Het real time aanbod van Cash & Carry's eenvoudig inzichtelijk voor hoveniers

Het real time aanbod van Cash & Carry's eenvoudig inzichtelijk voor hoveniers
Geschreven door:
Willemijn van Iersel | Vakblad de Hovenier
11 juli 2023
Cash & Carry's Koppeling Ketenintegratie Suite MKB

Eind 2022 kondigden softwarebedrijven Become-IT en TSD IT het begin van hun samenwerking aan. De eerste vruchten van deze samenwerking kunnen nu geplukt worden. De koppeling tussen de softwarepakketten Suite MKB en WinTree is klaar voor gebruik. De afgelopen maand getest door VeluwePlant en nu beschikbaar voor alle Nederlandse Cash&Carry's.

Wat de nieuwe koppeling nu praktisch inhoudt? Als hovenier kun je nu (met het pakket Suite MKB) actueel het aanbod met prijzen en voorraad zien bij jouw plantenleverancier. Hoveniers kunnen door de koppeling snel plantenlijsten maken en digitaal bestellen bij hun leverancier(s). Onderdeel van de koppeling wordt ook het opvragen van een project specifieke prijs door het digitaal versturen van een planten prijsaanvraag.

Ketenintegratie

Oprichter en eigenaar Leo Kodde van Become-IT maakt zich al langer hard voor ketenintegratie in de groene sector. Kodde: 'Ik denk dat we hier kunnen spreken van een eerst écht voorbeeld van ketenintegratie in de sector. Na een half jaar testen en ontwikkelen is de real-time koppeling klaar voor gebruik. Als je als hovenier werkt met de software van Suite MKB kun je hier nu al gebruik van gaan maken. Het belangrijkste wat je nodig hebt is de plantenmodule én een leverancier die werkt met WinTree en gekoppeld is. Leveranciers kunnen zich aanmelden via https://bibliotheek.suite-mkb.nl/.'

'Ik denk dat we hier kunnen spreken van een eerst écht voorbeeld van ketenintegratie in de sector'

Plantenmodule

De Plantenmodule is nu zo'n acht maanden live. Kodde. 'Nog niet zo lang, maar de module is zeer goed ontvangen bij de hoveniers. Met de module kun je gekoppeld aan een offerte de plantenlijst maken en bij akkoord van de klant inkopen. De plantenbank is recent uitgebreid naar 9.300 gespecificeerde soorten en daarnaast is het volledige Varb assortiment geïntegreerd. Ook zijn er dit voorjaar biodiversiteitskenmerken toegevoegd zodat je kunt filteren op nectar- en pollenwaarde. Al met al een zeer complete module die voor 15 euro per maand beschikbaar is bij Suite MKB.

 

 

Hoe werkt het?

Als hovenier zoek je in de plantenbank op 'Acer griseum', dan krijg je daaronder het aanbod met de maat, prijs en voorraad te zien van de leverancier die je hebt gekoppeld in de bibliotheek.

Vervolgens kan je een plantlijst maken met de juiste maatcodes en prijzen en die doorzetten naar een inkooporder. Deze inkooporder kan ook digitaal (dus niet meer als pdf via de mail) verstuurd worden naar je leverancier. Die inkooporder komt dan direct in het systeem van de leverancier te staan als order, hiervoor hoeft de leverancier dus niets meer over te typen.

Een functionaliteit waar we nog aan werken is het versturen van een prijsaanvraag naar de leverancier. Je kan dan de inhoud van je plantenlijst opsturen als prijsaanvraag naar je leverancier. Deze komt in het systeem van de plantenleverancier binnen als offerte, ze vullen daar de juiste prijzen in en sturen de aanvraag vervolgens weer digitaal terug. In je eigen systeem worden dan de prijzen bijgewerkt en kan je van de prijsaanvraag een inkooporder maken als je hier gebruik van wilt maken. De module prijsaanvraag verwachten we rond oktober af te hebben.

 

Interesse?

Een consultant kan je helpen bij de inrichting. Vereiste is dat jouw leverancier met WinTree werkt en een koppeling heeft met de bibliotheek van Suite MKB. Verwijs je plantleverancier(s) hiervoor naar de website https://bibliotheek.suite-mkb.nl zodat ze zich daar kunnen aanmelden.

 

Ben je zelf plantleverancier en werk je met WinTree van TSD?

Meld je aan via https://bibliotheek.suite-mkb.nl. We zien je aanmelding dan binnenkomen en sturen die door naar TSD. Samen regelen we de technische inrichting. Neem contact op met TSD voor informatie over de kosten.

 

Dit artikel verscheen in juli 2023 in Vakblad De Hovenier, lees het hier.

www.vakbladdehovenier.nl/article/43249/het-real-time-aanbod-van-cashcarrys-eenvoudig-inzichtelijk-voor-hoveniers