Calculaties

Calculaties

Deze module wordt gebruikt om een product, offerte of productieorder te calculeren. De calculatie bestaat uit producten (producten + norm), uren (uurcodes + norm) en prijscomponenten. Samen vormt dit de nieuwe kostprijs en verkoopprijs.

Een prijscomponent kan een percentage of vast bedrag zijn. Het percentage wordt berekend over de basis verkoopprijs, over de incrementele verkoopprijs of over het eindtotaal.

Voorbeelden van prijscomponenten zijn commissie, winst, garantie, risico, afronding en korting.

Een calculatie product kan als sjabloon ingesteld worden, deze wordt overgenomen naar de offerte en kan dan op maat verder aangepast worden. Je hoeft dus niet voor elke unieke combinatie een losse calculatie te maken, dat scheelt veel tijd en houdt het systeem overzichtelijk.

De onderliggende componenten van een calculatie product worden zichtbaar in de app. Hierdoor weet een medewerker wat er nodig / aangeboden is.

In combinatie met productieorders en voorraad werkt het ook mooi, dan kunt u namelijk een calculatie product produceren zodat dit product op voorraad komt, automatisch worden dan alle verbruiksproducten afgeschreven van de voorraad. Op basis van deze behoefte is ook een besteladvies met ijzeren voorraad in het systeem waarmee u op tijd inkooporders kunt maken. Overigens is het ook mogelijk om zonder voorraadregistratie te produceren met de module productieorder, dan is het meer voor aansturing voor mensen in de werkplaats.

Calculaties
7.950000

Software » Bedrijfssoftware » Product


Bekijk ervaringen Aanvragen
Maak calculaties (werkpakket, recept, samengesteld artikel) van producten en uurcodes met norm, kostprijs en gewenste marge per eenheid

Wordt gebruikt in de volgende branches:

Professionele bedrijfssoftware voor hoveniers met planten module en calculaties! Stel flexibel je eigen pakket samen voor een prijsindicatie.
Bekijk hier de professionele en flexibele bedrijfssoftware Suite MKB voor installateurs! Stel zelf uw pakket samen en krijg direct een prijsindicatie!
Professionele en persoonlijke bedrijfssoftware Suite MKB voor schildersbedrijven! Stel hier zelf uw pakket samen voor schilders en krijg direct een prijsindicatie!
Voor grondwerkers, stratenmakers en dienstverlening in infra.
Stel hier uw bedrijfssoftware pakket samen voor de zakelijke dienstverlening! Met Suite MKB automatiseert u bedrijfsprocessen en bespaart uw kosten en arbeidt!
Bedrijfssoftware Suite MKB voor riekdekkers! Flexibele en Professionele bedrijfssoftware die altijd online is! Stel hier zelf uw pakket samen!
Met Suite MKB voor boomverzorgers heeft u altijd een compleet overzicht van uw werkzaamheden en planning. U kunt eenvoudig afspraken inplannen, taken toewijzen aan uw medewerkers en facturen opstellen en versturen. Zo bespaart u tijd.

Toegepast bij

Flexibele hovenierssoftware om online offerte met calculaties te maken en door te zetten naar werkbon en factuur. Compleet pakket voor de hovenier gekoppeld aan Exact of SnelStart.
Haantje Hoveniers
Haantje Hoveniers
Esselink Hoveniers digitaliseert complete workflow met de Suite MKB bedrijfssoftware van Become-IT. Efficiency en tijdwinst dankzij de web-based oplossing.
Esselink Hoveniers
Esselink Hoveniers
Diemel Groenvoorzieningen
Diemel Groenvoorzieningen
Hoveniersbedrijf Bunt uit Nijkerk werkt met Suite MKB bedrijfssoftware en beveelt dit aan bij collega hoveniers.
Bunt Hoveniers
Bunt Hoveniers
Schildersbedrijf Gouweleeuw uit Harderwijk kiest voor Suite MKB bedrijfssoftware van Become-IT. Van calculatie naar planning en factuur werkt alles online.
Schildersbedrijf Gouweleeuw
Schildersbedrijf Gouweleeuw
INlicht is gaan werken met Suite MKB om altijd online te kunnen werken. Lees hier hun ervaring met Become-IT en de persoonlijke support die wij leveren!
INlicht
INlicht
Eenvoudig samenwerken met collega's en optimaal communiceren met de klant via het klantenportaal. De software van Become-IT geeft inzicht, bespaard tijd en werkt eenvoudig online.
FS Groen
FS Groen
Het gemak van een online hovenierspakket met de flexibiliteit en persoonlijke ondersteuning van Become-IT zorgt dat je weer meer tijd hebt voor het werk in de tuin.
Gidding Hoveniers
Gidding Hoveniers
Totaaloplossing voor hoveniersbedrijven. Become-IT levert software voor calculatie en facturatie. Daarnaast ondersteunen ze persoonlijk en helpen ook bij inrichting van email en onedrive.
Bast Hoveniers
Bast Hoveniers
Van Herp Totaal Tuindesign
Van Herp Totaal Tuindesign
Het team van Become-IT en de Groot Hoveniers zijn beide vooruitstrevend en dagen elkaar steeds uit voor een beter resultaat in software en professionalisering van het bedrijf. Samen blijven we groeien.
De Groot Hoveniers
De Groot Hoveniers