Leo Kodde | Become-IT B.V.
De uitdaging is stabiel en innovatief blijven

Leo Kodde

Eigenaar

Een eigen bedrijf beginnen was zijn ambitie. Na het afronden van zijn opleiding bedrijfskunde is Leo Kodde in 2000 Become-IT gestart. ,,Tijdens mijn studie richtte ik mij op procesoptimalisatie en ik had affiniteit met automatisering, wat toen opkomend was, al werd er zeker in het MKB nog veel op papier gewerkt.’’

Vanaf het begin was zijn missie het optimaliseren van bedrijfsprocessen met bedrijfssoftware. ,,Ik ben begonnen als techneut en heb zelf veel ontwikkeld in het pakket Suite MKB. Vanuit mijn bedrijfskundige achtergrond heb ik alle processen in kaart gebracht en gestructureerd, met als doel het MKB universeel te kunnen automatiseren. Of het nu een voor een hovenier, installateur of dienstverlener is.’’

Zijn drive om dit te doen is de MKB’er tijd en geld te laten besparen, waardoor administratie ook leuk wordt om te doen. ,,Ik spreek de taal van de MKB’er, hou van korte lijnen en ben rechttoe, rechtaan. Die filosofie zit ook in het pakket: het is overzichtelijk en je hebt er eigenlijk geen handleiding voor nodig. Dat spreekt aan en dat verklaart het succes.’’

Het bedrijf heeft na de opbouwfase een geleidelijke, gestage groei doorgemaakt, waarbij de nadruk ligt op stabiliteit en continuïteit. ,,Bedrijven kiezen voor ons voor de lange termijn, dat is de intentie. Wij willen een professionele, stabiele partner zijn.’’

De laatste drie jaar begint het bedrijf serieus te groeien en wordt professioneler. Het team wordt uitgebreid, er is een kernteam dat de koers uitzet. ,,Het ontwikkelteam bestaat nu uit zes man en het team consultancy is met vier man. In het begin was ik betrokken met het ontwikkelen; nu werk ik aan het bedrijf, marketing en personeel en zorg met Anton en Rian dat de juiste mensen op de juiste plekken komen. Mijn rol is ook mensen helpen en coachen en zo collega’s ondersteunen op alle vlakken. Ik geef steeds meer operationele taken door aan nieuwe mensen en waar nodig spring ik bij. Mijn kracht zit in vernieuwing; ik blijf continu gefocust op innovatie en daarmee prikkel ik ook het team.”

Leo Kodde gaat graag met zijn gezin op stap en heeft zeilen en fotografie als hobby’s.

Neem contact op

Stuur een bericht

Meegewerkt aan

Bedrijfssoftware voor relatiebeheer, objectbeheer en facturatie van equipment leasetermijnen met Snelstart integratie.
Afinam Lease
Afinam Lease
Website, Webshop, Dossier online en intranet voor landelijke franchise winkelketen Colors@HOME met gekoppelde sites voor aangesloten ondernemers.
Colors@HOME
Colors@HOME
Het team van Become-IT en de Groot Hoveniers zijn beide vooruitstrevend en dagen elkaar steeds uit voor een beter resultaat in software en professionalisering van het bedrijf. Samen blijven we groeien.
De Groot Hoveniers
De Groot Hoveniers
Elders Metaal maakt gebruik van de bedrijfssoftware Suite MKB, de alles-in-één oplossing. Koppeling met boekhouding en scan & herken oplossing voor de inkoopfacturen. Succesverhaal met een tevreden klant.
Elders Metaal
Elders Metaal
Van Walsem maakt gebruik van Suite MKB met digitaal klantenportaal, complete App voor installateurs en relatiebeheer.
Van Walsem installateurs
Van Walsem installateurs
Totaaloplossing gerealiseerd voor Hoveniersbedrijf Satter uit Hoevelaken. Van offerte tot boekhouding. Alle 15 medewerkers werken met de App en klanten kunnen meekijken via het Klantenportaal.
Satter Hoveniers
Satter Hoveniers
Barten Exclusieve Tuinen maakt gebruik van Suite MKB bedrijfssoftware, van offerte tot factuur met handige App voor hoveniers.
Barten Exclusieve Tuinen
Barten Exclusieve Tuinen
Rietdekkersbedrijf van den Berg
Rietdekkersbedrijf van den Berg
Professioneel installatiebedrijf Oosterhoff Poolen uit Ermelo kiest voor de Suite MKB met ERP Planning, 2BA koppeling, Klantenportaal en App voor de installateurs.
Oosterhoff Poolen
Oosterhoff Poolen
Totaaloplossing gerealiseerd voor Tim Kok uit Hoogvliet. Van offerte tot boekhouding. Alle medewerkers werken met de App en klanten kunnen meekijken via het Klantenportaal.
Hoveniersbedrijf Tim Kok
Hoveniersbedrijf Tim Kok
Totaaloplossing voor hoveniers van offerte tot boekhouding. De 10 medewerkers werken met de app en klanten kunnen meekijken via het klantenportaal.
Steengoed! hoveniers
Steengoed! hoveniers
Hoveniersbedrijf Kapaan maakt gebruik van het hovenierspakket van Suite MKB. Hiermee kunnen ze snel offertes sturen, uren registreren via de App en hebben ze een eigen Klantenportaal.
Kapaan Tuinaanleg en Tuinonderhoud
Kapaan Tuinaanleg en Tuinonderhoud