Met Suite MKB zet H2groen de volgende stap

Met Suite MKB zet H2groen de volgende stap
Geschreven door:
Julie Sudmeier (GreenPro)
27 december 2022
H2groen Bedrijfssoftware Hoveniersoftware Oplossing

Become-IT biedt bedrijfssoftware voor MKB-bedrijven. Onder de naam Suite MKB helpen ze met de automatisering van bedrijfsprocessen. Joost van den Berge, werkvoorbereider binnen H2groen, vertelt over zijn ervaringen met Become-IT en Suite MKB. Daarnaast vertelt Anton Verlek, consultant bij Become-IT, over zijn ervaringen rondom de samenwerking met H2groen. Van den Berge vertelt: “We waren al langer bezig met het zoeken naar een goed programma. Een collega zocht het internet af en kwam bij Become-IT terecht. Via een demo-aanvraag kwamen we in contact met Anton.”

Become-IT gebruikt het woord ‘samenwerking’, omdat het bedrijf veel waarde hecht aan de input die de klant levert. Verlek vertelt: “We werken veel samen met bedrijven uit de groensector. Aangezien we zelf geen hoveniers zijn, zijn we afhankelijk van de input die zij leveren. Wanneer we goed contact hebben met de klant en makkelijk kunnen overleggen, is een fijne samenwerking vanzelfsprekend. H2groen is de 100ste hovenier waar we mee samenwerken!”


De buitendienst werkt met de app

Overzicht kwijt
Voor het gebruik van Suite MKB was er veel minder overzicht. Zo vertelt Van den Berge: “We waren op zoek naar een pakket dat zo goed mogelijk aansluit bij onze wensen. Hiervoor werkten wij namelijk met een programma dat al wel veel onderdelen van het bedrijfsproces bevatte. Maar daarin liepen we al snel tegen problemen aan. Er was geen contact mogelijk via het programma, waardoor er andere platforms bij kwamen kijken. Zo stond alles niet meer op één plek en was het overzicht gauw kwijt.”

 
Helderheid en eerlijkheid bieden
Become-IT weet goed wat ze kunnen aanbieden. Verlek vertelt: “Mijn taak is om helderheid te bieden over de mogelijkheden en geen valse verwachtingen te scheppen. Daarnaast zijn wij eerlijk over de functies die wij niet hebben en proberen in die situaties in mogelijkheden te denken. Deze informatie kan de klant meenemen in hun afweging om Suite MKB te gebruiken.” Van den Berge reageert hierop: “Become-IT kwam na wat ze beloofden, waardoor wij snel vertrouwen hadden in het bedrijf.”
 
‘Goede communicatie is de sleutel tot een succesvolle implementatie!’
 

Joost van den Berge, werkvoorbereider bij H2groen
Succesvolle implementatie
De implementatie van Suite MKB bij H2groen ging erg soepel. Zo vertelt Van den Berge over zijn ervaringen tijdens dit proces: “Het contact met Become-IT verliep snel en altijd met duidelijke antwoorden. Op de momenten dat iets niet helemaal duidelijk was, of dat we iets wilden aanpassen, stonden zij voor ons klaar. We zijn goed begeleid. En dat is ook nodig om de grote stap te nemen. De fijne communicatie heeft ervoor gezorgd dat het hele proces maar twee maanden heeft geduurd.”
 
Naast Van den Berge is ook het personeel zeer tevreden. Van den Berge vertelt: “Normaal als je een programma niet kent, gaat er een bepaalde tijd overheen voordat je weet hoe het werkt. Bij Suite MKB kom je al heel ver zonder enige kennis van het programma te hebben. In onze situatie is dat heel handig. Niet iedereen maakt namelijk even veel werkuren. Door wat kleine instructies van de mensen die Suite MKB al goed begrijpen, kan iedereen aan de slag. Het zorgt ervoor dat wij langer buiten kunnen zijn om de praktische zaken uit te voeren.
 

Met een implementatieperiode van slechts twee maanden is de samenwerking top.