje met de activiteit zorgt ervoor dat de starttijd wordt aangepast.

Deze manier van plannen werkt intiutiever en als dit bevalt willen we het ook doorvoeren op andere schermen. In de weekplanning zijn we hier nog wat huiverig voor omdat het 'te' eenvoudig kunnen aanpassen van de planning ook onbedoelde wijzigingen kan geven.

Voor nu dus op de dagplanner deze nieuwe functie.

25-11-2020 / Personeel / hrm / 8011

Met 2FA is het mogelijk om het inloggen te beveiligen met een extra code naast het gebruikersnaam en wachtwoord. Om de code te genereren moet je een smartphone hebben met de Google Authenticator app geinstelleerd.

Voor het beheer van de 2FA instellingen hebben we een instelscherm gemaakt. Hierop kan je de 2FA installatie resetten of de QR code opnieuw scannen voor bijvoorbeeld een nieuwe / 2e smartphone.

 

25-11-2020 / Klantenservice / 8030

Vanaf nu wordt bijgehouden door welke medewerker een servicemelding is aangemaakt. Deze 'herkomst' is mogelijk vanuit de app of de online versie. Een servicemelding die is ingevoerd via het klantenportaal of een SMP (service meldpunt) heeft geen medewerker naam als herkomst.

Naast deze herkomst is er een apart veld voor de medewerker die de servicemelding in behandeling neemt, dat veld wordt standaard getoond. De herkomst is dus puur als achtergrondinformatie om bijvoorbeeld een toelichting over de servicemelding te vragen.

25-11-2020 / Verkoopfactuur / 8133

Met de instelling UBL meesturen kan je van elke factuur die je verstuurt ook een UBL versie meesturen. De opbouw van dit document is vastgelegd in standaarden. Wij hebben ons UBL bestand bijgewerkt naar de UBL 2.1 standaarden waardoor deze gebruikt kan worden in boekhoudsystemen van klanten die deze factuur ontvangen.

De UBL versie van de factuur is een soort tekstversie van de factuur zonder opmaak en huisstijl die door systemen gelezen kan worden. Hierdoor kan een exacte versie van de factuur worden ingelezen. Veel facturen worden ingelezen via scan & herken technologie wat minder exact is.

Ga voor meer informatie over UBL naar: https://www.forumstandaardisatie.nl/open-standaarden/ubl

25-11-2020 / Relatiebeheer / 8172

Onder relatiebeheer rapportage staan exports vanuit relatiebeheer. Denk aan alle relaties, contactpersonen en/of adressen.

Nieuw is de export van relaties die in een bepaald jaar een verkoopfactuur hebben gehad. Stel je wilt iedereen die in 2020 een factuur heeft gehad een kerstkaart sturen dan kan je dat nu met deze export van relaties naar Excel.

24-11-2020 / Framework / 7974

In de Suite MKB zitten een aantal instellingen die je kunt in- of uitschakelen. Denk aan DnD (drag-n-drop), MS (multiselect), verkooporders tonen in de weekplanning, manager in de app en de weekweergave van activiteiten in de app.

We hebben nu bedacht dat de laatste instelling wordt onthouden. Dus als je verkooporders toont in de weekplanning en je logt de volgende dag in dan staat dit nog steeds hetzelfde als gisteren. Deze werking is intuïtief gebleken en kan waar nodig toegpast worden op andere onderdelen die je kunt in- of uitschakelen.

24-11-2020 / Relatiebeheer / 8000

Een relatie zoeken kan een uitdaging zijn als je veel klanten hebt met dezelfde achternaam of bijvoorbeeld een meerdere klanten op een chaletpark hebt. In dat laatste geval hebben ze vaak allemaal hetzelfde adres maar een andere toevoeging.

We hebben hier goed over nagedacht en de zoekfunctie zo slim gemaakt dat je werkelijk alles kunt vinden. Stel je zoekt relatie Jan Vos op Drieerweg 10 - huisje 15 in Ermelo. Een aantal voorbeelden die werken:

  • jan vos
  • vos + ermelo
  • drieerweg 10 15
  • jan huisje 15
  • etc.

Mocht je het dan nog niet kunnen vinden dan moet het denk ik nog ingevoerd worden! Bijkomend voordeel van deze slimme zoekfunctie is dus ook dat er minder dubbele relaties worden ingevoerd.

24-11-2020 / Verkoopfactuur / 8008

Soms worden bij een verkoopfactuur bijlages meegestuurd, bijvoorbeeld een getekende weekstaat. Je krijgt dan meerdere pdf documenten. 

Niet alle ontvangers kunnen dit verwerken, denk aan gemeenten of andere grotere organisaties. Die accepteren vaak maar één document, dus alleen de factuur en geen losse bijlages.

We hebben dit opgelost door bij een factuur bijlage de optie samenvoegen te zetten. Je kan dan aangeven of de bijlage moet worden samengevoegd met het de factuur. Als dit is ingeschakeld dan wordt er bij het versturen één pdf document van gemaakt met meerdere pagina's

Een ideale oplossing die veel handwerk voorkomt, nu moeten bedrijven vaak zelf handmatig de factuur en bijlage samenvoegen en handmatig via de mail versturen. Door deze optie kan het volledig automatisch en dus ook via het klantenportaal.

Op het nieuwe medewerker scherm is ook een veld gemaakt voor eventueel medicijngebruik en/of allergieën van de medewerker. Vooral in situaties van nood kan dit relevant zijn om te weten voor dienstdoende hulpinstanties.

De velden zijn gekomen in combinatie met de velden voor de contactpersonen in geval van nood.