Antwan Tuin Totaal bespaart tijd en geld met Suite MKB bedrijfssoftware

Antwan Tuin Totaal bespaart tijd en geld met Suite MKB bedrijfssoftware
18-12-2020
Tags
Antwan Tuin Totaal hoveniersbedrijf klantervaring Suite MKB

Hij heeft het nog geen jaar in gebruik, maar nu al weet hovenier Anton Visser uit Rhoon dat Suite MKB van Become-IT hem veel tijd en geld bespaart. „En een hoop zorgen, want via het web en de app hebben we altijd zicht op de planning en uitvoering van projecten”, vult hij aan. „Ook mijn medewerkers vinden het een prettig en toegankelijk pakket.”

Voor hoveniersbedrijf Antwan TuinTotaal uit Rhoon was 2020 een topjaar. Directeur-eigenaar Anton Visser en zijn 33 medewerkers moesten alle zeilen bijzetten om de vele projecten in goede banen te leiden. „Het was afzien, maar het is ons gelukt”, zegt hij. „We wisten begin dit jaar niet wat corona zou brengen en daarom pakten we alles met beide handen aan. Als ik had geweten dat talloze thuiszitters als gevolg van de lockdown hun tuin wilden opknappen, had ik wellicht andere keuzes gemaakt. Dat had minder stress en meer rust opgeleverd. Dankzij strak plannen en slim calculeren hebben we iedereen naar tevredenheid kunnen bedienen en dat is het voornaamste.”

Juist in drukke tijden maken een goede werkorganisatie en degelijke administratie het verschil, weet de ondernemer. Hij prijst zich dan ook gelukkig dat hij in het najaar van 2019 overstapte op het ERP-pakket Suite MKB van Become-IT. „Het pakket dat wij al acht jaar gebruikten voldeed, maar er zat geen ontwikkeling in”, licht Visser toe. „We waren toe aan een eigentijdser, gebruiksvriendelijk pakket met meer mogelijkheden.”

Samen met zijn administratieve rechterhand Maarten Slingerland oriënteerde Visser zich onder andere bij bevriende collega’s. Eén van hen wees hem op het pakket van Become-IT. Hij nam contact op en kreeg enkele dagen later bezoek van directeur Leo Kodde voor een demonstratie. „We waren verrast door de veelzijdigheid en de overzichtelijke opzet”, aldus Slingerland. „Bovendien is het volledig web-based en kun je er zowel via de pc en laptop als via de smartphone in werken. Heel handig.”


Maarten Slingerland van hoveniersbedrijf Antwan TuinTotaal is blij met de Suite MKB van Become-IT.

Wow-effect
„In vergelijking met ons oude pakket was het een wow-effect”, vult Visser aan. „Het maakt een integrale benadering mogelijk van relatiebeheer, projectmanagement, in- en verkoop en administratie. Via de verkooporder geven we werkinstructies mee aan de uitvoerders. Je kunt er ook foto’s aan toevoegen.”

Met de smartphone hebben uitvoerders toegang tot relevante informatie en werken zij de projectstatus en urenboekhouding bij. Dat werkt efficiënter, er wordt minder over het hoofd gezien én het geeft de ondernemer en kantoormedewerkers real-time inzicht. Ook dat draagt in brede zin bij aan een efficiënte procesgang. Zodra een project is afgerond, wordt er een factuur aangemaakt, die de klant via i-Deal kan voldoen. Hierdoor staat het geld bovendien eerder op de rekening. Het afzonderlijke boekhoudprogramma leest de facturen automatisch in, zodat de project- en financiële administratie synchroon lopen.

Calculaties
„De betaalmodule is één van de eigentijdse oplossingen die we het midden- en kleinbedrijf via ons pakket aanreiken”, verklaart Kodde. „Suite MKB is ontwikkeld voor hoveniersbedrijven en andere branches in dienstverlening en handel. Specifiek voor hoveniers is de calculatiemodule waarmee werkzaamheden per strekkende of vierkante meter kunnen worden aangeboden. Deze slimme vorm van calculeren heeft betrekking op materiaal, machines en arbeid.”

Thuis op de bank
Voor Visser en Slingerland bracht het nieuwe pakket meer rust in de dagelijkse hectiek. Dankzij de brede toegankelijkheid zegt de ondernemer met grote regelmaat ’s avonds thuis op de bank nog wat klusjes te klaren, wat voorheen onmogelijk was. „Ik vind het gewoon leuk om dan nog even een offerte te maken, de projectstatus door te nemen of de lange termijnplanning te bekijken”, zegt Visser. „Wat trouwens heel slim is – over planning gesproken – is dat de status of urgentie van projecten en aanvragen met kleurcodes duidelijk zichtbaar is. Ook kleine klusjes en servicemeldingen van klanten, die je graag combineert met een project op de route, kunnen zo niet aan de aandacht ontsnappen. Hierdoor hoef ik me niet constant af te vragen of alles nog onder controle is. Het systeem houdt ons alert.”


Anton Visser van hoveniersbedrijf Antwan TuinTotaal is blij met de Suite MKB van Become-IT die hem goed zicht geeft op de planning en uitvoering van projecten: Ik hoef me niet constant af te vragen of alles nog onder controle is. Het systeem houdt ons alert.” 

Soepele migratie
Voor de ingebruikname moest het pakket eerst worden ingericht en ’gevuld’ met tal van gegevens. Volgens de beide gebruikers verliep het migratietraject soepel, mede dankzij de uitstekende begeleiding door de leverancier. „De lijnen zijn kort en er wordt snel gereageerd”, zegt Slingerland. „Wat wij erg waardeerden, was de praktische ondersteuning bij het inrichten en implementeren van het systeem. Wij konden er in no-time mee werken.”

„En ik heb nog geen onvertogen woord gehoord van de werkvloer. Dat wil wat zeggen hoor, want verandering wordt meestal niet met gejuich begroet”, zegt Visser met nadruk. „Daaruit blijkt wel dat ook de uitvoerders het als een echte verbetering ervaren.”

In de winterperiode willen de hoveniers nog puntjes op de i zetten om hun systeem zoveel mogelijk ’tailor made’ in te richten. „Vanwege de werkdruk zijn we nog niet toegekomen aan de laatste details, maar die krijgen de komende maanden hun beslag”, aldus Visser.

Samen blijven ontwikkelen
Kodde merkt op dat het ERP-pakket continu in ontwikkeling is. „Wij hechten veel waarde aan feedback van de klanten. Zij helpen ons om nieuwe features toe te voegen, knelpuntjes te signaleren en het systeem te vervolmaken, voor zover je daar ooit van kunt spreken. Wensen en inzichten zijn immers altijd aan verandering onderhevig. Dat moet ook zo blijven, want stilstand is achteruitgang.”

„Dat was nu precies de aanleiding om van pakket te veranderen en met jullie in zee te gaan”, zegt Visser. Hij is beslist niet de enige. In de drie jaar dat de dienstverlener uit Ermelo zich nu op de hoveniersbranche richt, zijn al veel collega’s overgestapt op Suite MKB.


Anton Visser (links) en Maarten Slingerland (midden) hebben altijd en overal toegang tot hun project- en bedrijfsinformatie. Hun feedback helpt Become-IT directeur Leo Kodde (rechts) om de bedrijfssoftware te blijven verbeteren. Foto Jan van Staalduinen

Dit artikel is in december 2020 verschenen in Tuin en Landschap. Lees het artikel hier.