Activa

Met de module Activa registreer je alle bezittingen van machines, transportmiddelen en gereedschappen tot inventaris en gebouwen op een centrale plek. Dit geeft overzicht en zorgt voor beter inzicht in waarde, onderhoud en beschikbaarheid.

Omdat een activum gekoppeld kan worden aan een relatie is het mogelijk zowel eigen activa als activa bij klanten te beheren. Een voorbeeld van activa bij een klant is een installatiebedrijf die de cv-ketel die bij de klant staat in onderhoud heeft en daarom registreert als activum. Voorbeelden van eigen activa zijn er bij elk bedrijf, een hovenier zal bijvoorbeeld zijn mini-kraan registreren voor onderhoudshistorie en machineplanning.

Activaplanning, ook wel machineplanning genoemd, geeft de mogelijkheid om activa te koppelen aan een activiteit. Dit betekent dan dat een machine of transportmiddel gereserveerd is voor die dag. Het zal dus meestal gaan over interne activa. Ook kan dan de gebruiksduur worden geregistreerd wat weer inzicht geeft in lange termijn gebruik. Per activum kan worden aangegeven of dit planbaar is.

De status van een activa laat verder het proces zien van aanschaf tot afschrijving en verkoop. Ook keuringverzekering en garantie kan worden geregistreerd. In het vak opmerkingen is ruimte voor extra informatie en er kan een afbeelding worden gekoppeld aan het activum. Verder valt er veel te koppelen zoals abonnementen, servicemeldingen, orders, taken, bestanden en activiteiten.

Een activum kan gekoppeld worden aan een groep, locatie en relatie om het in te delen. De referentie kan worden gebruikt om alle activa te voorzien van een identificatie sticker, het veld serienummer zorgt hierbij voor een extra controle.

Met de app kunnen medewerkers zoeken, historie inzien, servicemeldingen aanmaken en de planning inzien. Ook is het mogelijk activa toe te voegen, te wijzigen en te voorzien van afbeeldingen. Het gebruik van activa in de app is met rechten in te stellen.

Klanten kunnen in het klantenportaal hun eigen activa zien. Bijvoorbeeld een cv-ketel die je in onderhoud is. Ze kunnen dan ook via het klantenportaal een servicemelding plaatsen.

Mogelijkheden te over met deze module!

Activa
15.900000

Software » Bedrijfssoftware » Administratie


Bekijk ervaringen Aanvragen
Volledige registratie van alle bezittingen voor verzekering, keuring, onderhoud, planning, gebruiksuren en beschikbaarheid.

Wordt gebruikt in de volgende branches:

Professionele bedrijfssoftware voor hoveniers met planten module en calculaties! Stel flexibel je eigen pakket samen voor een prijsindicatie.

De software voor hoveniers bevat verschillende modules om mee te plannen, offertes te maken, een plantenlijst.
Bekijk hier de professionele en flexibele bedrijfssoftware Suite MKB voor installateurs vanaf 3 medewerkers! Stel zelf je pakket samen en maak een demo afspraak.
Voor grondwerkers, stratenmakers en dienstverlening in infra.
Stel hier uw bedrijfssoftware pakket samen voor de zakelijke dienstverlening! Met Suite MKB automatiseert u bedrijfsprocessen en bespaart uw kosten en arbeidt!
Met Suite MKB voor boomverzorgers heeft u altijd een compleet overzicht van uw werkzaamheden, planningen machines. U kunt eenvoudig afspraken inplannen, taken toewijzen aan uw medewerkers en facturen opstellen en versturen.

Toegepast bij

Flexibele hovenierssoftware om online offerte met calculaties te maken en door te zetten naar werkbon en factuur. Compleet pakket voor de hovenier gekoppeld aan Exact of SnelStart.
Haantje Hoveniers
Haantje Hoveniers
Hoveniersbedrijf Bunt uit Nijkerk werkt met Suite MKB bedrijfssoftware en beveelt dit aan bij collega hoveniers.
Bunt Hoveniers
Bunt Hoveniers
Van den Weerd Installatiebedrijf uit Hulshorst kiest voor Suite MKB met Relatiebeheer, 2BA koppeling, registratie van werkzaamheden en planning.
Van der Weerd Installatiebedrijf
Van der Weerd Installatiebedrijf
Van Walsem maakt gebruik van Suite MKB met digitaal klantenportaal, complete App voor installateurs en relatiebeheer.
Van Walsem installateurs
Van Walsem installateurs
Van der Heiden maakt gebruik van slimme plansoftware Suite MKB. Van order tot factuur en met een overzichtelijk klantenportaal voor klanten.
Van der Heiden Installatietechniek
Van der Heiden Installatietechniek
Professioneel installatiebedrijf Oosterhoff Poolen uit Ermelo kiest voor de Suite MKB met ERP Planning, 2BA koppeling, Klantenportaal en App voor de installateurs.
Oosterhoff Poolen
Oosterhoff Poolen
Als vaste leverancier op het gebied van bedrijfssoftware zijn we al meer dan 12 jaar betrokken bij Be-Pall.
Be-Pall International BV
Be-Pall International BV
Moderne website voor Schipper Koel- en Electrotechniek BV uit Nijkerk, compleet met online cms editor, verticale project tabs en mobiele versie.
Schipper Koel- en Elektrotechniek BV
Schipper Koel- en Elektrotechniek BV
Blisservice gebruikt het volledige 'Standaard' concept inclusief App, webshop en Dossier online.
Blisservice
Blisservice